FSB je spriječio ukrajinsko-britansku operaciju otmice ruskog MiG-31 hipersoničnom raketom "Kinžal"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledaj kartu pa ces videti da je za snabdevanje mnogo pogodnije ako su trupe u Latviji nego u Donbasu, blize evropskim centrima i razvijenijim zemljama sa boljim, pristupacnijim lukama u NATO bari Baltiku i jacim zaledjem, ne izmisljaj bezvezne razloge za ovu agresiju.Već sam ti rekao da izguglaš šta znači reč "logistika".

Идиот а још већи идиоти коју вјерују његовим ратним мапама.Zelenski je rekao da se u Pokrovsku nalazi oko 314 ruskih vojnika. Sad tvrde da je u grad ušlo 150.000 Rusa.
I tako u krug, svakih pola sata novi narativ koji je u totalnoj suprotnosti sa prethodnim. Nisu više u stanju da prate ni samog sebe.
![]()
![]()
Zapad su na silu okupirane clanice Varsavskog pakta brinule koliko i sneg iz prethodne decenije, jedini problem moze biti Rusija jer ne postuje dogovore duze od nekoliko godina, pocevsi od kraja 2. sv. rata. Potpise nesto i u najkracem roku utvrde da su se zajebali, tako je bilo sa Berlinskom krizom, Korejskim i Vietnamskim ratom, kao zapocela S. Koreja a tacno se znalo da to nije moglo bez aminovanja iz Moskve pogotovo je sada to jasno nakon priznanja Pekinga i Moskve 90ih. Zamenjujes teze nije Rusija odgovorila vec zapocela sukob a odgovorio zapad prilicno mlako. zbog straha od eskalacije.Mislim da sam negdje prije desetak ili možda još više godina pročitao članak o Krimu kao mekom trbuhu Rusije, koji bi ako prođe ono što su zapadni neokoni i Nato kao njihova produžena ruka zamislili trebalo da predstavlja osnov za porazni raspad Ruske federacije i neviđenu pljačku njihovih resursa !
To je bio strateški plan zapada, koji ako sam ga ja znao vjerovatno su ga i Rusi znali i prema tome i adekvatno reagovali!
Ako smatraš da Rusija nije ugrožena pokušaj da mi objasniš zašto uopšte Nato uopšte egzistira kao vojni blok, poslije smrti istočnog bloka i čemu onda ovo silno širenje takvog vojnog bloka na istok, na skoro sve zemlje varšavskog ugovora a koje su prije bile pod ruskom sferom uticaja!
To tvoje mišljenje da Rusija nije ugrožena od Natoa, nema baš nikakvu vrijednost u strateškim odnosima velikih sila pa prema tome i Rusije, jer namjera ekspanzije prema ruskim granicama je prilično očigledna !
Najveći problem je što je zapad pri tom prilično podcjenio spremnost Rusije da adekvatno odgovori ,i otuda i narativ o "tigru od papira" i "velikoj benzinskoj pumpi", jer bi da se tako nešto desilo u njihovoj sferi uticaja ne bi se ratovalo na ovaj način gdje se vodi računa o civilima, nego bi rat davno bio riješen tepih bombardovanjem gradova, upravo kao što su nama prijetili 1999. godine !
Očigledno nisi guglao šta znači logistika, jer bi znao da su za logistiku bitne i dubina teritorije, konfiguracija terena, brojnost stanovništva, saobraćajna povezanost i još puno toga. Ko god kaže da su baltički patuljci stisnuti između Kaljiningrada, Belorusije i Petersburga logistički pogodni za rat je amater i budala.Pogledaj kartu pa ces videti da je za snabdevanje mnogo pogodnije ako su trupe u Latviji nego u Donbasu, blize evropskim centrima i razvijenijim zemljama sa boljim, pristupacnijim lukama u NATO bari Baltiku i jacim zaledjem, ne izmisljaj bezvezne razloge za ovu agresiju.
Nemoj samo tako u prazno da pricacas. Argumentuj... Nevedi sta nevalja i zasto... kazi sta ti mislis i zasto tako mislis itd...Nadam se da u real life ne promišljaš ovako.
Zapad vam ni nece nista, paranoicari jedni... Rusija je ta koja hoce da unisti zapad... Zapad je samo blokira kad Rusija ispolji svoje zlocinacke namer. Tad Rusija propadne... Seti se kako je SSSR izgubio hladni rat! Jesi li to zabotavio? Posle toga joj Zapad pomogao da stane na noge. A sta radi Rusija oped ujeda, grize i laje... Zapad nije lud da trosi resurse i gubi ljudske zivote na te azijatske budaletine. On je jednostavno blokira Rusiju i ceka da propadne. Nazalost Ukrajinci imaju tu nesrecu da se granice sa Rusijom pa stradaju...Rusi samo gube ratove a sve veći i veći.
Tigar od papira kojem cijeli zapad ne može ništa ni vojno ni ekonomski.
![]()
To je Lavrov rekao Trumpu i zato je nestao, nemoj da i ti nestanes!Ne kmečim ja uopšte, ja kažem da je SVO bila neophodna i da nema poente potpisivati bilo kakva primirja do kapitulacije Ukrajine.
Uzmi nešto za smirenjeZapad vam ni nece nista, paranoicari jedni... Rusija je ta koja hoce da unisti zapad... Zapad je samo blokira kad Rusija ispolji svoje zlocinacke namer. Tad Rusija propadne... Seti se kako je SSSR izgubio hladni rat! Jesi li to zabotavio? Posle toga joj Zapad pomogao da stane na noge. A sta radi Rusija oped ujeda, grize i laje... Zapad nije lud da trosi resurse i gubi ljudske zivote na te azijatske budaletine. On je jednostavno blokira Rusiju i ceka da propadne. Nazalost Ukrajinci imaju tu nesrecu da se granice sa Rusijom pa stradaju...
Gledaj kanale: Istina direktno i Srbija Global, Obasjalo me je sunce kad sam ih nedavno otkrio. Rekoh ima jos nade za Srbiju nisu svi izgubili razum...
btw;
Jeste li osvojili Pokrovsk?
Jeste li pronasli Lavrova?
Jeste li ugasili brijne pozare?
Pored toga kako ta bezbednost uopste treba da funkcionise?Ne kmečim ja uopšte, ja kažem da je SVO bila neophodna i da nema poente potpisivati bilo kakva primirja do kapitulacije Ukrajine.