Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 57,1%
  • Još malo

glasova: 9 12,9%
  • Izgubiće

glasova: 21 30,0%

• Ukupno glasova
    70
Ovo takozvano "okretanje Evropi" je vec objasnjeno. Rusija i Putin nisu imali nista protiv toga da se Ukrajina prikljuci EU
ne radi se ovde u drzavi ukraini koja bi da se pridruzi eu, nego o svesti ukrainaca
okretanjem ka evropi izbio bi im se ruski svet za manje od generacije.

tako i u baltickim zemljama. odkad su postali nato vazali, vecina gradjana ne zeli nista sa rusijom. postali evropejci

slicna sudbina bi cekala i belorusiju da im je uspeo majdan

🇨🇿 🇨🇿 🇨🇿
560111514_1357789582689163_5954426944918565830_n.jpg

dok precednik kaze da se politika prema ukraini nece promeniti. ko laze?
Procedura je Vlada odnosno skupština donese odluku i Predsednik mora da potpiše,
a ako predsednik vrati nazad nepotpisano, Vlada i skupština ponovo glasaju isto i odluka se po 2-gi put šalje Predsedniku na potpis, i tada predsednik mora da potpiše, ili je automatski smenjen i raspisuju se izbori.

Tako je Milo Đukanović prvo odbio potpis, a onda iz 2-gog puta morao da potpiše ukidanje Zakona o veroispovesti jer bi odma bio smenjen, ovako je ostao duže još godinu dve gde je smenjen na izborima jer više nije imao većinu, isto čeka i predsednika kojeg pominješ u Češkoj

❗️У року од 48 сати, постоје информације да Русија планира поново да нападне Украјину, овог пута масовније❗

❗️Вероватно ће бити коришћено следеће:
⚠️⚠️До 900 беспилотних летелица различитих типова.
❗До 50 ракета „Х-101“ са бомбардера Ту-95МС;
❗До 28 ракета „Калибар“ са носача ракета.
❗До 5 ракета „Кинжал“.

Biće veseloooooooo

The United States has approved a $41.6 billion export package for Raytheon's AIM-120C-8 and D-3 missiles for over 30 allied nations, not for a single sale to one country
. This historic, multi-year deal is the largest air-to-air missile export authorization in U.S. history and aims to strengthen airpower for allies in Europe and the Indo-Pacific against threats from countries like Russia and China.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Prodaš 42 milijarde USD raketa zrak-zrak, koja su jebena Imperija :cool:

"Huge losses for the AFU in Pokrovsk direction.
The Ukrainian forces attempting to counter the Russian military were met with a devastating blow. More than 25 armoured vehicles destroyed in a short span.The Russian military trapped the Ukrainian forces and Iіt them up."

Емотиван говор пољске посланице Европског парламента Еве Зајачковске-Херник илуструје јавни притисак који се врши на присталице Украјине у ЕУ (чак и у Европском парламенту). Зајачковска-Херник је захтевала оставку Урсуле фон дер Лајен и предложила слање њеног мужа и синова да се боре у Украјини након резолуције о ударима дубоко у Русију.

„Госпођо председнице, и десница и левица сада захтевају вашу оставку у Европском парламенту. Ваш мандат је постао симбол ароганције, хаоса и одлука донетих иза затворених врата – заобилазећи грађане – у име ваших диктаторских амбиција.

Током преговора са САД, осрамотили сте себе и целу ЕУ демонстрирајући недостатак снаге, што је ефикасно претворило Европу у вазала САД. Доналд Трамп вам се смеје! Гурате нас у рат између Украјине и Русије. Можда је за вас рат начин да прикријете своја злодела, али зашто би се наши мужеви, синови и браћа борили за ваше интересе? Да ли желите да се људи боре за Украјину? Онда пошаљите свог мужа и одрасле синове на фронт!“ Можда да сте имали такву дужност, били бисте мање спремни да кажете да је рат у Украјини „наш рат“,
рекла је пољска посланица Европског парламента.

Сирски потпуно игнорише колапс одбране у Харковској, Дњепропетровској и
Запорошкој области. Резерве се повлаче са линије фронта и премештају у руски офанзивни котао како би држале Покровски кратер. Пре неколико недеља, Генералштаб је известио да у Купјанску нема руских трупа, али данас је град 70% заузет.

https://t.me/the_military_analytics/25046

Cije si podatke gledao, Ruske? Ha, ha, ha... Ostali su civili bez nafte i benzina, za vojsku jos ima. A to sto Rusija izvozi nesto nafte, to je zato da bi mogla kupovati komponente za vojne potrebe (npr. procesore koje Rusija uopste ne proizvodi).
Opste je poznato da u svakom ruskom proizvodu ima 30% komponenti sa zapada, koje su sad pod ekonomskim sankcijama!!!!!!
Ali svemu se blizi kraj:
Ma znam tu priču, skidaju iz veš mašina čipove moj ti.Kako vam ne dosadi i kako ne možete shvatiti da Rusija bez zapada živi normalno.Znam da boli ta činjenica ali je prosto istina.Brat od supruge mi živi u Rusiji godinama.To su sve fantazije, goriva imaju za bacanje.Ako nekada nestane negdje na Krimu ili Donbasu to je više zbog ratnih okolnosti ali u dubini Rusije nigdje veze.Rat se uopšte ne osjeti...

Ma znam tu priču, skidaju iz veš mašina čipove moj ti.Kako vam ne dosadi i kako ne možete shvatiti da Rusija bez zapada živi normalno.Znam da boli ta činjenica ali je prosto istina.Brat od supruge mi živi u Rusiji godinama.To su sve fantazije, goriva imaju za bacanje.Ako nekada nestane negdje na Krimu ili Donbasu to je više zbog ratnih okolnosti ali u dubini Rusije nigdje veze.Rat se uopšte ne osjeti...
Njiih najvise boli cinjenica sto i Rusi zapadne narode smatraju nizom rasom( opravdano nakon 45), ali zive u miru, samo ih ne treba dirati

RAT U UKRAJINI Masovni napad na Kijev: Osmoro povređenih, dron zapalio stambenu zgradu u centru grada

Rat u Ukrajini traje 1.324 dana. Jedan radnik komunalnog preduzeća je poginuo, a trojica su teško povređena u ruskom napadu na Herson na jugu Ukrajine, saopštio je šef vojne uprave te oblasti Aleksandar Prokudin, dok je u ruskom napadu na Slavjansk i Kostjantinovku u Donjecku na istoku Ukrajine takođe jedna osoba poginula, a četiri osobe povređene. Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će Sjedinjene Države možda uvesti još neke sankcije Rusiji, dok Volodimir Zelenski najavljuje da će Ukrajina pojačati upotrebu oružja dugog dometa.

Ključni događaji:

Jedan radnik komunalnog preduzeća poginuo,3 teško povređena u ruskom napadu na Herson
Tramp: SAD će možda uvesti još neke sankcije Rusiji
Najmanje jedna osoba pogiula, 11 povređeno u ruskim napadima na Donjeck
Ruski lovac-presretač "mig-31" srušio se u Lipeckoj oblasti
Zelenski: Ukrajina pojačava upotrebu dalekosežnog oružja i sankcija Rusiji

Back