Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anonymousi:
Information has emerged that Rosaviatsia's data was destroyed as a result of a cyber attack on the infrastructure of the Russian Federal Air Transport Agency.

All documents, files, aircraft registration data and mail were deleted from the servers. A total of about 65 terabytes of data was wiped.

Authorities are looking for a backup. The Aviation Herald writes that there is no backup of this data - the Russian Ministry of Finance has not allocated funds for it.

:hahaha:
Normalno, skup je backup a možeš i bez njega... Sve dok ne možeš.
anonymus su stvarno kredibilan izvor informacija koje se sledeci colin powel ? :bravo:

Pa upravo se to desilo prijatelju, ili je Odesa možda proglasila otcepljenje a da to niko nije javio.
Мало на ту тему, Википедија...

wikipedia.png

Aha, glupani, umjesto da kleknu pred Putinom

Bolje vam je da kleknete jer ce te pocrkati od gladi i zime u suprotnom.

Kaze mi kum u Svedskoj cene hrane otisle u nebesa. Zelena salata koja je kostala 5 kruna sad kosta 15. A rat je tek poceo.

EU birokrate vam prodaju pricu kako se moze zimi preziveti i sa 10-15C u stanovima. A istovremeno njima banja sa 30C.

Tako je to kad si glupi NATO-guzz... Prejebe te ko stigne.

Bolje vam je da kleknete jer ce te pocrkati od gladi i zime u suprotnom.

Kaze mi kum u Svedskoj cene hrane otisle u nebesa. Zelena salata koja je kostala 5 kruna sad kosta 15. A rat je tek poceo.

EU birokrate vam prodaju pricu kako se moze zimi preziveti i sa 10-15C u stanovima. A istovremeno njima banja sa 30C.

Tako je to kad si glupi NATO-guzz... Prejebe te ko stigne.
Nije se desilo.

🇷🇺‼️Руска рубља је постепено ојачала на нивое близу пре сукоба, потпомогнута руским плановима да наплаћује продају нафте и гаса у рубљама, а не у доларима и еврима.

Толико о Бајденовом „Уништили смо руску рубљу!."

Rublja 83 za dolar. Ko je kupio odrao se od para

Pa šta kažu Amerikanci?
Jesu naterali Ruse na povlačenje?
Vidim nešto skiče iz daljine.Upozoravaju.
A šta će biti ako se Rusi ne povuku?
Heheheheh..
Putin bi trebalo sad da krene na Evropu i da lomi kičmu jednoj po jednoj nato qrvici dok Amerika bespomoćno histeriše.

⚡️Ратни извештај за дан 28 марта закључно са 00ч.

☑️ Јужни фронт

▪️Украјинска армија покушала да угрози Херсон из Николајева. Овај напад већ данима уназад најављиван преко средстава информисања. У рејону села Станислав уочена концетрација украјинских снага (војска + локални ТО). Руска армија по овим концетрацијама извела 💥масован артиљеријско-ракетни удар где је непријатељ претрпео осетне губитке што је спречило његов испад ка Херсону.

▪️Руска армија наставила са нападним дејствима у области Гуљај-Поље и Степногорска. У плану повезивање са руским трупама које напредују из Изјума.

▪️У Маријупољу се наставља напредовање и чишћење града од јединица укрармије и националних батаљона. Непријатељске снаге мање више разбијене и траже коридоре за излаз из окружења.

☑️ Источни фронт

Из ▪️Горловке се наставља офанзива здружених снага војске Русије и Народне милиције ДНР. Почеле су борбе за село Новоселовку. Јужно од ▪️Изјума, руска армија наставља офанзиву ка Славјанску. Тренутно се воде борбе у рејону села Долина, а део трупа напредује ка селу Крестише.

☑️ Северни фронт

▪️Кијев – у близини Кијева се сада воде борбе у зони Житомирског аутопута. На другим деловима фронта око Кијева нису рег промене.

▪️Чернигов – активна фаза операцје почела је у Черниговској области. На овом подручју су оборена четири авиона украјиснког РВ . Предстоји систематско чишћење Черниговске и Сумске области. Одлука о чишћењу донета је како би се у том подручју обезбедила додатна зона безбедности за нормално и безбедно напредовање руских колона које се крећу ка Кијеву.
#ФронтУкрајина #Извештај

• Podržavam
Reactions: iig
🇺🇲🇷🇺🇺🇦⚡Russian troops are redeploying, not withdrawing from Kyiv - Fox News

"Any movement of Russian troops from near Kyiv is a redeployment, not a withdrawal, and the world must be ready for a major offensive in other areas of Ukraine," the US official told the agency.

Rusi ubacuju dodatne trupe na Kijev kaze CIA

Drugo, u ruskom društvu vlada prava panika. To je zbog razgovora koji se u Turskoj odvija između Rusa i *******ista. To je bolna točka kod većine Rusa jer je u ruskoj povijesti bilo mnogo primjera da su ruski diplomati doslovno protraćili ono što je stečeno krvlju ruskih vojnika. I samo da bude gore, Rusi se sjećaju zloglasnih sporazuma iz Khasaviurta i dva sporazuma iz Minska. Pojam "Minsk 3.0" apsolutno užasava mnoge Ruse, uključujući i mene. Stoga se postavlja pitanje – jesu li ti strahovi utemeljeni, da ili ne?

Mislim da i jesu i nisu osnovani, da objasnim. Evo nekih od razloga zašto ovi pregovori stvaraju strah, neizvjesnost i sumnje:

Prvo, ako želite denacificirati Ukrajinu, zašto uopće pregovarati s nacistima? Ne podrazumijeva li koncept “denacifikacije” promjenu režima u Kijevu?
Drugo, kakav je pojam dramatičnog smanjenja borbenih aktivnosti oko Kijeva i Černigova??? Znači li to da je Rusija odustala od ideje oslobađanja ovih gradova?
Neki od delegata koje je poslala Rusija prilično su patetičnog izgleda, poput šefa delegacije Vladimira Medinskog.
Što pobogu radi Abramovič u blizini ovih pregovora???
Mogu pokušati ponuditi nekoliko odgovora:

Uvijek zapamtite da Rusi uvijek razgovaraju sa svima, uključujući i svoje neprijatelje, čak i u slučaju rata. Dakle, sama po sebi činjenica da sjede i razgovaraju nije ni dobra ni loša, barem u ruskom razmišljanju. Nadalje, ako pregovori s nacistima mogu dovesti do željenog ishoda po nižoj cijeni ljudskih života i uništenja civilne infrastrukture, onda razgovarati s tim nacistima ima smisla.
Jedan aspekt koji je najviše izbezumio ljude je ovo “smanjenje vojnih aktivnosti oko Kijeva i Černigova” i taj strah nema nikakvog smisla. Realnost na terenu je jednostavna: Rusi su dovoljno blizu oba grada da ih drže pod kontrolom i nitko s ruske strane nikada nije tvrdio da Rusi namjeravaju okupirati te gradove. Zapravo, smanjenje razine snaga oko Kijeva i Černogova oslobodilo bi neke jako potrebne snage da konačno dokrajče operativni kotao u Donbasu. Konačno, kao i kod svake jednostrane geste dobre volje, strana koja je rekla "da" ne može reći "ne" 30 sekundi kasnije, to je ključna karakteristika jednostranog "znaka dobre volje" i svaki dobro obučeni pregovarač odmah će prepoznati tu vrstu “geste dobre volje” kao pregovaračke tehnike usmjerene na stvaranje specifične mentalne dinamike u kojoj se obje strane guraju prema određenom ishodu.
Ako mislite da Medinskii nije inspirativan, postoji još gore. Jedan član ruske delegacije je, naime, totalni imbecil i glasnogovornik koji jako na sav glas voli ispovijedati gluposti. Ovo je Odbor za vanjske poslove ruske Državne dume Leonid Slucki. Da vam pokažem koliko je ovaj tip glup (i vjerojatno korumpiran), pročitajte ovaj članak u kojem Hutije naziva “teroristima”! U toj delegaciji ima i vrlo oštrih momaka, mislim na Borisa Gryzlova na primjer. Što se tiče toga što u svijetu Abramovich radi u Turskoj, to me zbunjuje kao i svi ostali, pogotovo jer se tvrdi da je bio otrovan prije otprilike mjesec dana, a to su sigurno učinili Rusi, budući da je Abramovič preživio, npr. sve ostale pretpostavljene prognoze žrtve ruskih pokušaja trovanja (a, s obzirom na to da je Abramovič preživio, ovo MORA biti “Novichok”, zar ne?!)

Ameri lazu kad udare potpis .
Амери су затечени!
Украјина је само једна деоница на путу прекрајања геополитичке карте света.
Распадом СССР-а из много унутрашњих разлога, САД су постале хегемон а да за то нису биле спремне. Имале су цео свет сервирана као шведски сто. И шта су они урадили. Уместо да се први послуже и културно угосте, они су се посрали по том столу својим бахаћењем.
Почели су да праве непријатеље око себе. Имали су Русију на длану, под Јељцином, али нису умели да је задрже. 2007 на конференцији у Минхену, то је било очигледно. И тада су имали шансу да је задрже али уместо да је задрже, акцијом Грузије они су је одгурнули од себе и од тада константно гурају Русију од себе.
Уместо дипломатије примењују санкције.
Мало им је било и то па су бахато на конференцији у Букурешту позвали Украјину и Грузију у НАТО?!
Што руски Јанукович је схватио да Украјина САД-у треба само као монета за поткусуривање у игри са Русијом а не никако као нормална земља и зато се окренуо од САД. Добио је за узврат Мајдан и данас имамо то што имамо.
Русија ће завршити причу са Украјином а после тога, шта после?
САД ми ЕУ су практично у првом таласу испуцале све санкције а Русија не да није на коленима него је јача за савез са Кином а, Бога ми, придружују се и Индија, Бразил, С.Арабија, Ј.Африка и много других земаља.
САД више нема шта да понуди јер се показала као дволични партнер који никога и ништа не поштује. Никакав договор са САД не даје вам гаранције да ће исти она поштовати.
То је кулминирало постављањем Бајдена за председника. Сенилан старац који нема појма ни шта прича "води" САД?
Бајден је у последње вереме наговорио много глупости а ни реч није рекао о томе шта ће радити у Украјини и са Украјином.
Тамо сада све решава руска армија. Чим заврши започетку специјалну операцију – почеће клинч Русије са САД и Западом за прекомпоновање света. А то је одавно сазрело.
НАТО има само могућност да изабере хоће ли добровољно поћи на уступке Москви или ће на њих бити принуђен. Циљ Москве је и демонтажа америчке хегемоније. Она на то није могла поћи раније због слабости националне економије. Сада је за то обезбедила три кључне претпоставке: створила је стабилну економију, има стратешку надмоћ над САД и унутрашњу политичку стабилност.
САД нема ништа од тога а својим гафовима Бајден је почео ЕУ да удаљава од себе. Већ су се огласили и Џонсон, Шолц и Макрон поводом његових глупости да треба уклонити Путина?!
Талас незадовољства се шири Европским континентом и прети да се претвори у цунами. Народ неће трпети идиотски политику својих вођа!

Je li vrijeme za paniku?

Ne, ali vrijeme je da se pobrinemo da se u Kremlju kaže da smo svi napeti i da bi rusko javno mnijenje bilo u velikoj mjeri protiv bilo koje vrste Minska 3.0, Abramoviča ili ne.

Osobno, ne sviđa mi se nijedan od tih razgovora, sklon sam vjerovati ruskim diplomatima i sasvim sam svjestan da u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova, Dumi i Predsjedničkoj administraciji ima dosta atlantskih integranata. I, kao što sam spomenuo, povijest Rusije puna je primjera civilnih diplomata koji su krvlju pišali ono što je osvojeno velikom cijenom.

kako je rečeno,

To je način waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay prerano početi poludjeti. Prvo, ako ste poslušali, kao i ja, kratku izjavu ruskih pregovarača primijetit ćete da su Rusi samo ponovili ukrajinski stav, nisu rekli ni riječi o tome što bi Rusija učinila ili ne. “Smanjenje vojne aktivnosti” su predstavili kao “znak dobre volje”, ali to su prazne riječi, vojna aktivnost koja je danas bitna je ona u Mariupolju i Donbasu, a o tome Rusi nisu rekli ni riječi .

Također vas podsjećam da Rusija prilično često koristi sljedeću tehniku: čini se da čini ustupke svom neprijatelju znajući da vaši ustupci nikada neće biti prihvatljivi tom neprijatelju, a kada taj neprijatelj pokaže da neće prihvatiti vaš ustupak, uzmite jednostrane akcije i okrivite svog neprijatelja. To je *upravo* ono što je Rusija učinila, pokazalo se vrlo uspješno, s dva Minska sporazuma.

Dakle, to je ono što su Francuzi nazvali "oluja u čaši vode" - mnoge glasine i stratezi iz fotelje s velikom ozbiljnošću proglašavaju da "Putin govori o izdaji Donbasa", što je njihova mantra već 7 godina i koju drže pjevajući dok Rusi oslobađaju grad za gradom u Ukrajini. Iskreno, meni je osobno muka i umoran sam od ovih dvoumnih šestokolumnista koji su o-tako sigurni da bi, da su ONI u Kremlju, prošli puno bolje od Putina. Volio bih da nauče šutjeti, čekati da se činjenice na terenu analiziraju u dovoljnom broju i pažljivo, a onda samo donositi zaključke. Ali znam da je to uzaludna nada, oni koji već 8 godina govore da je "sve izgubljeno" neće šutjeti ma što se stvarno događalo.

Što me dovodi do najnovijih vijesti dana: Mariupol.

Postoje prilično dobri dokazi da je Mariupol u osnovi u ruskim rukama. Da, u gradu još uvijek ima nekoliko raštrkanih nacista, ali oni se uglavnom skrivaju u bazama i na raznim dobro zaštićenim lokacijama unutar industrijskog kompleksa Azovstal. Također, toliko je najavljivana protuofenziva Ukronazista od Nikolajeva do deblokiranja Mariupolja totalno propala, jedinice su odmah otkrivene od strane ruske obavještajne službe, pa su najprije pogođene raketnim udarima, a zatim dovršene uz rusku blisku zračnu potporu. Jučer je viđen helikopter Mi-8 koji je vjerojatno pokušavao evakuirati zapovjednike nacističkih snaga u Mariupolju, ali je oboren.

To dovodi sve točke do iste stvarnosti: Mariupol je propao, a obrana Nikolajeva ozbiljno je degradirana.

-,
Izjava Frau Lambrecht je logicna reflexia njenog nesaznanja spoznaje realnosti.
Nasi pametni preci su znali mudro komentirat da se osobe po izgledu docekuju a po pamecu rastaju.
Kristin kojoj je iskljucivo po principu "medjunozne kvote" dodijeljena ministarska fotelja ne posjeduje
ni tracak kognitivnosti da spozna ni minimalni obim trenutnih desavanja u UK. A ni ne mora.
Scholz,-ova najava u Bundestag da ce €100 Milliardi investirati u ratnu industriju Njemacke pozdravljena je sa "standig ovation"
od oko 800 stotina poslanika (Ljevicari nijesu aplaudirali). Industrija oruzja: D i USA vec planira dvocifreni profit :-I
Zadnji put su se takve ovacije dogodile 18.02.1943 u Berlin, Sportpalast kad je Goebbels upozorio na boljsevisticku opasnost i masu upitao:
"Wollt ihr den totalen Krieg" (Hocete li totalni rat)... u tom konteksu je Lamprecht blijeda pomrcina.

Jos juce je citav Bundestag lametirao zabrinutost da prosjecan vojnik u Bendeswehr nije u stanju uciniti 2-3 skleka ili dotrcati 100tinak metara...etc.
Od kojih ce ljudi ce se obrazovat ta divizija?! Mozda od migranatskih momaka 4,te genaracije, Turaka, Arapa, Afrikanaca,...?

Prije nekoliko je na jednoj nato vjezbi bio upitan jedan vojnik od tv novinara da kaze ima li nato neke sanse da pobijedi Rusiju ako dodje do sukoba.
Ovaj je odgovorio ozbiljno gledajucu u kameru:"Ima. Jedina sansa da pobijedimo Rusiju je da crknu od smijeha kad nas vide kako smo za rat motivisani"
ps
Ovo nije nikakav vic. Mislim da se ovo moze nedje na youtubu naci.

...
-.
Već sam negde na forumu pisao da me jako zabrinjava najava Šolca da se vojska nemačke jača sa 100 milijarde evra investicija u naoružanje i opremu, ima tome negde oko početka sukoba kada je ta izjava Šolca prošla prilično neprimetno. Oni su (nemačka) pogazili i svoj ustav i svoju reč da više nikad nemački vojnik neće ratovati na tužoj teritoriji pa smo videli u Prizrenu kako završišpe ona dva Srbina koji su bežali od šiptara autom.
Bez obzira na ovu operaciju Rusa, čini mi se da je na delu poslovica "Na vuka povika a lisica meso jede".

🇺🇲🇷🇺🇺🇦⚡Russian troops are redeploying, not withdrawing from Kyiv - Fox News

"Any movement of Russian troops from near Kyiv is a redeployment, not a withdrawal, and the world must be ready for a major offensive in other areas of Ukraine," the US official told the agency.

Rusi ubacuju dodatne trupe na Kijev kaze CIA
znaci komsija i ostala ndh usraska tviter bojna opet slagala zar je neko imao bilo kakve sumnje u njihove lazi :hahaha:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back