Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Finske domacice se pripremaju

90

Tamo su imali "specialne vojne operacije", pod tim zaista mislim specialne vojne operacije, ne kao neki, jelte. U Vijetnamu su podupirali Južni demokratski Vijetnam, nakon toga što ga je napao Severni komunirički Vijetnam. Na žalost povukli su se zbog demonstracija i pritiska domaće javnosti, te ostavili Južni Vietnam na milost i nemilost Severnom Vietnamu i Vietkongu. Ali, danas, baš taj Vietnam svom silom beži pod američke skute zbog bojazni od sevrnog suseda Kine. Irak se zna zbog čega su napali, zbog invazije na Kuvajt, Panamu zbog otvorenosti panamskog kanala, a Libiju, Siriju, Avganistan zbog potpore terorizmu. Nema nešto terorizma širom Evrope, kako je to nekad bilo, dok nisu ove arape doveli u red. Nikaragvu ne poznajem situaciju, ali mi je čudno, da nisi spomenula SRJ 1999? Bombardovali su bez povoda?
Dobročinitelji i altruisti. Kud prođu ostaje iza njih spaljena zemlja, stotine tisuća ubijenih i milijuni invalida.
Zaboravila sam na SRJ.

60 mrd us

60 mrd us$
.
Прање пара, каква помоћ Украјини.

40 млрд УСД је скоро као укупан буџет Русије за војску.

Ренд Пол је тражио да се обезбеди одговарајућа контрола трошења тих пара.

Одговорено му је, отприлике да је Путинов агент.

.

Rusi ce morati angazovati vise vojnika da bi zauzeli Ukajinu. Barem 2-3 miliona, ovo je smesno. Napali dveipo SFRJ sa 100000 vojnika.
Bilo je tu i 150 000 vojnika. Ali svakako nedovoljno za osvajanje tolikog prostora. Međutim jasno je da su Rusi imali drugačiji plan, da munjevito zauzmu Kijev i Harkov, a potom brzo i Odesu, da uhapse Zelenskog i da izazovu paniku i defetizam u ukrajinskoj armiji i poslije bi iskoristili taj nalet. Za to su imali sasvim dovoljno vojnika. Čak su i Amerikanci koji su predvidjeli sve Putinove poteze računali da će Rusi za 4-7 dana ući u Kijev. Očito su Rusi pogrešno procjenili da će ukrajinski otpor biti slabiji i da će u ukrajinskoj vojsci biti značajan broj rukovodećeg kadra i vojnika koji bi se brzo prešaltali na rusku stranu. U obavještajnom pogledu su Rusi neshvatljivo podbacili, to je valjda svakom jasno.

Dobročinitelji i altruisti. Kud prođu ostaje iza njih spaljena zemlja, stotine tisuća ubijenih i milijuni invalida.
Zaboravila sam na SRJ.
Jesu uspostavili demokraciju u zapadnoj Evropi? pogotovo u Nemačkoj i Italiji? Jesu.
Jesu uspostavili demokraciju u Japanu i Južnoj Koreji? Jesu.
To što neka plemena nisu sazrela za uspostavu demokratičnog društva, su Amerikanci naučili na "teži" način. U Avganistan bi mogli pumpati novac za uspostavu demokratskog društva još sledećih 20 godina, a stanje bi bilo isto. Nula. Isto kao i na Balkanu. 99% forumaša na ovom forumu protivi se demokratičnom i transparentnom društvu, jer su podvrženi kultu ličnosti. Od tuda i tolika potpora Putinu primjerice. Trabaju vam jaki vođe. Amerikanci su Italijane, Nemce, Japance...izlečili te bolesti.

Богами како стоје ствари ово ће Путину бити грешка живота. Боље да је дизао Русију економски па макар и са НАТО-м на границама, свакако их не би нападали. Оваквим губицима се ни он није надао. Ево ови нацисти кренуше и у контранапад код Херсона.
A lepo ste mu Ti i Glazjev crtali, ali neće budala ekonomiju da diže, pa neće.

Vidoviti Milane, ti li si :eek:?
www.youtube.com/watch?v=Bf3GFwsA9d0
Daj još: čemu se trenutno Putin nada, jel mu trudna devojka, kojeg rakonju ima i u kojem se bunkeru trenutno nalazi :hahaha:.

Jesu uspostavili demokraciju u zapadnoj Evropi? pogotovo u Nemačkoj i Italiji? Jesu.
Jesu uspostavili demokraciju u Japanu i Južnoj Koreji? Jesu.
To što neka plemena nisu sazrela za uspostavu demokratičnog društva, su Amerikanci naučili na "teži" način. U Avganistan bi mogli pumpati novac za uspostavu demokratskog društva još sledećih 20 godina, a stanje bi bilo isto. Nula. Isto kao i na Balkanu. 99% forumaša na ovom forumu protivi se demokratičnom i transparentnom društvu, jer su podvrženi kultu ličnosti. Od tuda i tolika potpora Putinu primjerice. Trabaju vam jaki vođe. Amerikanci su Italijane, Nemce, Japance...izlečili te bolesti.
Ti ne trolaš, nego baš ono za istač vjeruješ u tu svoju mantru?!?
Ako da, meni te žao:(

Bio sam ja u bivšoj SFRJ mnogo puta, tako da znam, da je bilo i voćnog jogurta :lol:
Pa od kud si? Nije valjda državna tajna?

Rusi ocigledno sa namerom, koriste mali broj vojnika u Ukrajini. Cak bih rekao da sa namerom koriste i zastarelu tehniku iz perioda SSSR-a, kako kao jedna ozbiljna drzava, moraju racunati na sve moguce eventualnosti, svesni da im situacija u Ukrajini moze ugroziti opstanak drzave kao Rusije.
Sasvim sigurno su pokrili sve pravce moguceg udara NATO pakta konvencionalnim naoruzanjem; sasvim sigurno kao realnu opciju smatraju mogucu dalju eskalaciju sukoba. Shodno tome, bilo bi prilicno nepromisljeno baciti sve karte na ukrajinski teatar, koji ce svakako u nekom trenutku pasti u rusku kosaricu.
Cilj je da ruska ekonomija, privreda, gradjani, ne osete ratna desavanja, ocuva se stabilnost drzave, dok ce angazovani profesionalci, polako i lagano, u saradnji sa vazdusno-kosmickim snagama, u nekom trenutku baciti Ukrajinu na kolena.
Ona pak, sa svakim danom rata nepovratno i nenadoknadivo gubi privredne, infrastrukturne i vojne resurse. Ima jos nesto rezerve, ali nametnut intenzitet rata, ona ne moze jos dugo izdrzati. Donacije naoruzanja samo produzava njihovu agoniju.
Rusi ovakakav rat mogu voditi godinama. Sankcije su vec primili i koliko je to bilo moguce u potpunosti ih amortizovali.
Rusi enormne profite ostvaruju zbog intervencije. Budzet im je prepun, a obican gradjanin za svoju platu moze sada da kupi mnogo vise

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back