Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 13,2%
  • NE

glasova: 33 86,8%

• Ukupno glasova
    38
Ajde reci ko drži više čije teritorije, Ukri ruske ili Rusi ukrajinske? Ko je u plusu a ko u minusu? Ajde reci reci reci
:kez:
Smajlić ne pomaže kad nema argumenata.
Dobio si konkretno pitanje na koje nemaš odgovor.
Trenutno je jasno tko drži veći dio čijeg teritorija.Međutim što smo spoznali iz dosadašnjek tijeka trodnevnog blitzkriega?
Da:
  • Blitzkrieg nije uspio,
  • Rusija nije supersila poput one iz Drugog svjetskog rata,
  • Rusija više nema sposobnu mornaricu,
  • ruski lovci ne smiju letjeti iznad Ukrajine,
  • ruski tenkovi su lake mete,
  • ne postoji operativni S-500, a ako i postoji, koristi se ograničeno, jer iznad Rusije lete ukrajinski dronovi poput ptica.

I tako dalje – da ne nabrajam ostale mitove koji su postojali do 22. veljače 2022

Očaj posle pada Pokrovska, trkeljisanje na maks.

Čekamo da se počne od drugom sv. ratu, padu nataliteta u Kini, nestašice jaja u Rusiji .....................................

Očekujem da to krene od strane 35 možda i ranije

Smajlić ne pomaže kad nema argumenata.
Dobio si konkretno pitanje na koje nemaš odgovor.
Trenutno je jasno tko drži veći dio čijeg teritorija.Međutim što smo spoznali iz dosadašnjek tijeka trodnevnog blitzkriega?
Da:
  • Blitzkrieg nije uspio,
  • ne postoji operativni S-500, a ako i postoji, koristi se ograničeno, jer iznad Rusije lete ukrajinski dronovi poput ptica.

I tako dalje – da ne nabrajam ostale mitove koji su postojali do 22. veljače 2022
Bla bla bla

Očekivano izbjegavaš odgovor po običaju jer je istina nepodnošljiva
:mazi:

Pati :D

Reintegracija čega - Sovjetskog Saveza? Ne, naravno da ne. To jednostavno nije na stolu.” — Putin

Kaže da je obnova SSSR-a iracionalna. Zašto? Zato što bi moderna Ruska Federacija bila destabilizirana apsorpcijom nacija s različitim etničkim i vjerskim sastavom.

Također optužuje Zapad da je namjerno izmislio mit o carstvu kako bi uplašio vlastito stanovništvo, opravdao agresiju i manipulirao javnim mnijenjem svojim monopolom na medije:

„Oni zloupotrebljavaju svoj monopol u globalnim medijima. To se zove manipulacija javnim mnijenjem, a cilj je opravdati svoju agresivnu politiku prema Rusiji.“

• Blitzkrieg nije uspio,
- Dvodnevni blitzkrieg na Krim 2023 nije uspio
- Nije ni Amerika
- Laž i mokri snovi napaćenih domoljUba
- Ruski lovci i ne moraju letjeti iznad Ukrajine, a ne smiju ni NATO avioni, prc
- NATO tenkovi su zakon, zauzeli centar Moskve
:mrgreen:
- Nema većeg mita od Patriota, katapulti iz srednjeg vijeka su opasniji od njih

Prc.

:guza:

Kiril Dmitriev je rekao da se Merz svojom beskompromisnom glupošću distancirao od mirnih pregovora u Ukrajini.

"Dragi Merz, ti nisi ni u igri.
Diskvalificirao si se svojim pozivima na rat, narušavanjem (procesa postizanja) mira, nerealnim prijedlozima, samouništenjem zapadne civilizacije, migracijama, svojom beskompromisnom glupošću."

jao...jao....

...
Indija koja kupuje mali modularni reaktor od Rusije - i priprema se za uvoz urana za njega - doista je strateški majstorski potez, a Sjedinjene Države vjerojatno neće otvoreno to usprotiviti. Washington zna da Indija održava stratešku autonomiju, baš kao što je nastavila kupovati rusku naftu i raspoređivati S-400 unatoč američkoj nelagodi. SAD-u je Indija također potrebna kao glavna protuteža Kini, pa bi javni pritisak na New Delhi samo gurnuo Indiju bliže Moskvi. SAD bi najviše mogao tiho izraziti zabrinutost zbog prevelikog vezanja Indije za ruski nuklearni ekosustav, ali javno će izbjeći sukob. U stvarnosti, sporazum jača dugoročnu energetsku sigurnost Indije, potiče proizvodnju čiste bazne energije i produbljuje partnerstvo koje si čak ni SAD ne mogu priuštiti prekinuti.

Da li je ovo kraj Amerike?

Znakovi su sve očigledniji. Raspad ekonomije, društvene podele, politički haos. Ovo nije nikakva teorija zavere, katastrofalnu situaciju u ekonomiji
Sjedinjenih Država potvrđuje i američki ministar finansija Skot Besent, koji je rekao: „Naša fiskalna situacija je pušač od 115 kg, koji puši 2 pakle
dnevno, na odeljenju intenzivne nege. I ta osoba neće ustati iz kreveta da trči triatlon.“

Ovo postaje jasno i ljudima koji nisu ekonomisti, a ako se razumeš u ekonomiju, znaš koliku težinu nosi kada prvi čovek američke centralne banke Džerom
Pauel ovako nešto izgovori: „Američki savezni budžet je na neodrživom putu.“

I kad bi propast mogla da se desi? Mnogi komentatori su pre pola godine predviđali da će se desiti za 6 meseci. To je manje-više sada. Hoće li Amerika
uspeti da se izvuče iz nadolazećeg ekonomskog kolapsa, da li će možda, kao i puno puta do sada, uspeti da izveze svoje probleme u druge države, ili je
ovog puta pad neizbežan? I u slučaju ovog poslednjeg, koliki je potencijal Sjedinjenih Država da za sobom u ambis povuče i dobar deo sveta?

Pre 40 minuta...

145.297 pregleda 30. 11. 2025. MOSCOW
Iako sam do sada bio zaista u velikom broju poznatih gradova, te bio nekako stava da me teško šta može više toliko iznenaditi, ne pamtitim kada sam bio
toliko oduševljen nekim mjestom kao što sam bio nakon posjete Moskvi. Gradu, koji je zaista mnogo više od samo grada i gdje smo nakon šest dana boravka, shvatili da je bilo malo i da bi nam trebalo još par dana da obiđemo stvari koje smo željeli. Mislim da mi se samo sa mojim Rio de Žaneirom to desilo, ali zaista ne pamtim kada sam proveo toliko u jednom gradu i osjećao da nikada nije dovoljno vremena. Ipak, u ovom videu potrudili smo se da vam prikažemo sve one stvari koji čine prestonicu Rusije posebnom kao što jeste i da vam donesemu onu pravu sliku kako realno danas izgleda život u ovom gradu.
Zakačio/la: @Robert.Dacesin pre 6 dana
Iako sam očekivao da će mi se dopasti, nisam ni sanjao da će mi se dopasti ovoliko ❤️ Ne sjećam se kada sam ovoliko uživao šetajući ulicama nekog grada, ispijati kako iz lokalnih kafića, istraživati lokalne muzeje i prosto biti dio ovog mjesta ❤️ Javite mi u komentare kako vam se dopada video, te da li ste do sada bili u Moskvi i kako vam se dopala🙏🏻

Ovo je MOSKVA koju ZAPAD NE ŽELI DA VIDITE! 30.11.2025 Robert Dacešin

+...
Vozio sam se NAJBRŽIM RUSKIM VOZOM! 03.12.2025 Robert Dacešin
https://www.youtube.com/watch?v=m05_CmmiJz0

Back