Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 6 11,1%
  • NE

glasova: 48 88,9%

• Ukupno glasova
    54
ozbiljno , daj mi molim te reci koja je to cetnicka jedinica u juznim krajevima se borila protiv nemaca.
gle , o partizanskim jedinicama , njih znam.

1941 godina i uzicka republika , kazes da si bio na ravnoj gori , i dao pocast tim cetnicima.

srami se , jer ti , su zajedno sa nemcima ubijali stanovnike -srbe, svoje.

progon naroda koji se povlacio sa svojim jedinicama, onim koji su se borili i dobili
republiku , sa svim atributima drzave i to , mestu jedinom u evropi da je bila slobodna.

Javorski i rasinski cetnicki korpus npr

U njemu su stalno bili prisutni britanski i americki oficiri.

Evo ti jedna fotka. Smotra Javorskog cetnickog korpusa

Na celu saveznickih oficira smotru vrsi americki potpukovnik Albert Sajc

1000014760.jpg

Javorski i rasinski cetnicki korpus npr

U njemu su stalno bili prisutni britanski i americki oficiri.

Evo ti jedna fotka. Smotra Javorskog cetnickog korpusa

Na celu saveznickih oficira smotru vrsi americki potpukovnik Albert Sajc

Pogledajte prilog 1834302
i sada samo i pokazi , protiv nemaca su se borili.
kada i gde
poznato je da su do 1943 , britanci kao usa imali svoje medju cetnike , jer su mislili da se bore protiv nemaca ali.
Sve se promenilo , zar ne , jer su dobili dokaza i dokaza da su saradnici nemcima a protiv narodno oslobodilacke vojske -Partizana.
i ili sto i je poznato da su zajedno ucestvovali u ubijanju srba.
i da li znas da su , ti isti se zajedno sa drugim cetnicima borili protiv Partizana i da su se povlacili zajedno sa nemcima.

i pogledaj sebe u ogledalo , poptpuno si me razocarao , da si izjednacio cetnike sa oslobodiocima Partizanima.

Cetnik je bio sinonim za Srpsku Vojsku , koja se borila Protiv svaba , fasista.

i koliko god da pokusavate da i izjednacite njih kao anti fasiste.
nece moci

svaka ti cast

isto se ponosim ulogom moga Oca u oslobadjanju Jugoslavije od domacih izdajnika kao i fasista
Bojan I ti ste pametni Srbi.
Tamo nekih 10ak g prije rasturanja Yu grupa Brozomornih komuno avetinja otiski u posjetu Italiji a bila neka godisnjica. Ne sjecam se grada ili mjesta u Italiji gdje su bili I nasao je skandal sok nevjerica velikacki skandal izbio kad su Brozomore ugledali Izmedju ostali I spomenike Koji su pripadali Musoliniju I druzini.
I Brozomore avetinjama italijanska prestavnik je stalozeno objasnio ovako otprilike :
Zamislite kad bi mi te spomenike rusili zbog danasnje vlasti pa sutra npr dodje neka treca vlast I srusi nase danasnje spomenike.... U Tom slucaju mi vam nebi imali pokazati nikakve spomenike I bili bi pustinja. Spomenike ne rusimo nek narod gleda uci i podseca o vremenima proslosti. Dakle pametni Italijani I ja ih zbog mnogih stvari najvise simpatisem od zapadnjaka njih I Irce.
I naravno MNOGO bih volio da se italijanima vrati grunt sve sto je Brozomorni hostapler im oteo.

ne , cetnici su sami sebe za vek vekova osramotili.

ime boraca I svetskoga rata.

Tixi , posto si otvoreni pristalica fasistickih cetnika
ides mi na ignor.

sa ubicama kao i onih koji su i to jos slavi ubistava , pokolje koji su cetnici radili.
necu da imam posao

Odgovori na ovo pa radi kako god zelis

Zasto je Hitler ucenio glavu Draze Mihajlovica i zasto su americki predsednik Truman i francuski Sarl De Gol odlikovali Mihajlovica i to posthumno 1948 za zasluge koje su on licno i cetnici imali za pobedu saveznika?

Da su Mihajlovic i njegovi cetnici bili saradnici Nemaca ne bi Mihajlovicu bila ucenjena glava od Nemaca i ne bi mu saveznici dali orden 1948.

1000035070.jpg

pazi sta kaze istorija

Pazi ko je covek godine po casopisu Time iz Amerike izdanje 25 maj 1942.

1000035071.jpg

Poslednja izmena:
Bojan I ti ste pametni Srbi.
Tamo nekih 10ak g prije rasturanja Yu grupa Brozomornih komuno avetinja otiski u posjetu Italiji a bila neka godisnjica. Ne sjecam se grada ili mjesta u Italiji gdje su bili I nasao je skandal sok nevjerica velikacki skandal izbio kad su Brozomore ugledali Izmedju ostali I spomenike Koji su pripadali Musoliniju I druzini.
I Brozomore avetinjama italijanska prestavnik je stalozeno objasnio ovako otprilike :
Zamislite kad bi mi te spomenike rusili zbog danasnje vlasti pa sutra npr dodje neka treca vlast I srusi nase danasnje spomenike.... U Tom slucaju mi vam nebi imali pokazati nikakve spomenike I bili bi pustinja. Spomenike ne rusimo nek narod gleda uci i podseca o vremenima proslosti. Dakle pametni Italijani I ja ih zbog mnogih stvari najvise simpatisem od zapadnjaka njih I Irce.
I naravno MNOGO bih volio da se italijanima vrati grunt sve sto je Brozomorni hostapler im oteo.
da , tako je
lepo idi po grobljima , eto u Okvili , gde su podignuti spomenici Ukrajinskim fasistima i jos , uz potporu kanadske vlade.
da , bas je dobar prikaz...

ili , ovde , velicanja draze a , milion dokumenata , zvanicnih koje su u arhivi , gde naredjuje da se pristalica Partizana ubijaju.

pogledaj selo Vranic
potrazi informacije sta se desilo sa celom porodicom i detetom , bebom , pogledaj koji su to cetnici , koji i je mesec u 1941.

Odgovori na ovo pa radi kako god zelis

Zasto je Hitler ucenio glavu Draze Mihajlovica i zasto su americki predsednik Truman i francuski Sarl De Gol odlikovali Mihajlovica i to posthumno?

Da su Mihajlovic i njegovi cetnici bili saradnici Nemaca ne bi Mihajlovicu bila ucenjena glava od Nemaca i ne bi mu saveznici dali orden 1948.

Pogledajte prilog 1834313

pazi sta kaze istorija

Pazi ko je covek godine po casopisu Time iz Amerike izdanje 25 maj 1942.

Pogledajte prilog 1834315
I drzava Francuska u vreme De Gola odlikovanje NAJVECE ranga za inostrane licnosti/ratnike. Tad je odlikovana I nasa heroina Milunka Savic koja je siromah u vreme Brozomore da bih prezivjeli radila kao cistacica

I drzava Francuska u vreme De Gola odlikovanje NAJVECE ranga za inostrane licnosti/ratnike. Tad je odlikovana I nasa heroina Milunka Savic koja je siromah u vreme Brozomore da bih prezivjeli radila kao cistacica
На нашу срамоту, радила је као чистачица и после Великог рата. Од комуниста је макар добила станчић.

Зеленски се нада да ће се после Трампове смрти све променити.

➖„САД нас још не виде у НАТО-у. Тако је, још не! Све у нашим животима је у стању 'за сада'.“
▪️Можда ће се њихов став временом променити. Можда ће, временом, неко схватити да ће украјинска војска само ојачати НАТО, а не обрнуто.
❗„Политичари се мењају. Неки живе, неки умиру. Такав је живот“, рекао је на самиту ЕУ.

Војна аналитика🇺🇦

У Јужно-Слобожанском правцу, руске оружане снаге напредују југозападно од Вовчанска кроз Татарску шуму.

Борбе су у току за село Прилипка, као и у околини Лимана.

Сукоби се такође померају ка Графском, селу које се налази на обалама реке Северски Донец.

Руске трупе су заузеле део села Виљча, док украјинске оружане снаге одржавају ограничено присуство само на његовој југозападној периферији. Ситуација је несигурна: пут кроз Лиман је пресечен, а снабдевање и ротације се усмеравају дуж изравнаних земљаних путева кроз шумске појасеве, који су рањиви на нападе руских дронова.

Даље на исток, руске војне јединице су почеле да нападају ка Вовчанским Хуторима, обезбеђујући западну периферију села. Одатле су одбрамбене снаге претходно покретале контранападе, користећи село за акумулирање резерви.

Neko je danas pominjao Liman?

Back