Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gotovo je to Rusi su se ispucali čim Ukrajina može kontraofanzive da izvodi jod ovi Amer
Gotova je ofanziva čim Ukrajinci mogu da izvode kontraofanzive još ovi Američki dronovi da polupaju Rusku artiljeriju i to je to, ekonomiju su im rasturili svakako sledecih 50 godina nećemo ništa čuti iz Rusije.

Puca po svim šavovima.

Nikakve operativne teritorijalne gubitke nisu uspeli da ostvare.... Sve su to spekulacije. Tako ste pricali za Bucu i Irpinj kad ono mosa ... Eno vam Rusi drze i Bucu i Irpinj gde ste sopstvene trupe sahranjivali u masovnoj grobni kraj crkve , pa ste jos pored toga minirali most da sprecite dalje napredovanje Rusa preko reke. Pa ako ste uvereni da mozete odbaciti Ruse cemu miniranje mostova? Most minira samo onaj ko je u teskoj defanzivi i nema nadu za skoriji napad na neprijatelja. Bice naravno kontra udara ukropa do totalne kapitulacije i pokusaja ofanzive samo do sada nijedan nije bio uspesan....

Poslednja izmena od moderatora:
Čovek je 100% u pravu. Putin je ujedinio Ukrajince svojom bezumnom agresijom.

To mozda prvih 15-20 dana za pola godine kad zakrce creva, pitace se "Sta nam sve ovo treba" "predajte se Putinu sto pre ,

"gladan vojnik ne ratuje vec baca oruzje i predaje se"

Zapamti to.

A ukropi su ekonomski devastirani na duzi rok. Sta americko sponzorisani nacizam ucini od ljudi vidis ti to?

Zasto sudjelujes ako se 'poseres na zapad'? Zasto ne ides u Minsk ili Pjongjang na teniski turnir?

A i rekoh ti...Putin je rutinski primenio isti "sistem vrednosti" koji je NATO primenio na meni 99-te.

U približno sličnoj situaciji.

Ja sa time nemam problem, što se mene tiče, i NATO onda, i Rusi sada su agresori.

Za tebe ne znam, ali mislim da mnogi Hrvati vide ogromnu razliku u ta dva slučaja...a zna se i zašto... :hahaha:

Iz iskustva , govna uopste nemaju isti miris.
Tako da mogu da razmisljaju I suprotno I razne varijante , ipak su I dslje govna.
Uzmimo primer sad.
Rusi napadaju ukrajinu cisto vojnicki , tvrdo.
Rusi su mogli da izvode meka teroristicka delovanja sto bi znacilo rokanje po celoj teritoriji ukrajine , tj ukrajina bi postala meksiko za ruse.
To su oba smrdljiva nacina.
Treci je sto ocigledno rusi uzimaju ukrajinu kao deo veceg saveza , tj uopste nemaju odnos kao sa ukrajinom , sto po ponasanju ukrajine jeste I namera ukrajine.
Zatim nato je tu smrdljiv jer od ukrajine pravi kubu.
Zatim drugi nacin , vec uobicajen nato od eu pravi koloniju.
Zatim idu eu je smrdljiv jer uzima ljude iz eu kao taoce svojih vojnih politika.
Drugi eu smrad je propaganda nad tim ljudima , lazna.
Treci eu smrad je ucena poslovnih saradnika , tu ne mislim na njihove embargo nego na uslovljavanja tudjih spoljnih politika npr srpske.

Znaci smrada I govana koliko hoces.
Je to k.njaš i pišeš post?

ne , normalno trebalo bi da i vec pocnes da i drzis lekcije iz srpsko-hrvatskog jezika i kao podnaslov
kako i zasto bi trebalo glupsti nekoga debila i traziti na medijama
i tu si u pravu kao i sto si i u svemu u pravu.
a inace , cujem da pusis..
to nije dobro za tvoje zdravlje i da nisam to ni guglao ..
****** , nemam pojma sta bi to bilo.

Negde pise da je Ukrajina pre rata imala 3000 tenkova a negde 2100. Rusi im do sada polupali 1500+ .

A rat traje ni mesec dana. Sto znaci jos par meseci najdalje ni grama oklopa vise nece imati u operativnom stanju.

Razbise ih Rusi ko beba zvecku.

Cak i da je tacna informacija da su oni unistili Rusima 498 tenkova opet Rusi imaju jos makar 12.000 operativnih to je nista.

Plus ruske fabrike tenkova rade u punom kapacitetu bez problema, dok je svaka ukropska fabrika naoruzanja i za popravku tenkova pretvorena u prah i pepeo.

@Qing VIII @JankoTheGreat @Dobri Bosnjanin sta kazete na ove brojeve?

Čovek je srpski državljanin, to što tebi "prezime izgleda čudno" samo je dokaz da imaš problema.

I Sulejman Ugljanin je srpski drzavljanin pa je neprijatelj naseg naroda i drzave.

Hasim Taci isto.

Ramus Haradinaj isto.

Atif Dudakovic isto.

To sto je neko srpski drzavljanin ne znaci ama bas nista. On nije Srbin i ocito da nije lojalan srpskom narodu i drzavi.

Sad sam nasao na netu definitivno nije Srbin vec SLOVAK. Nije ni hrvat. U svakom slucaju nije lojalan srpski gradjanin njegova lojalnost je prema Sorosu i Rotsildu pa je postao njihovo propagandno oruzje.

27. aprila 1999. godine NATO snage su u varvarskom napadu na Surdulicu usmrtile 20 civila među kojima i dvanaestoro dece. Povređeno je više od 100 građana i srušeno ili oštećeno preko 500 kuća. Napad se dogodio oko podneva a meta je bilo gusto naseljena Čubrina livada nedaleko od samog centra Surdulice. Sa preko deset razorenih projektila pogođeno je i naselje Piskavica. Najveća razaranje pretrpele su porodične kuće u Zmaj Jovinoj ulici koja je u potpunosti razorena.

Najviše poginulih bilo je u porodici Milić kada je stradalo njih šestoro kao i devetoro komšija koji su spas od NATO bombi potražili u podrumu njihove porodične kuće. Bio je to drugi od ukupno tri napada na ovaj mali grad. U prvom napadu, 21.aprila NATO je bombardovao izbegličko naselje kada je poginulo 10 a ranjeno 16 civila. Poslednji napad na Surdulicu zabeležen je 31.maja kada je tokom noći pogođen Gerontološki centar i Sanatorijum za plućne bolesti gde je poginulo 20 civila a 88 lakše i teže povređeno.

U Surdulici je u podne NATO avijacija ispalila više od deset projektila.

Najveća razaranja su bila u kompleksu porodičnih zgrada u toj ulici.

NATO avijacija, koja je od 6. aprila do 27. aprila na Surdulicu ispalila 175 projektila, gađala je i kuće u Beogradskoj ulici u novom naselju Piskavica.

Surdulica je ponovo bila meta bombi NATO 31. maja 1999, kada je 20 civila ubijeno i 88 povređeno u napadu na gerontološki centar i sanatorijum.

Prethodno je 21. aprila u napadu NATO na izbegličko naselje u Surdulici u kome su bile smeštene srpske izbeglice iz Republike Srpske Krajine poginulo je 10 izbeglica, od kojih šestoro dece, a ranjeno je 16.

Koreni
Ovo nije ni teror, ovo je ratni zločin i to sa namjerom da se ubijaju civili, gdje vojske i vojnih objekata nije bilo ni blizu.
Lagati se može Janko ali istina je izgleda daleko i od tebe.

Ovo radiš sa namjerom ili iz neznanja?
Ако три пута поставиш исту вест то неће да буде три пута више страдалих.

A i rekoh ti...Putin je rutinski primenio isti "sistem vrednosti" koji je NATO primenio na meni 99-te.

U približno sličnoj situaciji.

Ja sa time nemam problem, što se mene tiče, i NATO onda, i Rusi sada su agresori.

Za tebe ne znam, ali mislim da mnogi Hrvati vide ogromnu razliku u ta dva slučaja...a zna se i zašto... :hahaha:
Шта мислиш зашто Путин мало мало спомиње КиМ?Сила Бога не моли.Тражи оправдање.

Има разлика, Русија је тада протестовала, повлачила дипломате, слала добровољце, свађала се у УН и то је то.
А ови уводе санкције , хистерично галаме и озбиљно војно помажу Украјинце.Међутим суштински да то је то.
Стим да Руси ратују за своје интересе и руски народ у Украјини као и за проруске Украјинце.Накупиће они тако укупно бар 20-25 милиона лојалних Украјинаца са Кримокм и Донбасом, 10 милиона је већ напустило Украјину са тенденцијом на 15 милиона.Дакле сломиће их само је питање времена.

ti si lud majke mi. Pa Staljin je umro ima 70g
Да ли синти прочитаом и разумео моје питање?
Биће да нуиси, јер твој идиотски пост то потврђује!
Дакле, које године је умро Стаљин, које године је крим прикључен Украјини и ко је то урадио?
Ако то решиш, онда пробај то да сложиш као пазл у једну целину? Бојим да је за твој IQ то исувише тешко али дајем ти шансу!

Sad sam nasao na netu definitivno nije Srbin vec SLOVAK. Nije ni hrvat. U svakom slucaju nije lojalan srpski gradjanin njegova lojalnost je prema Sorosu i Rotsildu pa je postao njihovo propagandno oruzje.
Potpuno nebitno šta je, to što je rekao je sasvim na mestu.

To gledanje kako se ko preziva a ne šta govori i kakav je čovek su radili i fašisti u WWII kad su ubijali Jevreje, cigane, Srbe, itd. jer su to što jesu.

Nije im bilo bitno ko je ko, već kako se preziva i šta j epo nacionalnosti i etosu.

To isto i ti radiš danas. Tužno je da ti fašistički metodi selekcije ljudi žive i dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back