Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se tomu iskreno nadam, ako rat mora biti nek bude, ali neka se onda pošteno pobijemo, pa tko pobijedi neka bere i stavlja lovorike... Naravno također se iskreno nadam da ćemo mi tj zapad i pobijediti, i u mjeri koliko budem mogao dat ću i ja svoj doprinos... Ratovao sam prije 30, mogu i sada možda malo sporije i užeg perimetra, ali namirit će se sa iskustvom... Usput ima i sinova koji su od malih nogu učeni da je svaki mir priprema za rat, a kad počne da se drže one u ratu je najlakše preživjeti ako ubiješ neprijatelja... Tako da bar što se mene tiče ja nemam dileme...
onda spremi i za te svoje sinove haljine unapred kad opet budete bezali za blajburg :hahaha:

Je li zlocinac Zelenski ikad osudio ubistva djece u Donbasu? Nije, nikad. A znao je lagati pred izbore kako ce problem Donbasa rijesiti mirnim putem da bi pridobio glasove naivnih ukrajinskih Rusa i rusofonih Ukrajinaca. Dva Minska sporazuma su potpisali i da su ih se pridrzavali imali bi i mir i Donbas u Ukrajini, ali to nije odgovaralo sotonama i mentorima iz USA i petoj im koloni ukrajinskim ultranacionalistima i neonacistima koji su htjeli teritorij, ali ne i narod, kojeg su mislili pobiti i protjerati, a proruse u ostatku Ukrajine nasilno ukrajinizirati i od njih napraviti antiruse da bi danas sutra bili udarna janjicarska pjesadija kad 4. Reich iz Londona i Washingtona krene u osvajanje Hartlenda u srcu Rusije. Racunali su da Rusi nece reagirati i riskirati WW3 i da ce Rusija pasti saptom. E pa bogami, nece. Sva krivica za WW3 koji se vec vodi, je na strani 4. Reicha i kolaboracionista, Ukrajine i NATO prirepaka, nazalost pa su i neke slavenske drzave u tom djavoljem kolu.

Pod uslovom da nije najkorumpiranija zemlja u Evropi sa gomilom prebogatih oligarha i narodom koji jedva sastavlja kraj sa krajem (svaka sličnost sa Rusijom je slučajno-namerna).

Ruski i ukrajinski oligarsi se valjaju i milijardama a narod sirotinja u najvećem %, makneš se iz Kijeva i većih gradova, ili iz Moskve i imaš šta da vidiš.

Da je ravnomernije raspodele bogatstva verovatno ne bi ni do rata došlo.
Sirotinji je uvek lako uvaliti nacionalizam, imućniji ljudi se time ne bave
Нпр као зет Жељка Митровића..

18+ Десетине погинулих украјинских војника у близини Сулиговке, јужно од Изјума.

photo_2022-04-25_07-36-43.jpg
photo_2022-04-25_07-36-17.jpg

photo_2022-04-25_07-35-02.jpg

25. 4. 22. Амерички државни секретар Ентони Блинкен и министар одбране САД Лојд Остин састали су се са Председником Украјине Вoлoдимиром Зеленским у Кијеву:

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

25. 4. 22. Од јутрос горе велика складишта нафте у руском граду Брјанск. Непрекидно се чују експлозије. "Уништена" Украјинска авијација је добро одрадила посао! Слава Україні!

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Na ruskom državnom kanalu Rusija 1 jučer su voditelji raspravljali o tome što bi trebalo napraviti s borcima iz Mariupolja jednom kada izađu iz čeličane Azovstal.

Putinovi voditelji, poznati po tome da na državnim kanalima provode njegovu propagandu, iznijeli su nekoliko prijedloga. Jedan je bio da se borce zacementira u čeličanu, a drugi da se izlože u kavezima na javna mjesta i naplaćuje Rusima da ih gledaju.
Ide 9. maj vreme fešti i maškara u Moskvi , možda će Azovci iz podruma biti deo ovodišnjeg programa i koreografije .

Pratim i citam svasta i trudim se naci medije i izvore koji su ozbiljni i objektivni. Preporucam ovaj medij koji se trudi da objektivno komentira aktuelna dogadjanja, to je hrvatski portal geopolitika.news Zorana Metera koji je licno ovaj rat okarakterizirao kao rat Dobra (Rusije) protiv Zla (Amerike), ima i anti i pro Rusija komentatore, ali su ovi pro cinjenicno uvjerljiviji sto su dokazala zbivanja u svijetu zadnjih 70, a narocito zadnjih 30 godina od raspada SSSR-a. Procitajte ovo, treba znati osnovne stvari prije nego se usudite komentirati ovako velika tektonska dogadjanja koja se upravo zbivaju u svijetu pri cemu je Ukrajina epicentar. Najlakse je citati novine po kojima je zla Rusija iz cista mira napala jadnu miroljubivu Ukrajinu i trkeljati o agresiji 'Putlera'.

Evroazija i interesi anglosaksonske rase

https://www.geopolitika.news/analize/t-stojanov-euroazija-i-interesi-anglosaksonske-rase/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back