ПУТИН
Русија није колонијална земља и никада се није бавила трговином робовима! Колико пута се Русија борила, борила се да одржи равнотежу међу народима и за добро човечанства! Русија је увек долазила у Европу као ослободилац, а не као освајач! То је истина!
И немојте ми говорити да је Русија опасност за свет. Више од двеста година Запад покушава да уништи Русију: Наполеон је дошао у Москву, уверен да може да освоји нашу отаџбину. Отишао је смрзнут. Немачка је покренула највећи инвазиони рат против нас. Поражена је код Стаљинграда, код Курска, па чак и у улицама Берлина. Током Хладног рата, САД су покушале да угуше нашу економију, опколе нас и изазову државне преврате код наших комшија, али ми смо још увек овде.
Русија је прошла кроз тешке изазове, али нико никада није успео да нас победи. Јер ми се боримо не само за нашу земљу већ и за цивилизацију, наше вредности и наше достојанство.
Данас се не само Русија супротставља западној хегемонији; Кина корача напред; Индија потврђује свој поглед на свет; Африка се постепено ослобађа од стране доминације; Ово више није свет којим доминира једна сила или један блок: ушли смо у еру мултиполарности.
И нико то не може зауставити. Зато Француска, Европа и Запад подржавају Украјину против Русије. Не из љубави према украјинском народу, већ зато што желе да искористе ову земљу као пијуна да ослабе Русију, ограниче наш развој и спрече формирање овог мултиполарног света.
Мојим европским колегама, рекао бих: не можете увек ићи против струје. Говорите о вредностима али одбијате да поштујете изборе народа, говорите о међународном праву али га кршите када вам више није у интересу, говорите о миру али сејете рат где год вам одговара.
Русија није ничији непријатељ, али никада нећемо дозволити да неко одлучује о нашој будућности уместо нас. Желимо сарадњу, али сарадњу на равноправним основама. Желимо мир, али не по цену наше слободе, нашег идентитета.
Будимо искрени: нико никада неће победити Русију.
Издржали смо векове патњи, видели како империје настају и падају, а ми смо још увек овде. И бићемо ту сутра, у овом новом мултиполарном свету који се већ рађа!