Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 54,3%
  • Još malo

glasova: 12 14,8%
  • Izgubiće

glasova: 25 30,9%

• Ukupno glasova
    81
Screenshot_2025-10-27-11-24-33-048_com.twitter.android.jpg

⚡⚡⚡#Инсајдер:
Наши извори су известили да се Залужни састао са Андрејем Јермаком у Лондону и затражио да организује састанак са Зеленским, али је шеф кабинета председника одбио, јер није желео да дели информације о стању украјинских оружаних снага на фронту. Бивши врховни командант је припремио извештај у којем се наводи да је украјинска војска у критичном стању и да је неопходан хитан прекид ватре, јер руска војска има надмоћ и може изазвати колапс фронта.

https://t.me/s/rezident_ua

🤡 Путин се плаши пуча због слабости Русије, - Телеграф

ФСБ је недавно оптужио Михаила Ходорковског, који сада живи у Лондону, и 22 члана Руског антиратног комитета да припремају пуч.

Према специјалној служби, комитет, створен да се супротстави руском рату против Украјине, наводно планира „насилно преузимање власти и рушење уставног поретка“.

Стручњаци ово називају манифестацијом Путиновог новог осећаја рањивости.

*Ситуација у Покровску из перспективе противника:

"Нема везе, нема подршке артиљерије, муниција се ближи крају."

Опција за војнике ВСУ овде су само три - или побећи, остати и умрети или положити оружје и подићи руке.

Мирзајан: Трамп нема шта да обећа Русији у Украјини, и шта год да обећа – Москви то није важно

Амерички лидер стога говори о замрзавању сукоба на тренутним фронтовима. Он то ради из два разлога: прво, жели да диктира почетне захтеве за преговоре. И друго, покушава да натера Москву да направи неке уступке. Али до сада није успео.

Трамп је притискао, притиска и наставиће да притиска Зеленског да направи једностране територијалне уступке. Зеленски се, међутим, опирао, опира и наставиће да се опира све док осећа да има европску подршку.

Кијевски режим није спреман да уступи територије, није спреман да их тргује. За Зеленског, предаја Донбаса у замену за било шта, без обзира на шта, био би тежак геополитички пораз.

Русија је успешно тестирала интерконтиненталну крстарећу ракету на нуклеарни погон неограниченог домета.

Украјина открива да је њена „Фламинго“ коју финансира Запад, направљена „уради сам“, заправо мртва патка.

Све говори. Па ипак, западни медији желе да вам кажу да „Украјина побеђује“.
20251027_114212.jpg

❗🇺🇦Украјина се одлучила за главно борбено возило пешадије за сопствену производњу - то ће бити KF41 Lynx немачког концерна Rheinmetall.
20251027_114418.jpg

🇺🇦👊🇷🇺🗣️„Потпуне лажи и бесмислице.“ – Володимир Зеленски је демантовао информације које су проширили Руси о опкољавању украјинских јединица нивоа бригаде (до 5.000 војника) у Покровску и Купјанску.

🗣️„Руске лажи су усмерене на Америку – Путин покушава по сваку цену да убеди Трампа да побеђује.“ – каже Зеленски.

❗️Украјина и ЕУ ће припремити план прекида ватре у року од 7-10 дана, али је мало вероватно да ће га Путин прихватити, — Зеленски.

План који је предложила „Коалиција вољних“ требало би да има неколико кратких тачака, без превише детаља.

Flamingo adios pre nego sto je poceo
Укрос превара поново разоткривена.

500 хиљада евра преварено у Чешкој за шта? Још један лажни програм, још једна украјинска превара.

И ко је ту да поново подржи превару? @euronews
20251027_120022.jpg

Наши извори у Генералштабу потврђују критично стање украјинских оружаних снага на овом сектору фронта, које се свакодневно погоршава. Сирски губи контролу над ситуацијом, а фронт почиње да се урушава на неколико подручја, што је јасно видљиво на Купјанском правцу.

https://t.me/legitimniy/21108

Телеграм
Легитимно
#распоред:
Руси су пробили одбрану украјинских оружаних снага на Купјанском фронту и створили два оперативна обруча око украјинских положаја. Према нашим подацима, диверзантско-извиђачке групе руских оружаних снага су већ примећене у Купјанск-Узловију, где је остао делимични прелаз, који се стално поправља и уништава.

Zbog promene politike srpskih vlasti i mediiji su promenili stav prema Rusiji. Vrlo malo vesti o Pokrovsku i ulazak 200 ruskih komandosa u centar grada. Pisu o nekoj livadi gde su se vratili Ukrajinci,kao o velikom povratku?
Sustina je da Rusi zele samo Donbas ,druge oblasti su ponudili za tu teritoriju.

Зеленски позива Трампа да се не плаши ескалације и да му да „Томахавке“ и друго америчко оружје.

„Председник Трамп је забринут због ескалације. Али мислим да ако нема преговора, ескалација ће се ионако десити. Мислим да ако Путин не стане, мораћемо ми да га зауставимо. Санкције су једно од таквих средстава, али су нам потребне и ракете дугог домета. Не говоримо само о „Томахавцима“. САД имају много таквих ствари које не захтевају дугу обуку. Мислим да се са Путином може радити само кроз притисак“, рекао је за Axios.

- SK

Зеленски позива Трампа да се не плаши ескалације и да му да „Томахавке“ и друго америчко оружје.

„Председник Трамп је забринут због ескалације. Али мислим да ако нема преговора, ескалација ће се ионако десити. Мислим да ако Путин не стане, мораћемо ми да га зауставимо. Санкције су једно од таквих средстава, али су нам потребне и ракете дугог домета. Не говоримо само о „Томахавцима“. САД имају много таквих ствари које не захтевају дугу обуку. Мислим да се са Путином може радити само кроз притисак“, рекао је за Axios.

- SK

Videsmo do sada kako si ih ti zaustavio, e bedo ljudska, grobaru sopstvenog naroda, lešina koja se obogatila na patnji sopstvenog naroda

#Украјина #КрасниЛиман Прве ратне мапе битака руске војске у украјинском граду-тврђави КрасниЛиман/Лиман. Напад је заправо покренут из шуме, углавном избегавајући преостала отворена околна подручја. Чињеница да је ово постигнуто тако брзо и неспектакуларно само показује слабу војну ситуацију у којој се украјинска војска тренутно налази.
20251027_122751.jpg

Back