Све је то ок да је нормална ситуација али мислим да је вријеме нормалности прошло.Шта каже Шолц?Долази ново вријеме када више нема јефтиних сировина. Шта каже тј. шта прочита дементни Бајден, шта каже Путин? Шта каже кинеска дипломатија која уопште није за бацити нити наивна.Треба мало слушати и анализирати.Мислим да смо колега ушли у суморну етапу о којој ћемо можда некада својим унуцима причати, под условом да прође све без неких горих последица.Овај рат је само један сегмент који ће пре или касније завршити.Међутим ствари више неће бити нормалне један дужи период.Сваки нови рат ће имати нијансе Сирије и Украјине, гдје неко са стране помаже један режим , други руши и обрнуто.И сви то знају мање више.Тренутне санкције ће трајати, то је нова нормала и можда никада неће престати, Путин је сам рекао у оном историјском говору, увјек ће наћи разлог да Русија буде под санкцијама.Дакле економски рат траје на више нивоа, једино што је неко моје мишљење да га неће одлучити нити преломити ни запад (мислим пре свега на САД и ЕУ) ни Русија већ трећа страна којој је пун *ирац и једних и других а поготово ових првих.Највећа инфлација је тренутно у ЕУ јер су намагарчени сви у пакету али ок.Пази једна Белгија тренутно има инфалцију 9,5 посто што се није десило, чекај није се десило никада у новијој историји.
Гласноговорница Бајдена је више пута је изјавила Кина ће сносити последице ако било како помогне Русији.А при томе су одлучили да ће продавати оружје Тајвану.Лол Тако се не прича са Кином.
Највећи проблем је што Америка данас нема једног Kissingerа или Nixonа да прво сравна односе са Кином па тек онда крене у фајт са Русијом.Огроман су притисак извршили на Индију, Бразил да изолују Русију међутим све је јалово.Нема ефекта, нико нормалан не жели да води тај рат на таја начин осим ко мора.Огроман притисак на своје иначе економске савезнике СА,Емирате, ништа.Чак ни Израел не улеће у ову причу као мува без главе већ са стране посредује још од првог дана а да не спомињем лидере исламског свијета од Турске, Ирана , већег дијела Азије , цијеле Африке и готово цијела јужне Америке.Рат на терену тиња од 2014 а Руси су присутни незванично од почетка, мислим то је јавна тајна али ваљда је јасно да су у Донбасу руске стране од 2014 године, ово је само интезивирање сукоба и преузимање инцијативе.Зашто запад хистерично галами?Уложили су брдо пара и још улажу а све се руши као кула од карата.Е пази то се исто десило Русима 2014 године.