Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko je to realno, čak i za Rusiju a da ne pričamo o manjim zemljama.
Pogledaj oko sebe, izbaci proizvode poreklom iz zemalja koje su uvele sancije Rusiji pa mi kaži šta je ostalo i koliko vremena treba da se sve to osvoji.

Hrana svakako, ali sve ostalo, jako, jako teško, ne može se nadoknaditi tek tako to što ništa nije razvijano u prethodnom periodu.

Избаци Кину из тих производа па ћеш видети шта ће ти остати.

Screenshot_20220609-122734_Telegram.jpg

🏴‍☠Министар одбране Украјине признао је тешку ситуацију за Оружане снаге Украјине и огромне губитке

Главна изјава министра Резникова:
Ситуација на фронту је тешка. Русија сада има снагу да напредује
▪АПУ сваки дан губи до стотину бораца погинулих и до 500 рањених
▪Пољски самоходни топови „Краб“ су већ на фронту. Ово је 5. тип артиљерије калибра 155 мм, који сада користе Оружане снаге Украјине;
▪Оружје које је Украјина већ добила било би довољно за победничко супростављење против било које војске у Европи, али не и против Руске Федерације;
▪Нисам у потпуности задовољан темпом западног снабдевања оружјем

Prilozi

• Screenshot_20220609-122734_Telegram.jpg
    Screenshot_20220609-122734_Telegram.jpg
    138 KB · Pregleda: 0
Pogledajte prilog 1168169
🏴‍☠Министар одбране Украјине признао је тешку ситуацију за Оружане снаге Украјине и огромне губитке

Главна изјава министра Резникова:
Ситуација на фронту је тешка. Русија сада има снагу да напредује
▪АПУ сваки дан губи до стотину бораца погинулих и до 500 рањених
▪Пољски самоходни топови „Краб“ су већ на фронту. Ово је 5. тип артиљерије калибра 155 мм, који сада користе Оружане снаге Украјине;
▪Оружје које је Украјина већ добила било би довољно за победничко супростављење против било које војске у Европи, али не и против Руске Федерације;
▪Нисам у потпуности задовољан темпом западног снабдевања оружјем
А мени се онај детојеб ругао :hahaha:

Мени смета када поставимо свари ниже него што јесу.
Да, наспрам Америке смо мали, наспрам Русије још мањи, територијално. И једни и други могу да нас одувају за тили час. Међутим, и тако мали, у нашој славној прошлости борили смо се против великих империја, величина нас није спречила. Много пута смо се уписали у 'књигу славних'.
Зато ме увек изведе из такта реченица: "Србија је мала (и беспомоћна)", јер, не само да из ње врца дефетизам и кукавичлук, него је и (историјски) нетачна. А беспомоћан си онолико колико сам дозволиш.
Смета ми кад моји рођени сународници, својим дефетистичким ставом, себи дозвољавају (а мени натурају!) ту беспомоћност. Шта онда очекивати од непријатеља?

П.С. Треба чешће да слушаш патриотске песме, можда и ти постанеш 'турбо-патриота који није мрднуо из свог села' као ја. :mrgreen: :lol:
Ti izgleda ne razumijes da nije isto imati 100 000 vojnika 1914. od kojih 5 (petorica) dezertira i isti broj 1991 (i danas slicno sigurno) dje od toga broja jedva 10% oce da se bori.
E tu ti stvarno ne mozes nista osim da kazes da si mali i bespomocan.

Uostalom taj rođak lično ih ubija, zna kol'ko ih je pobio.
Nemoguce!
Komso i Hrvati i Bosnjaci po forumu postavljaju da smao Rusi umiru. Gore nego Istocni front sa Hitlerom, odje jedna strana bije i za Hitlera i za Sovjete a druga trpi udarce za oboje!

Uskoro cemo cuti 300 000 Rusa predalo se kod Sjeverodonjecka (ko nekad na Staljingradu Hitler).

E vidiš, ovo zeleno ti je moderni i napredni svijet koji predvodi tehnološki razvoj planete, a ovo ostalo su ti banana države koje žive od poljoprivrede i kopanja sirovina iz zemlje, plus minus jedna ili dvije koje su se nešto digle uz pomoć zapadne pomoći u tehnologiji i trgovine sa zapadom, tipa Kina ili Turska :kafa:
Ovo zeleno su ti zemlje koje se oslanjaju na brendove, sve što one proizvode ima težinu samo zato što su to brendovi kojima se veruje da nose kvalitet.

Ta roba se uglavnom proizvodi van zelene zone, ili je lako zamenljiva (tipa McDonalds i KFC). Većina stvari koje imaš u kući je proizvedena u Kini.

Zapad je vukao tehnološki napredak, ali se Zapad deindustrijalizovao i sada samo lepi etikete na proizvode napravljene na drugom mestu.

Može se bez njih, ali oni ne mogu bez ovih drugih. Možda i mogu, ali biće mnogo siromašniji, a ovi drugi će biti bogatiji dok god ih zeleni ne bombarduju.

Aerodrom Sjeverodonjeck je oslobođen od ukrajinskih formacija, izjavio je ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

„Aerodrom Sjeverodonjeck je očišćen... Ukrajinske formacije zadržavaju kontrolu samo nad malim dijelom hemijskog postrojenja `Azot`. Ukrajinski militanti neselektivno gađaju kvartove u blizini preduzeća. Snajperisti djeluju. Prsten savezničkih trupa oko preostale grupe se sužava“, saopštio je Mirošnik.

Prema njegovim riječima, granatiranje ukrajinskih trupa sa aerodroma Sjeverodonjeck je već prestalo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back