Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 56 56,6%
  • Još malo

glasova: 14 14,1%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,3%

• Ukupno glasova
    99
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svabe ce cini mi se OPET da dobiju sta traze I zasluzuju aaaa nebi me zacudilo da budu OPET I ovaj put trajno podeljena Germania.
Да ли је реално да се уопште нису променили и ништа научили из њихове историје,шта очекују да се догоди другачије овај пут?
Први пут Русија се повукла,други ово горе описивано подела Немачке и шта ће им трећи пут у најави?

Poslednja izmena:
Naravno da imam dokaz. Takođe se podrazumeva da neću iznositi na forumu podatke o svojoj porodici i bliskim rođacima.

Ali ako platiš pivo, možeš da dobiješ mnoge zanimljive priče, informacije i žarko željene dokaze.
Imam I ja dokaz... Poznanik iz Ukraine izmedju ostaloga u povjerenje mi kaze ovako otprilike najsazetije :Ovakva kakva je Ukraina najbolje bi bilo da je nema jer je strasno zlo za ogromnu vecinu njenih gradjana. U njegovim rodnom mestu masa ljudi je odvedena musko/zensko I nema I'm traga ni glasa...covo samo sto ne place jer je dobijo informaciju da su tako nestali I njegovi skolski drugove.

Ukrajinci uništili rusku protuzračnu obranu vrijednu 60 milijuna dolara

28. studenoga 2025.

Ukrajinci uništili rusku protuzračnu obranu vrijednu 60 milijuna dolara

UKRAJINSKE snage za bespilotne sustave priopćile su da su uništile tri vrijedna ruska protuzračna sustava ukupne procijenjene vrijednosti oko 60 milijuna dolara - Buk-M1, Buk-M2 i Tor-M2 - tijekom trodnevnog napada dronovima.

U priopćenju na Telegramu naveli su da su operateri iz bojne Asgard 412. brigade Nemesis, zajedno s 12. Centrom za posebne namjene i specijalnom jedinicom "Kabul 9" iz Vojno-obavještajne službe (HUR), pogodili tri važna cilja: sustave Buk-M1, Buk-M2 i Tor-M2.

Uništeni sustavi spadaju među najvrjedniju rusku opremu na bojištu:

• Buk-M1 - mobilni sustav srednjeg dometa namijenjen obaranju zrakoplova i krstarećih projektila.
  • Buk-M2 - novija verzija s bržim radarom i većim dometom, često korištena za zaštitu ključnih zapovjednih mjesta.
  • Tor-M2 - sustav kratkog dometa napravljen za presretanje dronova, preciznog oružja i niskoletećih projektila.
Zajedno čine važan dio ruskog protuzračnog štita. Njihov gubitak "znatno slabi" rusku obranu strateških lokacija, poručile su ukrajinske snage. Napadi dolaze u trenutku kada Ukrajina sve češće izvodi dalekometne napade dronovima na Rusiju i okupirana područja.

U noći 28. studenoga jedinica Madyar’s Birds posebna bojna unutar ukrajinskih snaga za bespilotne sustave pogodila je i onesposobila naftnu rafineriju Saratov, jedno od ključnih ruskih energetskih postrojenja.

"Ono što slijedi bit će intenzivnije i glasnije"​

Zapovjednik jedinice Robert "Madyar" Brovdi također je najavio da će se operacije pojačati u nadolazećim tjednima, posebno protiv ruske mreže goriva, nagovijestivši udare kao odgovor na ruske napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

"Benzin postaje rijetka tekućina u močvarama, a plin i nafta lako se zapale. Sve ide prema potpunom mraku - hladnoj, dugoj zimi. Ono što slijedi bit će intenzivnije i glasnije", rekao je Brovdi u petak.

Dana 24. studenoga snage za bespilotne sustave pogodile su tvornicu broma Perekop i veliku trafostanicu na okupiranom Krimu. Ranije, 13. studenoga, Madyar’s Birds uništili su bazu na kojoj su bili smješteni ruski jurišni dronovi "Orion" na Krimu.

Pripadnici 413. pukovnije "Raid" nedavno su pogodili i novo, rijetko rusko jurišno vozilo blizu granice Dnjepropetrovske i Donecke oblasti, čime su poremetili planove Moskve da dublje uđe na ukrajinski teritorij.

Što se događa u Rusiji u vezi izbjegavanja mobilizacije, jako dobro znam od rodbine i prijatelja iz Rusije. Za to mi ne treba internet ni TV.

Vidiš ja u Hrvatkoj nisam na portalima ili TV-u gledao izvješća ili primjere nasilne mobilizacije u Rusiji i problema Rusije sa ljudstvom... pa je stvar jednostavna; kad bi to bilo ruski problem onda bi se u neprijateljskim novinarskim taborima ( nato Evropi) o tome slasno pisalo i potenciralo. Stoga su tvoje tvrdnje jadne i loše navijačke, a ta tvoja rodbina u Rusiji prestaje biti argument.

Ne znam, čuo sam za "trodnevni SVO" ovdje na forumu. Ispada da nije baš tri dana.

Zapad se jadno izvlači s nekim statistikama o slabim uspjesima Rusije u Ukrajini, pa u statističku igru uvodi razne besmislene parametre. Jasno je da se Rusija dobro ekonomski pripremila za ovaj rat, pa ima puno oružja, stabilnu proizvodnju i dobru ekonomsku suradnju s ostatkom velikog svijeta koji zapravo mrzi Ameriku i Europu kao povijesne agresore i neprijatelje.

NATO je stoga u problemima.

Terorist koji je iznuđivao novac od veterana SVO-a i njihovih obitelji nakon sastanka sa specijalnim snagama u Moskvi

▪️Podsjetimo, borci moskovskog SOBR-a zaustavili su automobil s banditima na cesti. Među privedenima bio je i aktivni član zabranjene terorističke skupine "Batal-Khadzhi".

▪️Banda je otela veterane SVO-a i, prema dostupnim podacima, iznuđivala novac ne samo od boraca već i od njihove rodbine. Svi nitkovi su uhićeni.

🤝Ruski građani na internetu su toplo podržali oštro pritvaranje drskih nasilnika od strane specijalnih snaga.

Pogledajte prilog 1822436
Ovo je samo početak. Biće tu još, još i još.

Imam I ja dokaz... Poznanik iz Ukraine izmedju ostaloga u povjerenje mi kaze ovako otprilike najsazetije :Ovakva kakva je Ukraina najbolje bi bilo da je nema jer je strasno zlo za ogromnu vecinu njenih gradjana. U njegovim rodnom mestu masa ljudi je odvedena musko/zensko I nema I'm traga ni glasa...covo samo sto ne place jer je dobijo informaciju da su tako nestali I njegovi skolski drugove.
Пре свега овога било је писано о томе како се живело у Украјини(не снимано за Јутуб већ написмено детаљисано по нешто),изузетно тешко.

Док ово траје излазе годинама снимци како у Украјини (тако пише,препричавам снимке) одводе мушке у рат,са улица,испред врата,где год да се нађу има снимак како су неког одвојили од жене,детета на улици и одвели.

За рат су професионалци којима је то посао,који немају никога и није им битно ништа осим те врсте живота а не народ који жели да у миру живи.

Много је гадно ако неко не зна где је било ко,кад се живот сруши одједном и нема назад већ га треба крпити и ићи напред не знајући да ли су цивили живи и ако јесу где се налазе,да ли ће их икада видети.

POSREDNI ILI PROKSI RATOVI....

Kao što imamo već dosadnu (iako istinitu) analizu da NATO preko Ukrajinaca vodi proksi rat sa Rusijom, moglo bi se reći i obrnuto; veliki preostali svijet koji mrzi Ameriku i Evropu (svoje povjesne neprijatelje i izrabljivače) vodi također proksi rat sa istima uz pomoć Rusije. Ne šalju im masovno oružje ali niti ne trebaju jer Rusija svega toga ima. Rusiji je dovoljna ekonomska suradnja i nešto tajnog dopreljenog materijala visoke tehnologije.

Ne znam, za "trodnevni SVO" sam čuo ovde na forumu. Ispostavilo se da nije baš tri dana.
Svasta se "cuje" na forumu, don't believe everything you read ;)
To o tri dana se čulo od Bajdena i Majlija, što se tiče čuvene četrdesetosmočasovne antiterorističke operacije protiv Donbasa, to je već bila prognoza zvanične Ukrajine.

CDBE5E9F-9961-4DAA-9167-32B06CE2DE9D.jpeg

Siguran sam da ima i takvih mišljenja u Ukrajini.

Ali ipak bi se po mapi reklo da su više proukrajinski nego proruski raspoloženi.

Šta se dešava u Rusiji glede izbegavanja mobilizacije vrlo dobro znam od rodbine i prijatelja iz Rusije. Ne treba mi za to ni internet ni TV.
Ne zanimaju me imena tvoje rodbine, ni gde zive ni sta rade.
Mene zanima da nas uputis sta se desava glede "mobilizacij".
Kakva je to mobilizacija, kako se izbegava, kad je proglasena.......
To valjada mozes da nam kazes.

Ne zanimaju me imena tvoje rodbine, ni gde zive ni sta rade.
Mene zanima da nas uputis sta se desava glede "mobilizacij".
Kakva je to mobilizacija, kako se izbegava, kad je proglasena.......
To valjada mozes da nam kazes.
Mobilizacija je proces u kome država aktivira, priprema i stavlja u funkciju sve potrebne resurse, uključujući i ljudstvo, kako bi ratovali za državu.

Dešava se u Rusiji i u Ukrajini intenzivno, a snalazi se ko kako može da je izbegne, na obe strane. Retki se njoj raduju.

Nemoj mi reći da takve stvari ne znaš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back