Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Запад послао 7000 плаћеника у Украјину. Не знам је ли све укупно или је нова гомила за пржење у питању.
Земља од 44 милиона становника а која зависи од страних плаћеника, нема никаквих шанси за победу.
A ko kaže da zavisi? Svaki borac više je zlata vrijedan. No, to ne znaci da su im stranci glavnina snaga. Naprotiv. Oni cine max 2-3% ukupnih boraca.

Ne palamudi...objasni zasto toliki Rus bjezi u EU od slatkoce blagostanja u RF...a obrnuto se ne biljezi takav trend..ne spominji proslost i bitke daleke.
Шта да објасним и коме, мујаги са бауштеле? Да си био иоле паметан (mission impossible), данас би ко и твој бабо чувао овце а не овде писао глупости.

Kako su to Rusi tačno "dobili po pički" oko Kijeva? Ko im je... dao? I kada?

Koliko sam ispratio situaciju, Rusi su opkolili Kijev da bi vezali ukrajinske trupe za prestonicu kada je to bilo potrebno, a onda preusmerili te trupe na Donbas.

Je l to znači i da su celom svojom putanjom ka Donbasu "dobijali po pički"?

Od kada je to mobilnost trupa znak da gubiš, ili da ti je naneta neka šteta?
Iskreno, popusili su. :lol:

Bila je dobra zamisao (slicna Zukovljevoj protiv Japanaca u Mandzuriji) ali za to je odnos snaga morao biti 3:1 ili 2:1 u korist Rusa.

Ma sebi objasni, meni ne trebas...meni je sve jasno...Rusovanje ludom radovanje...istina je gorka..panjimaes?
Теби све јасно? Добар ти овај виц мујага, добар.
Него, сетих се, оно, у време рата код нас, један као ти докопао се Немачке. Шта ће, човек да планине, неписмен сем физичког посла. Рекли ми да у неком шумском добру траже дрвосече. Оде он тамо и приме га. Први дан му дали радно одело, моторну тестеру и рекли му, ради се 8 сати, од 8 до 16, норма ти је 50 кубика дрва.
Отишао ти он у шуму, дрљо она дрва и једва 20 кубика. Забринуо се да га не отпусте па решио сутрадан да порани. Већ је у 5 био у шуми. Дрљо опет и на крају једва нешто испод 30. Наљути се он ко змија и настави до мрклог мрака да срља. Обнемого, гледа, нема ни 40 кубика.
Ујутро, сав тужан приђе једном земљаку и пита га, како болан да истеран норму, не могу никако. Овај земо, искусан већ каже му. Ја ти болан ујутру кад дођем у шуму, прво клањам Алаху а онда упалим моторни и почнем.
А упалиш моторну?!
Тако и ти јаране, упали то мало мозга или бар затегни ту жицу у глави да ти уши не падну.

To je najjače, niti datuma, niti jasan snimak, samo neko potpisao uništen ruski tenk. Ovo bukvalno deluje kao igrica, evo ti prava stvar, šteta što tvoji nacisti nemaju tako nešto :lol:

https://twitter.com/1__kalimero/sta...-vojnu-operaciju-u-ukrajini-5.948079/page-793

Verovatno isto smatras i za Kosovo u sastavu Albanije moralna vertikalo.

Pa ne, jer Kosmet je poseban slučaj, a takođe i Ukrajina. Sećaš se posebnih slučajeva Lojko, to je ono što si pozdravljao kad ti je odgovaralo :lol:

Qurac bi se oni usetali u Berlin i tamo okacili sovjetsku krpu da Ameri i Englezi nisu bombardovali nemacke gradove od 1942. do 1945. ;)
Хахахахаха......70% војних губитака и људства и технике имали на источном фронту и онда дођеш ти да солиш памет.
Од мене је само 40 километара удаљено прохоровско поље, место највеће тенковске битке (Курска битка) лето 1943 после које су Немци били у константној дефанзиви.
И онда дођеш ти са својим бисерима да објашњавам како мали Перица види Историју?
Да, дивљачко и са војне тачке бесмислено бомбардовање Дрездена је пресудило исход?

Na tvom današnjem dijalektu se kaže trenutačno :kafa:
Он је данас:

Хахахахаха......70% војних губитака и људства и технике имали на источном фронту и онда дођеш ти да солиш памет.
Од мене је само 40 километара удаљено прохоровско поље, место највеће тенковске битке (Курска битка) лето 1943 после које су Немци били у константној дефанзиви.
И онда дођеш ти са својим бисерима да објашњавам како мали Перица види Историју?
Да, дивљачко и са војне тачке бесмислено бомбардовање Дрездена је пресудило исход?
Presudile su ogromne posiljke oruzja i hrane iz SAD za Rusiju.

Da, zato nemam problem da ga napišem, kužiš? :lol:
Manje vina, manje vina.

Presudile su ogromne posiljke oruzja i hrane iz SAD za Rusiju.

Hrana ne ume da puca, a oružje je beskorisno ako nema ko da ga nosi, plus što sve te pošiljke nisu činile ni jedan posto sovjetske ratne proizvodnje :whistling:

Manje vina, manje vina.

Ne pijem, mrzim alkohol, ali vidim da ni tebi to uopšte ne treba da ti se pomuti pamet :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back