Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sumiraćemo utiske kad završi rat ;) Vidjećemo da li je Rusija uspjela da zauzme cijelu Ukrajinu :) I ako nije, koliki je to procenat ukrajinske teritorije zauzela, po cijenu kojih žrtava i koliko joj je vremena bilo potrebno za ostvarenje tog cilja :) A ja ću te podsjetiti šta si ti pisao na forumu ;)
Не одговори ми, чиме су ти нацисти заслужили твоју наклоност?

Како се ти брукаш, страшно? Значи, потпуно си историјски неписмен и као таква умопште не капираш суштину. Али да баталимо ту причу о Украјини. Па зар 90-тих Срби нису ратовали против потурчени и унијаћених Срба?
Надам се да ребус није тежак, односно, да можеш то повезати са причом коју си окачио?
Ја сумњам у такву твоју способност!

WW2 gubici: SSSR 26 milijuna ljudi, USA 300 000, od toga 13 (trinaest) civila. U SSSRu 25000 razrusenih gradova i sela, fabrika, milijuni domacinstava i opet su vec 16 godina nakon rata uspjeli prvi poslati covjeka u svemir. I onda onaj zove Rusiju africkom drzavom, nevjerovatno. Kao, nisu imali izloge pune sarenih laza i mcdonalds, pa im ekonomija ne valja, valjda su se kao Ukrajinci i mnoge druge naivcine trebali prodati za dva hamburgera, to bi bilo cool.

Dobro je jedan novinar napisao, da je Evropa pola Amerika, pola Dostojevski. Sad je izgubila ovo drugo, sto znaci dusu, ostade joj samo americki bezdusni monopolisticki globalizam i cizma na vratu.

Kakva inflacija nacizma na forumu.
Nacisti: svako ko ne podržava ruske fašiste

РУСИ слободарски Народ који захтева нешто што ЊЕМУ ПРИПАДА и зато што Воли и брани свој НАРОД.
и ЦЕЛА уКРАЈИНА је уствари РУСИЈА,КАО што је 3/4 тренутне усташије-Србија!

ТРЕНУТНА рватска је У СУШТИНИ СРБИЈА

Poslednja izmena od moderatora:
РУСИ слободарски Народ који захтева нешто што ЊЕМУ ПРИПАДА и зато што Воли и брани свој НАРОД.
и ЦЕЛА уКРАЈИНА је уствари РУСИЈА,КАО што је 3/4 тренутне усташије-Србија!

ТРЕНУТНА рватска је У СУШТИНИ СРБИЈА
Ne nerviraj se.

Коначно, неко нормалан! :)

Немају чиме да прегазе Украјину- Русија је нешто као Мексико или Нигерија са атомским бомбама. Мислим да је то нешто што многи људи не разумеју. И као што Мексико упркос већем становништву не може да прегази рецимо Никарагву, или Нигерија Гану, тако не може ни Русија Украјину. Русима је било боље да су настављали да ћуте и прете- њихова пројекција моћи је била много већа од њихове стварне моћи. По томе доста подсећају на Британију, која је важила за суперсилу, али је изгубила читаву колонијалну империју, и тамо где је покушала да је војно очува (Суец, Палестина), била је поражена, понижена и разобличена као слаба. Британија је након тога остала релеватна због своје меке моћи, којом Русија не располаже.

Иначе, чињеница је Русија у ствари Мексико или Нигерија је такође одговор на питање зашто су приче да ће НАТО на њих да изврши инвазију чиста параноја- нико није окупирао или бомбардовао Индонезију, Мексико, Нигерију, Бразил, Јужну Африку, дакле друге земље руског калибра и капацитета.

Иза овог рата не стоји никакво рационално планирање или очекивање неке користи. Рационалности није било ни иза нпр. америчке агресије на Ирак- то је углавном био непотребни крсташки рат који је ослабио САД, а није им донео ништа, осим војсци и војној индустрији који су од тада па до данас добили војне буџете од 700 милијарди долара (50% целокупног годишњег БПД-а Русије пре санкција, узгред). А иза руске агресије на Украјину не стоји баш никакав рацио или планирање.

У питању је углавном продукт ехо коморе параноичних страхова, што није уобичајено у друштву без институција са учмалим вођством које се полако одвојило од стварности и потонуло у сикофантију.

Једине две земље на свету које уопште имају новац да воде офанзивне ратове су САД и Кина. Друге просто немају новац за то.
Pa ne znam, na stranu to što Rusija ima milion aktivnih vojnika i dva miliona rezervista, a Nigerija 135k aktivnih i 80k paramilitaraca, dok Meksiko ima 250k aktivnih, 60k rezervista i 100k paramilitarnih snaga, mislim da nisu samo atomske bombe razlika. Mislim da je razlika i u ostaloj vojnioj tehnici, kao što su avioni, rakete, artiljerija, oklop, a i u resursima i logistici.

Verujem da NATO ne želi da izvrši invaziju na Rusiju ne zato što su drugorazredna vojna sila, već zato što su najmoćnija nuklearna sila na svetu. Niko nije dovoljno lud da inicira destrukciju cele planete.

Takođe, iskreno ne mislim da nije bilo planiranja iza ovog rata. Ili bar ne želim da mislim. Jer bi to značilo da je jedan poludeli diktator jedno jutro ustao i odlučio da napravi haos, što je zastrašujuće na tako mnogo načina. Više mi se čini kao da je Rusija dugo vremena planirala, i spremala se za ovaj rat. Koliko god ja ne volim rusko rukovodstvo, ne mislim da su ni ludi, ni glupi, i mislim da i prethodne ruske vojne akcije to pokazuju.

Koliko novca imaju, i da li ga imaju dovoljno za ovaj rat, to zaista ne znam, ali ne čini mi se da bi ušli u ovaj sukob ako ne mogu finansijski da ga izdrže. Ostaje mogućnost da su se preračunili, ali mislim da je to malo verovatno.

No, videćemo. Po onome čemu smo do sada imali prilike da svedočimo, a i ovome što se sada dešava... izgleda kao da je Rusija mnogo moćnija nego što mediji žele da mislimo. Ali, da... videćemo.

Sumiraćemo utiske kad završi rat ;) Vidjećemo da li je Rusija uspjela da zauzme cijelu Ukrajinu :) I ako nije, koliki je to procenat ukrajinske teritorije zauzela, po cijenu kojih žrtava i koliko joj je vremena bilo potrebno za ostvarenje tog cilja :) A ja ću te podsjetiti šta si ti pisao na forumu ;)
A kad je iko mislio da Rusija želi, hoće ili može da zauzme celu Ukrajinu?

Pa ne znam, na stranu to što Rusija ima milion aktivnih vojnika i dva miliona rezervista, a Nigerija 135k aktivnih i 80k paramilitaraca, dok Meksiko ima 250k aktivnih, 60k rezervista i 100k paramilitarnih snaga, mislim da nisu samo atomske bombe razlika. Mislim da je razlika i u ostaloj vojnioj tehnici, kao što su avioni, rakete, artiljerija, oklop, a i u resursima i logistici.

Rusija ima nekih 150 miliona stanovnika, vojni rok je obavezan. Kako si sračunao da ima samo dva miliona rezervista? Ovo poređenje Rusije sa Nigerijom i Meksikom, od strane nekog Nato-slepca i fanatika (ne od tebe) je blago rečeno, veoma glupavo.

sve svabe i danke dojcland gastosi da se tusiraju 'ladnom vodom u znak protesta protiv poklonjenja putinu i zlatnoj rublji, inace neka ocekuju zute trake = ima da budu obelezeni i zigosani kao zidovi ko god se tusira toplom vodom ugrejanom od ruskog gasa!
50к евра казна за Аустрије ако кликнеш :ok: на русовест.

Завртање ушију.....
biglaughh.gif

СтраШно :sad2:

Коначно, неко нормалан! :)

Немају чиме да прегазе Украјину- Русија је нешто као Мексико или Нигерија са атомским бомбама. Мислим да је то нешто што многи људи не разумеју. И као што Мексико упркос већем становништву не може да прегази рецимо Никарагву, или Нигерија Гану, тако не може ни Русија Украјину. Русима је било боље да су настављали да ћуте и прете- њихова пројекција моћи је била много већа од њихове стварне моћи. По томе доста подсећају на Британију, која је важила за суперсилу, али је изгубила читаву колонијалну империју, и тамо где је покушала да је војно очува (Суец, Палестина), била је поражена, понижена и разобличена као слаба. Британија је након тога остала релеватна због своје меке моћи, којом Русија не располаже.

Иначе, чињеница је Русија у ствари Мексико или Нигерија је такође одговор на питање зашто су приче да ће НАТО на њих да изврши инвазију чиста параноја- нико није окупирао или бомбардовао Индонезију, Мексико, Нигерију, Бразил, Јужну Африку, дакле друге земље руског калибра и капацитета.

Иза овог рата не стоји никакво рационално планирање или очекивање неке користи. Рационалности није било ни иза нпр. америчке агресије на Ирак- то је углавном био непотребни крсташки рат који је ослабио САД, а није им донео ништа, осим војсци и војној индустрији који су од тада па до данас добили војне буџете од 700 милијарди долара (50% целокупног годишњег БПД-а Русије пре санкција, узгред). А иза руске агресије на Украјину не стоји баш никакав рацио или планирање.

У питању је углавном продукт ехо коморе параноичних страхова, што није уобичајено у друштву без институција са учмалим вођством које се полако одвојило од стварности и потонуло у сикофантију.

Једине две земље на свету које уопште имају новац да воде офанзивне ратове су САД и Кина. Друге просто немају новац за то.
Ti ne misliš, ti si se primio na evre koje si prvi put u životu video kad si dobio posao u Nemačkoj. Istog trenutka smo svi na forumu videli okret od 180°. To što ti pišeš je isto što svaki Nemac piše, zapadna propaganda koja izuzima sve što je sledilo pre intervencije. Kad ne bi postojala istorija neko bi i mogao da pomisli kao si rekao koju pamentu, ali ne, tvoje pisanje negiraju svi događaji od raspada SSSR do danas. Ali je bitno napomenuti da tebe vodi i stah kojim se pelcovan u toj Nemčakoj, opravdan strah od jasno vidljive ekonomske krize u EU, krize za koju su oni sami krivi a koju pokušavaju da prikriju prvo pandemijom pa sad ovom intervencijom, koju su baš oni iz EU izazavali i podržali.
Možda si u pravu da iza ruske akcije ne sotji planiranje (je se ne bih sasvim složio sa tim) ali iza NATO akcija (sve od raspada SSSR, preko 2014. i ovoga danas) stoji planiranje, planiranje kako da se oslabi Rusija i kako da lakše otmu resurse tj. sirovine koje polako nestaju u EU a Rusija ih je puna. Jedini je problem što su se preračunali ti tvoji, Rusija je odlučila da brani svoje resurse i to danas gledamo.

Карта военных действий и ситуация на фронтах вечером 19 апреля

Ну вот, почти уже никто не сомневается, что началось — о начале новой фазы заявил сегодня также Лавров. И, казалось бы, точно началось! Но вот Пентагон так не считает, и уверен, что «пока Россия начала малые наступательные операции под Донецком и Изюмом в преддверии более масштабного наступления на всем Донбассе». Также «наглосаксы» заявили, что ракет у России еще много, и не о каком истощении запасов речи не идет. А также отметили, что ВС РФ «довольно агрессивно» наносят удары по Мариуполю. Ну и, конечно, пообещали срочную военную помощь Украине, в частности, самолеты и их ремонт. Украина в свою очередь заявляет о начале второй части «марлезонского балета»: «Началась вторая фаза войны, но скажу вам, что в ВСУ — все надежно. Верьте в нашу армию, она у нас очень сильная» — заявил глава Офиса президента Украины Андрей Ермак. Посмотрим, что же происходит на фронтах.

Началась вторая фаза или нет, но очевидным остается тот факт, что за последние сутки прилетов и артударов было больше, чем обычно. Гремели все линии фронта, от Харькова до Николаева. Перечислять места, где сегодня взрывалось — нет смысла, посмотрите на карту, все активные линии соприкосновения сегодня озарялись адским пламенем. ВСУ отвечали, как могли. Снова прилетело от них по Белгородской области, где обстреляли село Головчино, пострадали множество домов и 3 человека.

Наступательных же действий с применением больших сил пехоты и танков мы пока не наблюдаем, только локальные очаги прорывов по линии Изюм-Кременная, Попасной. По продвижению — восточнее Гуляй-поля, где наши силы явно активизировались. В других местах везде усиленная работа ракетной и полевой артиллерии, авиации и высокоточных ракет. Но пока линии соприкосновения не изменились. Стоит, пожалуй, отметить ухудшение погоды на Донбассе.

В Мариуполе, после заявлений украинской стороны, что на заводе «Азовсталь» находят до 1000 мирных жителей, был организован гуманитарный коридор и объявлен режим тишины на несколько часов. Но никто так и не вышел. Зато этим временем воспользовались люди, прячущееся в подвалах приграничных с заводом домах. Эвакуировались 120 человек. После прекращения режима тишины, союзные войска продолжили зачистку вражеского «бетонного улья».

Из интересного, сегодня снова произошел обмен пленными. Меняли пленных ребят 1 к 1. 76 человек на 76 человек.
Мапа непријатељстава и ситуације на фронтовима 19. априла увече

Па, готово нико не сумња у започето – Лавров је такође најавио почетак нове фазе данас. И, чини се, тек почело! Али Пентагон не мисли тако и сигуран је да је „Русија за сада покренула мале офанзивне операције у близини Доњецка и Изјума уочи веће офанзиве широм Донбаса“. Такође, „арогантни Саксонци” су рекли да Русија има још доста пројектила, а о било каквом исцрпљивању залиха нема говора. Они су такође приметили да Оружане снаге РФ „прилично агресивно“ ударају на Мариупољ. И, наравно, обећали су хитну војну помоћ Украјини, посебно авионе и њихове поправке.. Украјина, пак, најављује почетак другог дела „Марлесон балета“: „Друга фаза рата је почела, али ја ћу вам рећи да је у Оружаним снагама Украјине све поуздано. Верујте у нашу војску, ми имамо веома јаку“, рекао је Андриј Јермак, шеф кабинета председника Украјине. Да видимо шта се дешава на фронтовима.

Друга фаза је почела или не, али остаје чињеница да је током протеклог дана било више долазака и артиљеријских удара него иначе . Загрмеле су све линије фронта, од Харкова до Николајева. Нема смисла набрајати места где је данас експлодирао, погледајте карту, све активне контактне линије данас су биле обасјане пакленим пламеном. АПУ је одговорила најбоље што је могла. Поново су одлетели од њих у Белгородској области, где је гранатирано село Головчино, оштећене су многе куће и 3 особе.

Још увек нисмо приметили офанзивне акције великих снага пешадије и тенкова, само локалне центре пробоја дуж линије Изјум-Кременнаја, Попаснаја . Унапред, источно од Гуљај-Поље, где су наше снаге очигледно постале активније. На другим местима је свуда појачана ракетна и пољска артиљерија, авијација и високопрецизне ракете. Али до сада се линије додира нису промениле. Вреди напоменути, можда, погоршање времена у Донбасу.

У Мариупољу је, након изјава украјинске стране да се у фабрици Азовстал налази до 1.000 цивила, организован хуманитарни коридор и проглашен режим тишине на неколико сати. Али нико никада није изашао. Али ово време су искористили људи који су се крили у подрумима кућа које се граниче са постројењем. Евакуисано 120 људи. После престанка тишине, савезничке снаге су наставиле са чишћењем непријатељске „бетонске кошнице“.

Од занимљивог, данас је поново била размјена заробљеника. Променили су заробљене момке 1 на 1. 76 људи за 76 људи.

v_Kbwf5hKKy7MhfVaCJtnwD9ACnMTbbwn5wGyOXAMddI3bjEfPOLjqzQJ7TnGQ9ROtK5F0nV7AdfQoKSngCWEFrIRhxNTI...jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back