Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je, od 01.04. će mnoge stvari biti jasnije, i u Rusiji i u Europi...

Ako Rusi ne zatvore ventil mlogo će me razočarati :klap:
Ако ЕУ не прихвати ₽ много ће ме разочарати?
Биће ми их жао, смрзаваче се а индустрија ће стати. Биће ту и обојене револуције....

Tako je, od 01.04. će mnoge stvari biti jasnije, i u Rusiji i u Europi...

Ako Rusi ne zatvore ventil mlogo će me razočarati :klap:
Vec sada je sve jasno
Duboka drzava nece vise moci stampati bezvrijedan papir dolar i evro i za njega dobijti ruski plin naftu, zito, metale, ugalj,drvo i sva ostala prirodna bogastva kojim teritorija Rusije obiluje
Ako i Kina i ostale drzave krenu ovim koracima to je kraj duboke drzave zapada

au pa ovde su im unistili minimum 10 lansera s-300 i par radara koliko vidim za ukrope ovo su katastrofalni gubitci za jedan dan :bravo:
:cross: Свакодневница 😂

Џакови, цијена дивља 📈
4т4тгх6х67ј67ј76ј.PNG

Poslednja izmena:
Tixi je za njega doktor nauka :hahaha:

Vi ljudi zbilja ne znate ama baš ništa o ekonomiji, čudo jedno :hahaha:

Ja znam malo, ali vi ne znate ništa
И ја знам мало, али ево шта знам. У претпрошлом веку и почетком прошлог, новчанице су се звале банкноте и биле су формално замењиве за злато, писало је на њима колико вреде. Српски динар ни у Великом рату није губио на вредности и обавезе су уредно измириване, мада су и војска и влада била у избеглиштву. Онда је то напуштено и кренуло је штампање новца без златног покрића. То је дозволило и чувене хиперинфлације у Немачкој, Мађарској итд. За разлику од инфлације, хиперинфлације су биле не економски него искључиво политички феномен којим су се владе ослобађале својих дугова и осиромашивале сопствено становништво. То смо и ми имали деведесетих. Да је политичка ствар у питању доказ је да су све до једне решавале буквално преко ноћи, везивањем за нешто чврсто. Има то код Ремарка. Код нас заборављени деда Аврам. Златно важење за долар је у Америци формално укинуо Никсон, мада фактички одавно није постојало и долар се штампа малтене без контроле. Постоји и прича (легенда?) да је Северна Кореја запленила једну од две штампарске машине које су Американци донели у Кореју због финансирања рата. Зато је руски поступак разумљив - покушава се да се валута везује за реалне вредности уместо за берзанске шпекулације. Неко стручнији ће ово вероватно да исправи.

Zanimljivo da historičar Šarić nije ni za 91. ni za 92. ustvrdio da Srbi nisu bili na pogrešnoj strani.

To bi bilo previše čak i za Šarića.
Vise se osvrtao na globalna desavanja i te tokove, nema potrebe za osvrtanjem na pobunjena balkanska plemena .... Umanjuje se znacaj same price. Nije do Srba, a ni Sarica, sto su kroz cijelu istoriju te godine drugim narodima na Balkanu najznacajnije ... Srbima ti dogadjaji kroz prizmu cjelokupne istorije, dodju kao fus nota :D

Nema akreditaciju ni u Srbiji i titula vrijedi koliko i da si je sam isprintaš.
Ne daš se ti, pa reci, zaebo sam se: mislio sam da je pravi doktor nauka n a ne običan pajac - nije sramota.

Msm, je sramota, ali šta sad :lol:
Uruci prigovr ministarstvu obrazovanja Srbije, vidi sta ce ti reci, pa javi ... I jest, pitanje je vremena kad ces postati srbofil ... Rekao bi prije i nego što mislis :D

Хорвати су им вековима биле газде и онда су по газдама и они пописани. Значи, чије су оно слуге, Хорватове. Значи, пиши Хорват.
XOPBAT kan je vladao starom bugarskom. a to je današnji jug ukrajine. Istorografiji je poznat pod grčkom verzijom imena KUBRAT. na prstenu piše monogram XOPBAT. pripadnik je klana dulo a njegovi sinovi su osnovali prve slovenske države. Toponim Horvat možete naći i u izraelu. Reč Hor-Bat znači Poglavica - Vrhovna(HOR-GOR) sila(BAT-BATINA) tj. VOĐA. današnji hrvati i ukrajinci sigurno nisu potomci tog starog i nepokornog plemstva. ako jesu onda se HORVAT kan prevrće u urni pudući da je kremiran, :lol:

И ја знам мало, али ево шта знам. У претпрошлом веку и почетком прошлог, новчанице су се звале банкноте и биле су формално замењиве за злато, писало је на њима колико вреде. Српски динар ни у Великом рату није губио на вредности и обавезе су уредно измириване, мада су и војска и влада била у избеглиштву. Онда је то напуштено и кренуло је штампање новца без златног покрића. То је дозволило и чувене хиперинфлације у Немачкој, Мађарској итд. За разлику од инфлације, хиперинфлације су биле не економски него искључиво политички феномен којим су се владе ослобађале својих дугова и осиромашивале сопствено становништво. То смо и ми имали деведесетих. Да је политичка ствар у питању доказ је да су све до једне решавале буквално преко ноћи, везивањем за нешто чврсто. Има то код Ремарка. Код нас заборављени деда Аврам. Златно важење за долар је у Америци формално укинуо Никсон, мада фактички одавно није постојало и долар се штампа малтене без контроле. Постоји и прича (легенда?) да је Северна Кореја запленила једну од две штампарске машине које су Американци донели у Кореју због финансирања рата. Зато је руски поступак разумљив - покушава се да се валута везује за реалне вредности уместо за берзанске шпекулације. Неко стручнији ће ово вероватно да исправи.

Zlatni standard je besmislen i prevaziđen koncept u ekonomskom smislu, ali u smislu čuvanja vrijednosti zlato je nezamjenjivo, još uvijek

Hiljadama godina unazad ljudi su se dogovorili da zlato bude novac odnosno da obavlja funkciju novca i bude sredstvo razmjene,mjera vrijdnosti i cuvar vrijednosti ...Onda su se pojavile banke a posto zlato bilo tesko nositi i cuvati ,banke su davale papirne potvrde o kolicini zlata koje je deponovano kod njih.A onda su ljudi poceli tim papirnim potvrdama da vrse razmjenu i tako je nastao papirni novac
A onda su Rostildi ,Rokfeleri i ostali bankari shvatili da mogu da stampaju papira koliko im volja i da ne moraju da imaju zlato kako bi stampali papirni novac
FED koji stampa dolar je privatna institucija u vlasnistvu ovih bankarskih porodica
Pre 40 god su ukinuli zlatni standard da svaka novcanica mora imati podlogu u zlatu i sad mogu da stampaju dolar i evro u negoranicenim kolicinama

Rublja sad postaje valuta koja ima podlogu u ruskom gasu,nafti,metalima ,drvetu i svim ostalim bogastvima kojim obiluje Rusija

Meni nije jasno što bosanski muslimani ne idu u dobrovoljce u Ukrajinu?
Putin ima Kadirovce a Bajden bi trebao da ima Bakirovce.
To bi Amerika veoma cenila.
Ili da jednostavno oteraju ruskog ambasadora svojevoljno i objave Rusiji rat.
Jer njima Rusi ništa ne mogu.Ovo je nato prćija.
Rejting kod Bajdena bi im žestoko skočio.
Posle bi Hrvate i Srbe mogli da šutaju u guzicu kako hoće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back