Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Puitn je obecao ruskom narodu da se vise ni jedan rat nece voditi na ruskoj teritoriji. Do 24. februara americke trupe su bile na samoj granici Rusije, u evropi je cekalo 2 miliona "migranata" da se prikljuce "dobrovoljackim placenickim" odredima "medjunarodne koalicije" i da napadnu Rusiju pod zastavom NATO.
I najvecem debilu je jasno da , ako Rusija nije intervenisala u Ukrajini , da bi NATO dosao do Vladivostoka.....................a iracionalna strategija opstih sankcija prema Rusiji i njen neselktivni intezitet, pokazuju svo ocajanje americke administracije u kome su se nasli ruskom intervencijom u Ukrajini.
Upravo te sankcije pokazuju koliko je amerika izgubila u ukrajini.

A te price o ruskoj agresiji, zlocinima nad Ukrajinom, ........samo je materijal za zapadnu javnost da prihvati sopstvene katastrofalne i apokalipticne posledice svoje, u ocajanju radi gubitka Ukrajine, potpuno intuitivno, osvetnocko uvodjenje sankcija Rusiji.

UOSTALOM, KAKO SE PONASA SMRTNO RANJENI LAV ?
Mislim da je i najvecem debilu jasno da NATO nece napasti Rusiju jer nema kapaciteta za tako nesto niti ce ikada imati, vec sam ranije napisao, nisu mogli pokoriti polovinu Vijetnama ili Avganistan a napasce Rusiju. Sve ovo sto se desava moze odvesti sve nas u mega sranje, pocelo je mnogo ratova na ovaj nacin i Hitler je na pocetku hteo samo Poljsku (bez obzira na baljezgarije koje je napisao u Majnkampf-u) a kasnije svbe otislo u P.M. Austrija racunala da Rusija nije spremna za rat pa moze da radi sta hoce, istorija se uvek ponavlja u malo izmenjenom obliku.

Ne znam zašto se forsiraš ukazivanjem na nešto što nije relevantno u današnjem realitetu... Nitko u svijetu, naglašavam nitko osim vas, hrvatsku i hrvate ne doživljava nikakvim zločincima, pa čak ni vaša bratja rusi... Tak da je bezveze uopće o tom raspravljati... Pogotovo na ovoj temi...

1339103_untitled2213454646_share.jpg

Kakvi dokumenti, hoćeš i krvnu grupu svakog vojnika ponaosob, to ni rusinemaju jer ionako više od pola vojske tretiraju kao topovsko meso... To je to ugrubo
Zna se da rusi imaju 4 zračne divizije i 4 zračne jurišne brigade plus
Spetznaz gardijsla brigada za posebne namjene
To su postrojbe koje pod određenim uvjetima mogu stvoriti taktičku prednost.
Npr 7. Zračna divizija na području hostomel zračne luke iako glasi za ponajbolju specijalnu postrojbu nije uspjela postići tu taktičku prednost. Također ni pripadnici 106. Zračne divizije koji su nastupili po pravcu sjevera iako u samom početku uspijevaju napraviti neke pomake, kasnije, tj ovih dana su prisiljeni na povlačenje sa određenih zaposjednutih pozicija. To su već dvije značajne ruske postrojbe sa izostalim željenim taktičkim učinkom.
S druge strane 98. Zračna divizija u čijem sastavu je 331. Zračno desantna pukovnija čiji je zapovjednik brigadni general Zuharev poginuo

Jedino što ta bagra genocidiše su ukrajinke i ruskinje u mariopulju...
Значи лажеш, измишљаш, фантазираш?!
Одакле ти те бројке које качиш ако не можеш да окачиш извор?
Па наравно, измислио си, рекох, као што измишљате језик и историју.
То вам је национални хоби, измишљање глупости!

Pa zbog brzine aktiviranja, to svako zna..trenutni je...ispod 0,001 sekunde...

Ali, to ne znači da se jedini on koristi za kumulativna punjenja, kao što si napisao.

Koristi se i inercioni, on je, sam ili u kombinacijama, najrašireniji tip upaljača.

U stvari, kao što sam ti lepo rekao, a ti ne paziš na času, danas se kod složenijih glava koriste kombinacije principa.

Izvini, ali imam osećaj da ti ne vladaš baš materijom.
Nije zbog brzine samo vidis da se ti ne razumes materiju.
A5C15802-DCAB-4BDD-92D1-1CA191B792B9.jpeg

Evo da ti objasnim zasto mora piezo efekat kod gornjih upaljaca.
Vidis na slici ovo crno(br.7) to ti je detonator i on ti je zaduzen da aktivira kumulativno punjenje jer za nastanak kumativnog mlaza punjenje mora da se aktivira sa donje strane.
Piezo efekat treba da prenese inpuls sa gornjeg upaljaca(kroz ovu cev u sredini levka) da bi on aktivirao detonator a detonator punkenje.
Uci nije sramota!

Znaci aktivacija kum.punjenja mora uvek da bude sa donje strane, to je aksiom😉

Mislim da je i najvecem debilu jasno da NATO nece napasti Rusiju jer nema kapaciteta za tako nesto niti ce ikada imati, vec sam ranije napisao, nisu mogli pokoriti polovinu Vijetnama ili Avganistan a napasce Rusiju. Sve ovo sto se desava moze odvesti sve nas u mega sranje, pocelo je mnogo ratova na ovaj nacin i Hitler je na pocetku hteo samo Poljsku (bez obzira na baljezgarije koje je napisao u Majnkampf-u) a kasnije svbe otislo u P.M. Austrija racunala da Rusija nije spremna za rat pa moze da radi sta hoce, istorija se uvek ponavlja u malo izmenjenom obliku.

Nitko ne planira napadati Rusiju, to je samo paranoja kleptomana iz Kremlja, oni se bi više trebali bojati vlastitog naroda, a ne NATO-a :kafa:

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022.....id=2131030

"Novičokovani" Abramović koji je živ i zdrav snimljen na pregovorima u Turskoj (ili sad kad su promenili treba da govorimo "Turkiye"
Question
) počeo tako što je prodavao igračke na ulici a onda vizionarski kupio naftnog giganta za četvrt Milijarde:

https://www.vijesti.me/bbc/597433/roman-abramovic-.....g-oligarha

Ja i Roman smo braća po biznisu: I ja sam svojevremeno prodavao igračke!
Zagrljaj
Jedina razlika je što ja nisam dovoljno vešt da kao on kupim nekog posrnulog giganta za četvrt Milijarde... ko mi je kriv kad nemam "nos" za biznis i dobre prilike?
Crying or Very sad

Ali tešim se da barem nisam "Novičokovoan"...

Ovo sto se desava u Ukrajini je napad Nato na Rusiju
Napad ne mora biti direktan i oruzani
Napad moze biti specijalni hibridni suberzivni,propagandi ekonomski ,obavjestajni kao naprimer u Srbiji ,napali su Srbiju 1999 direktnom vojnom silom ali nisu uspjeli da je okupiraju ,okupacija je dosla tek 5 oktorbara 2000 kad je 5 kolona iznutra napala Srbiju i predala je neprijatelju pod kontrolu

“Nacija može preživjeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživjeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred kapijom grada je manje zastrašujući, jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi puta i do najviših, vladarskih odaja.

Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čovjeka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko tijelo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga.

Marcus Tullius Cicero

Da je slučajno s druge strane fronta bilo bi "unutra su bili vojnici", denacifikacija

Napad moze biti specijalni hibridni suberzivni,propagandi ekonomski ,obavjestajni kao naprimer u Srbiji ,napali su Srbiju 1999 direktnom vojnom silom ali nisu uspjeli da je okupiraju ,okupacija je dosla tek 5 oktorbara 2000 kad je 5 kolona iznutra napala Srbiju i predala je neprijatelju pod kontrolu

“Nacija može preživjeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživjeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred kapijom grada je manje zastrašujući, jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi puta i do najviših, vladarskih odaja.

Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čovjeka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko tijelo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga.

Marcus Tullius Cicero
"Ovo sto se desava u Ukrajini je napad Nato na Rusiju"
:lol:

Pa da, Rusija napala Ukrajinu, naravno da je ustvari NATO napao miroljubivu Rusiju

Ludilo jbt :hahaha:

Pogledajte prilog 1128123

Žito takođe za rublje !

Unija izvoznika žitarica (uključujući Trade House Rif, Aston, Demetra Trading, Cargill, Viterra, itd.) zatražila je od Centralne banke da razradi mogućnost da strani kupci Ruskog žita plaćaju u rubljama po izvoznim ugovorima.
То почиње да буде у Русији национални циљ. Своје продавати за своје паре јер знају да се рубља не штампа без покриће. Шпекулантску курсеви их не интересују јер су видели да једна објава може за пар дана вратити рубљу на старо стање без проблема. Значи, курс је производ берзанских манипулација а не ствар реалног стања.
Да није тако, $ би одавно био тоалети папир?

Istoričar. :hahaha:
Pa Tixi je veći istoričar od njega...

Tixi je za njega doktor nauka :hahaha:

То почиње да буде у Русији национални циљ. Своје продавати за своје паре јер знају да се рубља не штампа без покриће. Шпекулантску курсеви их не интересују јер су видели да једна објава може за пар дана вратити рубљу на старо стање без проблема. Значи, курс је производ берзанских манипулација а не ствар реалног стања.
Да није тако, $ би одавно био тоалети папир?

Vi ljudi zbilja ne znate ama baš ništa o ekonomiji, čudo jedno :hahaha:

Ja znam malo, ali vi ne znate ništa

Marcus Tullius Cicero
Prvo treba se rascistiti zbo cega je Putin napao ukrajinu,skoro svi ovde tvrde zbog NATO raketa koje bi mogle da stignu u Ukrajinu a nije ga strah od raketa u baltickim republikama koje su mnogo blize najvaznijim ruskim bazama strateskog znacaja a blize Moskvi nego iz Ukrajine. Moje misljenje da NATO nema snage da napadne Rusiju a podrivanje i druge gadosti ne iskljucujem. Ruska peta kolona ne zivi u Ukrajini nego u Rusiji tako da ni to ne opravdava ovaj rat. Rusima je bolje da razmisle da zapadno od Amura zivi vise od sto miliona Kineza a izmedju Amura i Pacifika mannje od milion Rusa ako su Rusi zabrinuti za svoje resurse opasnost dolazi sa te strane a ne sa zapada.Kinezi su vec pokazali sta misle o svemu na indirektan nacin pa se Lavrov vratio s polovine puta u Moskvu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back