Rat u Ukrajini (5)

Kakav će biti rezultat pregovora Rusije i Ukrajine?

• Ukrajina će ispuniti sve ruske zahteve.

glasova: 46 42,2%
  • Ukrajina će ispuniti samo neke zahteve.

glasova: 39 35,8%
  • Ukrajina neće ispuniti nijedan zahtev.

glasova: 24 22,0%

• Ukupno glasova
    109
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
8a8b434c0b21bfadb5d332b9ae0d8f54.jpg

Ima li istine?

Na starijim mapama je sve sjeverno od Azovstala bilo crveno?!
Да...хм

koje cudo imali su oko 30 hiljada ljudi tamo samo azov je brojao oko 20 hiljada sad ih je ostalo 3500 max a sam grad je bio pun oruzja i utvrdjen kao tvrdjava ti sigurno nemas pojma da u azovstalu imas podzemne hodnike i atomska sklonista koja su povezana sa njima i to sve na nekoliko spratova pod zemljom zato sam i rekao kada su ga okruzili da ce rusima trebati najmanje mesec dana da ga totalno ociste a mozda i 2 ako zapne moral im je nula cim su sabijeni u septicke rupe azovstala za samo 2 nedelje od tolikog grada
....

RAMZAN KADIROV

Čečenski vođa nosi čizme od 3.500 maraka, Zelenski od 100​

Kadirov se često može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti
A. Č.07.04.2022 > prije 45 minuta

• Kadirov, za razliku od Zelenskog, ne oblači se skromno
Kadirov, za razliku od Zelenskog, ne oblači se skromno
FOTO: AGENCIJE

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov, za razliku od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ne oblači se skromno kako bi se približio narodu, već odjećom želi poslati poruku o svojoj superiornosti.

Naime, često se može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti.
Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine, a danas ih se može kupiti po cijeni od oko otprilike 2.000 dolara.

• Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine
    Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine

Kadirova kći Aishat modna je dizajnerica pa Kadir ima mogućnosti da nabavi gotovo bilo koji željeni komad odjeće.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski s druge strane preferira jednostavniju odjeću pa je nedavno za vrijeme posjeta razorenom gradu Buči prošetao u tenisicama Saucony Jazz, čija je cijena na akciji tek oko 100 KM.
  • Zelenski: Preferira jednostavniju odjeću
    Zelenski: Preferira jednostavniju odjeću

Zelenski je u Buči nosio pancirku te je bio okružen naoružanim pripadnicima osiguranja. Obratio se i čelnicima zemalja koje su odlučivale o tome treba li Ukrajina biti članica NATO-a ili ne.
Stil Zelenskog inspirirao je nedavno i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) da se odjene ležernije.
- Makron je odlučio doći na posao u trapericama i majici s kapuljačom francuskih padobranaca kako bi više bio poput Zelenskog - pisali su na Twitteru.
Macron decided to turn up to work in a pair of jeans and a French paratroopers hoodie to be more like Zelensky. pic.twitter.com/pYivvXwOga
— Sam Street (@samstreetwrites) March 14, 2022

RAMZAN KADIROV

Čečenski vođa nosi čizme od 3.500 maraka, Zelenski od 100​

Kadirov se često može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti
A. Č.07.04.2022 > prije 45 minuta

• Kadirov, za razliku od Zelenskog, ne oblači se skromno
Kadirov, za razliku od Zelenskog, ne oblači se skromno

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov, za razliku od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ne oblači se skromno kako bi se približio narodu, već odjećom želi poslati poruku o svojoj superiornosti.

Naime, često se može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti.
Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine, a danas ih se može kupiti po cijeni od oko otprilike 2.000 dolara.

• Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine
    Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine

Kadirova kći Aishat modna je dizajnerica pa Kadir ima mogućnosti da nabavi gotovo bilo koji željeni komad odjeće.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski s druge strane preferira jednostavniju odjeću pa je nedavno za vrijeme posjeta razorenom gradu Buči prošetao u tenisicama Saucony Jazz, čija je cijena na akciji tek oko 100 KM.
  • Zelenski: Preferira jednostavniju odjeću
    Zelenski: Preferira jednostavniju odjeću

Zelenski je u Buči nosio pancirku te je bio okružen naoružanim pripadnicima osiguranja. Obratio se i čelnicima zemalja koje su odlučivale o tome treba li Ukrajina biti članica NATO-a ili ne.
Stil Zelenskog inspirirao je nedavno i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) da se odjene ležernije.
- Makron je odlučio doći na posao u trapericama i majici s kapuljačom francuskih padobranaca kako bi više bio poput Zelenskog - pisali su na Twitteru.
To je zato što je jedan dokazani borac i vođa svog naroda i treba da nosi najbolje što postoji, a drugi je običan klovn koji je svoj narod doveo na ivicu katastrofe.

Немачка спроводи нападе широм земље против „неонацистичких мрежа“. У реду је финансирати Азов и друге неонацистичке покрете у Украјини, али не у Немачкој, велико не.:bljuc:
FPrB6PiakAAGGcw

Društvo | 07.04.2022.

PRANJE SAVJESTI​

Veterani Holandskog bataljona na ratištu u Ukrajini​

“Znam da kod veterana Dutchbata postoji osjećaj krivice zbog Srebrenice i nemoći koju smo imali u misiji u Bosni i Hercegovini pa sada žele to u Ukrajini ispraviti i uraditi nešto korisno i zadovoljiti sujetu. Ipak, ja bih tim momcima zabranio odlazak u Ukrajinu i to sam predložio premijeru Rutte u Den Haagu”, kaže Remco de Bruijne, predsjednik udruženja veterana Holandskog bataljona iz Srebrenice.​

ALOSMAN HUSEJNOVIĆ
PODIJELI
0d2c49311ccfce8df546bb023a7c8eff.jpg

Pripadnici Dutchbata na defileu u Den Haagu 2014. godine

“Na desetine veterana Holandskog bataljona iz Srebrenice, mislim, njih između trideset i četrdeset, pridružilo se proteklih dana vojsci Ukrajine u borbi protiv ruskih invazionih snaga”, rekao je Remco de Bruijne, bivši pripadnik Dutchbata u Srebrenici i predsjednik Udruženja veterana Holandskog bataljona, u šokantnoj izjavi u programu nacionalne holandske televizije.
Procjenjuje se da je ukupan broj holandskih dobrovoljaca u Legiji stranaca u Ukrajini približno dvjesto, a svi na poljsko-ukrajinskoj granici dobiju kratku vojnu obuku. Među njima će ovih dana biti i Joyce Koster, Holanđanka koja je bila u mirovnoj misiji na Kosovu.
“Ja im ipak savjetujem da ne idu. Joyce razumijem jer pati od PTSP-a, ali na Kosovu, gdje je bila u mirovnoj misiji, nije bio rat, u Ukrajini jeste”, upozorava veteran Dutchbata iz Srebrenice, uz važan savjet zemljacima koji bi se rado pridružili odbrani Ukrajine dajući jedan primjer.
ce1d23715597bbe0ece355f6af73c5a9.jpg

Remco de Bruijne, predsjednik udruženja veterana Holandskog bataljona iz Srebrenice
“U Jemenu, ako odeš kao osiguranje i nešto ti se desi, pomoći će ti firma za koju radiš. U Ukrajini na prvoj liniji ratišta nema ko pomoći! Znam da kod veterana Dutchbata postoji osjećaj krivice zbog Srebrenice i nemoći koju smo imali u misiji u Bosni i Hercegovini pa sada žele to u Ukrajini ispraviti i uraditi nešto korisno i zadovoljiti sujetu. Ipak, ja bih tim momcima zabranio odlazak u Ukrajinu i to sam predložio premijeru Rutte u Den Haagu”, istakao je De Bruijne.
Ne idu samo veterani Dutchbata na ratište u Ukrajinu. Jordy Koetsier, iako bez ikakve vojne obuke, odlučan je krenuti u borbu protiv ruskih invazionih snaga. Već je kontaktirao Ambasadu Ukrajine u Den Haagu i dobio smjernice gdje da se javi.
“Želim ljudima tamo pomoći, spasiti ih, dati im ljubav i sigurnost”, rekao je Koetsier za program NOS, holandske nacionalne televizije.

kad jave ukrajinske nazzi vesti a prenese bosnjakistanskki izvor , koji je ozbiljan na nivou crtanog filma, da su oslobodili selo sacinjeno od njiva i sume, onda je to nesto veliko zaista...

Zasto ti, kao veteran ne odes u Dombas i pruzis svoje strucne savete? Bio bi im od koristi tamo. Tu si beskoristan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back