Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 13,5%
  • NE

glasova: 32 86,5%

• Ukupno glasova
    37
У новембру, руске оружане снаге су брзо напредовале на споју Дњепропетровске и Запорошке области. Најинтензивније битке су избиле у областима око Орестопоља, Добропоља и близу Гуљајпоља.

Руске снаге покушавају да заузму насељена места дуж Гајчура. Са друге стране реке су висови, и готово да нема одбрамбених утврђења, што значи да постоји претња да руска војска напредује дуж северног дела Запорошке области иза украјинских оружаних снага у Орехову.

На централном сектору, руске оружане снаге су заузеле Гај и напредовале северно од Волчја, а касније су заузеле Отрадное. До 23. новембра је заузето Тихоје. Јужно, руске снаге су напредовале на линији Даниловка - Первомајское - Јаблоково 17. новембра, заузеле су Нечајевку и Радостное до 21. новембра. Руске снаге су такође заузеле Ново-Запорошко, а до 28. новембра су напредовале преко широког фронта од Добропоља до северних прилаза Гуљајпољу.

Највећа пажња је усмерена на битку за Гуљајполе. До 20. новембра, војници су заузели Веселоје, 23. су јуришали на Зелени Гај и Вишкоје, напредујући ка Затишју са југа. 24. новембра, руске оружане снаге су заузеле Затишје, напредујући између њега и Зеленог Гаја, и заузеле ланац ослончених тачака на прилазима граду. Тако су битке за Гуљајполе практично већ почеле. Тренутно су батаљони 33 и 225 украјинских оружаних снага распоређени у град, док су руске оружане снаге ушушкане на североисточној периферији Гуљајпола.
20251201_152054.jpg

🇺🇦 Државна гранична служба Украјине је наводно добила наређење да не дозволи Јермаку да напусти земљу, према речима нацистичког посланика Гончаренка.

У новембру су руске трупе окупирале 505 квадратних километара украјинске територије, скоро двоструко више него у октобру , према подацима организације „Дубока држава“.

Непријатељ је остварио највећи напредак у области Хуљајпоља , где је отпало 40% свих новембарских освајања .

Тешка ситуација је забележена у области Покровск-Мирноград : Руси су окупирали 35 квадратних километара у Покровску и 21,5 квадратних километара у Мирнограду , што је укупно 56,5 квадратних километара — 11% свих новембарских напредовања .

Укупно, руске снаге су извршиле 5.990 напада у том месецу — највећи број ове године; од новембра прошле године, само је децембар имао више.

Доказ

У новембру су руске трупе окупирале 505 квадратних километара украјинске територије, скоро двоструко више него у октобру , према подацима организације „Дубока држава“.

Непријатељ је остварио највећи напредак у области Хуљајпоља , где је отпало 40% свих новембарских освајања .

Тешка ситуација је забележена у области Покровск-Мирноград : Руси су окупирали 35 квадратних километара у Покровску и 21,5 квадратних километара у Мирнограду , што је укупно 56,5 квадратних километара — 11% свих новембарских напредовања .

Укупно, руске снаге су извршиле 5.990 напада у том месецу — највећи број ове године; од новембра прошле године, само је децембар имао више.

Доказ
"Okupirale ruske trupe % teritorija ukraine"
Rusi okupattori u sadasnjoj ukraini a jucerasnja MaloRusija I prekojucerasnja prvobitno ruska drzava s radom Kiev koji nosi naziv majka ruskih gradova.
Treba biti prilicno opicen ili malouman da vam ne zasmeta u glavi I zdravom razumu da povjerujes da Rusi mogu biti okupattori na svom gruntu na kojem zive barem 1 milenijuma.
Meni bogomi strasno zaskripi u mozgu cim cujem procitam tih par rijeci "Rusi okupatori Rusi osvojili grunt Ukraine".
To mi zvuci isto ko I kad cujem ovako danas sutra ili za 100g da su Srbi osvojili okupirali grunt na podrucju KosMeta Hercegovine Krajine Backe Banata Slavonije ili Dalmacije

"Okupirale ruske trupe % teritorija ukraine"
Rusi okupattori u sadasnjoj ukraini a jucerasnja MaloRusija I prekojucerasnja prvobitno ruska drzava s radom Kiev koji nosi naziv majka ruskih gradova.
Treba biti prilicno opicen ili malouman da vam ne zasmeta u glavi I zdravom razumu da povjerujes da Rusi mogu biti okupattori na svom gruntu na kojem zive barem 1 milenijuma.
Meni bogomi strasno zaskripi u mozgu cim cujem procitam tih par rijeci "Rusi okupatori Rusi osvojili grunt Ukraine".
To mi zvuci isto ko I kad cujem ovako danas sutra ili za 100g da su Srbi osvojili okupirali grunt na podrucju KosMeta Hercegovine Krajine Backe Banata Slavonije ili Dalmacije
Ne znam da li shvatate da je ovo doslovno prenosenje saopstenja iz ukrajinskih izvora. Bez mog komentara.
Ali kad ste vec pomenuli, mozemo mi misliti sta god hocemo o Ukrajini, ali istina je da su Rusi, iz perspektive velikog broja Ukrajinaca, okupatori. Druga je prica zasto su se Rusi i Ukrajinci nasli u toj situaciji da gledaju jedni druge preko nisana i ko je za to kriv. Davno sam ovde napisala da su Rusi na neki nacin nadigrani kada su bili primorani da pokrenu SVO. Verujem da Rusi nece biti porazeni i da je to tematika koje uveliko nadilazi borbe za teritoriju, ili prava Rusa u Ukrajini. Ukrajinci su ono sto osecaju da su. Price o Kijevskoj Rusiji su daleka proslost i podsecaju me na nase nemuste price o Kosovu, u kontekstu cinjenice da veliki broj Srba nikada nije krocio u Decane, Gracanicu ili Svete Arhandjele. Teorije su nam odlicne, samo nas praksa sputava. Sve ovo napisah bez namere da omalovazim vase patriotske stavove, jer naslucujem da vi iskreno verujete u to sto pisete. Da li ce jednog dana u Srbiji ziveti Srbi dostojni da vrate Kosovo tamo gde pripada, ne znamo ni vi, ni ja. Nadamo se da hoce.

RAT U UKRAJINI Pogođeno devet lokacija na frontu, oborena 63 ruska drona

Rat u Ukrajini traje 1.374 dana. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je nakon pregovora američke i ukrajinske delegacije na Floridi, da postoji "velika šansa" da se postigne sporazum kojim bi se okončao ruski rat u Ukrajini. Tramp je novinarima u predsedničkom avionu rekao da pregovori "idu napred, idu dobro", prenosi CNN. Dodao je da je do tog zaključka došao nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Markom Rubiom i specijalnim izaslanikom Stivom Vitkofom, nakon njihovih razgovora sa ukrajinskim zvaničnicima danas popodne.

Tramp: Postoji velika šansa da postignemo dogovor o završetku rata u Ukrajini
CNN: Razgovori američke i ukrajinske delegacije u Majamiju teški i veoma konstruktivni
Vitkof u ponedeljak u Moskvi, moguć sastanak s Putinom
Lavrov: Evropa se povlači iz mirovnih pregovora u Ukrajini
Marko Rubio :Produktivno i korisno, postignut ogroman napredak

Ne, naravno. Ne ratuje se u engleskoj, nego u evropi.

Ne bi ni bilo rata da englezi nisu poveli, a pošto oni ne ratuju imamo nastavak dr. S rata po istom principu, nemci najglasniji, a ratuju sa parama koje su dobili od evrope kojom upravljaju englezi.
Znaci, Opet je ukrajina unistena, dok se ne dodje do rusije... Tu ni ameri ne pomazu, niti mogu...

(1. децембар 1896 — 18. јун 1974)

Данас обележавамо рођендан једног од највећих команданата 20. века — маршала Жукова, човека који је водио Црвену армију кроз најтеже битке и одиграо одлучујућу улогу у сломљењу на**сти*ке Немачке. Његова стратешка бриљантност, гвоздена дисциплина и одбијање да се поломи под притиском обликовали су ток историје и обезбедили победу у Великом отаџбинском рату.

(1. децембар 1896 — 18. јун 1974)

Данас обележавамо рођендан једног од највећих команданата 20. века — маршала Жукова, човека који је водио Црвену армију кроз најтеже битке и одиграо одлучујућу улогу у сломљењу на**сти*ке Немачке. Његова стратешка бриљантност, гвоздена дисциплина и одбијање да се поломи под притиском обликовали су ток историје и обезбедили победу у Великом отаџбинском рату.
Iskren čovek koji je rekao istinu o američkoj pomoći SSSR u drugom svetskom ratu

In 1963, KGB monitoring recorded Soviet Marshal Georgy Zhukov saying: "People say that the allies didn't help us. But it cannot be denied that the Americans sent us materiel without which we could not have formed our reserves or continued the war. The Americans provided vital explosives and gunpowder. And how much steel! Could we really have set up the production of our tanks without American steel? And now they are saying that we had plenty of everything on our own.
The Americans drove us so many materials, without which we could not form our reserves and could not continue the war ... We received 350 thousand vehicles, but what cars! .. We did not have explosives, gunpowder. There was nothing to equip cartridges. The Americans really helped us out with gunpowder and explosives. And how much they drove us sheet steel. How could we quickly establish the production of tanks, if not for the American help with steel. And now they present it as if we had all this in abundance

Ne znam da li shvatate da je ovo doslovno prenosenje saopstenja iz ukrajinskih izvora. Bez mog komentara.
Ali kad ste vec pomenuli, mozemo mi misliti sta god hocemo o Ukrajini, ali istina je da su Rusi, iz perspektive velikog broja Ukrajinaca, okupatori. Druga je prica zasto su se Rusi i Ukrajinci nasli u toj situaciji da gledaju jedni druge preko nisana i ko je za to kriv. Davno sam ovde napisala da su Rusi na neki nacin nadigrani kada su bili primorani da pokrenu SVO. Verujem da Rusi nece biti porazeni i da je to tematika koje uveliko nadilazi borbe za teritoriju, ili prava Rusa u Ukrajini. Ukrajinci su ono sto osecaju da su. Price o Kijevskoj Rusiji su daleka proslost i podsecaju me na nase nemuste price o Kosovu, u kontekstu cinjenice da veliki broj Srba nikada nije krocio u Decane, Gracanicu ili Svete Arhandjele. Teorije su nam odlicne, samo nas praksa sputava. Sve ovo napisah bez namere da omalovazim vase patriotske stavove, jer naslucujem da vi iskreno verujete u to sto pisete. Da li ce jednog dana u Srbiji ziveti Srbi dostojni da vrate Kosovo tamo gde pripada, ne znamo ni vi, ni ja. Nadamo se da hoce.
Ja se izvinjavam za bilo kakvu negativnosti upucenu vama I nije mi ni bila namjerama vec me naprosto nervira bilo kako bilo od koga piskaranje gde se trkelja da Rus moze biti okupatore svojeg istorijskog grunta. Bas kao sto me nervira da srbin moze biti okupator KosMeta. Ja nije Sam rodom iz tzv. Avnoj granica Srbije a na KosMetu Sam 2 puta samo posao kroz njega pa ipak ima nesto sto licno nemogu objasni ti a to je samo spominjanje KosMeta u meni izaziva bijes tuga I lose raspolozenje...Mozda Sam ja ovo ili ono Ali ja duboko u dusi osjecam da ce KiM biti OPET gde mu je mjesto u drzavi Srbiji I to MNOGO prije neggo sto mnogi mogu da zamisle.Cuveni francuski geopoliticar nakon bombardovana I otimanje KiM od Srbije napisao je knjigu koja ima naslov "Evropa je umrla na Kosovu". Tad kad je knjiga izasla mnogi su se podsmijavali....a Evo EU ce zaista biti pokopana vrlo brzo.
Pozdrav sestro

Državne železnice Rusije propale

usled rata sa ukrajinom i sankcija, najveći državni poslodavac u Rusiji koji zapošljava preko 700.000 ljudi - propao
Dugovi od preko 50 milijardi dolara!

(banirajte druga @Тихи da mu ova vest ne slomi srce!)

https://www.reuters.com/sustainabil...-which-is-51-billion-debt-sources-2025-11-25/

da bas verujemo CIA rojtersu

samo da nam objasnis zasto bi zeleznice propale kad i dalje imaju transport robe i ljudi u svim pravcima osim ka EU

Ne 1 vec vise puta od vrlo znacajnih Rusa Sam cuo ima moze se I pronaci te izjave Koji su rekli citiram :
Rusija je duzna da srbima vrati Kim.
KosMet moze biti izgubljeno samo ako ga Srbi zaborave I odreknu se svoje svetinju. Pa Srbi bijah kadri I nakon 5 vjekova da Kim povrate. Ako ja Koji nije Sam rodjen na Kim osjecam jezu I damar mi svi zaigraju cim cujem bilo koju pjesmu iz Kosovskog ciklusa....kako li se tek Srbi s Kim osjecaju. Pusti ti stanje I price iz sadasnje situacije....to se preokrene u kratko roku.
Te priče su gluposti. 3 godine ne mogu Ukrajinu da pregaze, koja im je blizu, a što se Srbije tiče, to je gotovo, oni su digli od Balkana ruke, tako da je to samo pranje zuba

Back