Znači po tebi je Putin već izgubio na početku konflikta i više ne može da pobedi?
Po meni on stabilno ide ka ostvarenju ciljeva koje je zacrtao u obraćanju pred napad:
1. demilitarizacija: vojska UA je u haosu, prktično bez teškog naoružanja i sa sve manje profesionalne vojske. Desiće se, uz tačku 4.
2. denacifikacija: glavnina Azova je uništena ili zarobljena, verovatno isto važi za ostale formacije, mada nije završeno
3. zaštita proruskog stanovništva: kad se očisti trougao Slavjansk-Donjeck-Lisičansk ostaju Nikolaev i Odesa, uz možda Zaporožje i Dnjepropetrovsk kao neobavezan stretch cilj (koji znači produžavanje konflikta). Desiće se, pitanje je vremena tj dokle će da idu.
4.obezbeđivanje buduće neutralnosti Ukrajine: ovo je zagarantovano.
Eto šta bih ja smatrao pobedom Rusije u Ukrajini, po meni je to izvesno. Sa druge strane, pobeda Kijevskih vlasti bi bila vraćanje na stanje pre 24.02, a oni propagiraju vraćanje cele Ukrajine pod svoju kontrolu. Oba cilja su nemoguća za ostvarivanje, tako da su po meni oni mogli da pobede samo izbegavanjem konflikta. Davna prošlost.