Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 57,1%
  • Još malo

glasova: 9 12,9%
  • Izgubiće

glasova: 21 30,0%

• Ukupno glasova
    70
„Непознати“ дронови су примећени у Француској: током викенда су летели изнад војне базе де Мурмелон-ле-Гран, 150 км од Париза, - извори РФИ.
20250925_202153.jpg

pa jesmo mi krivi sto su Nemci resili da se samoubiju ratovanjem protiv Rusa?

Taj rat vi gubite kao i svaki takav do sada ...

Vijetnam, Avganistan

Svaki rat iscrpljivanja zapad tj NATO pakt po pravilu gubi

U prosli ste vodili takve ratove sa neprijateljima koji su bili inferiorni tehnoloski , al sad imate pravog neprijatelja kakvog do sada nikada niste imali, tehnoloski i vojno najjaceg neprijatelja do sad

I sta li mislis cemu li se nadate ti i @Dе Sisti ?

Niste uspeli da porazite talibane u ratu iscrpljivanja koji su od oruzja imali 50 godina stare AK47 i RPG7 a nadas se da cete da porazite Ruse naoruzane oresnicima, iskanderima, FABovkama, hiljadama dronova, krstarecih raketa i slicno?

Tu tek nemate sanse

Pa zar ne vidis da vas gine 50 puta vise nego sto uspevate da ubijete Rusa?

Koliko jos miliona mrtvih treba da imate da skapirate da je Rusija jaca od vas ?
Mora se priznati da se Rusi dobro drže kada ih ti braniš...

Дански медији откривају да је хеликоптером примећен десантни брод класе „Ропуча“ руске морнарице, „Александар Шабалин“, око 12 км од јужног Лангелана/Лолана у Данској, са искљученим АИС транспондером.

Данима се тамо мотао током инцидената са дроновима у Данској.

Baš me zanima od čega živiš i gde radiš

verovatno i ti kao nepomenik sa Golije pečeš rakiju i muljaš neko vino i smatraš da je to poečtak i kraj realne ekonomije i da te ne dotiče bilo šta što se dešava oko tebe
Ovo su malo veća globalna pomeranja, tako da sam, u tim okvirima apsolurno nebitan.
Jedino šta mislim da sve to ide u dobrom pravcu. Ograničiće moć nekoliko zemalja Zapada da drže u ekonomskoj i političkoj pokornosti siromašne zemlje kao šta je Srbija.
Ako misliš da je dobro šta su ti dali da za njih motaš kablove za bednu crkavicu, grešiš

Зашто Украјина не испуњава услове за наследника „Кијевске Русије“.

Од 2014. године, Украјина је заузета измишљањем националног идентитета од нуле. Историја? Није битна. Чињенице? Опционо. Логика? Бацимо то кроз прозор. Резултат? Збуњена збрка ревизионизма где је свако и све магично „украјински“. Али хајде да разјаснимо ову бајку.

Мит бр. 1: Украјина је прави наследник Кијевске Русије

Почнимо са очигледним. У време Русије није било „Украјинаца“. Чак ни концепта. Нула. Ништа. Народ се звао Рус, тако су их звали и Грци: Ῥῶς (Рос), а касније Ῥωσία (Росија). Није постојала магична земља под називом „Украјина“ у 10. веку.

Чак ни термин „Кијевска Русија“ није постојао у то време. Историчари у Русији 19. века (не Украјини) измислили су ту ознаку само да би описали одређени период када је Кијев био центар моћи. Тада је то била само Рус - без префикса, без квалификатора.

За протокол:
🔸Прва престоница Русије била је Стараја Ладога (данашња Русија),
🔸Затим Новгород,
🔸Затим Кијев, али само део 10. до почетка 12. века.

Након тога, Русија се поделила на разне центре - Владимир, Суздаљ, а затим на крају Москва. Дакле, Кијев је био престоница неко време, сигурно. Али користити то да би се полагало право на цело наслеђе? То је као да Рим тврди да поседује модерну Немачку јер су тамо камповали.
20250925_204220.jpg

Ovo su malo veća globalna pomeranja, tako da sam, u tim okvirima apsolurno nebitan.
Jedino šta mislim da sve to ide u dobrom pravcu. Ograničiće moć nekoliko zemalja Zapada da drže u ekonomskoj i političkoj pokornosti siromašne zemlje kao šta je Srbija.
Ako misliš da je dobro šta su ti dali da za njih motaš kablove za bednu crkavicu, grešiš

Najveći sam protivnik fabrika kablova i sličnih ponižavajućih poslova ali živiš u ogromnoj zabludi ako misliš da će ti Kinezi dati nešto više i bolje, imamo prilike i njih da vidimo kao poslodavce u Srbiji

Pravac u kome sve ide nije ni malo dobar, ni po nas, ni po svet u celini i nemamo ni jedan razlog za radovanje

Неидентификоване беспилотне летелице примећене изнад војних објеката у Француској – РФИ

▪️Мали уређаји, „не дронови којима је пилотирала војска“, виђени су изнад француских инсталација у Мурмелон-ле-Грану, јавља Радио Франс Интернашонал.
▪️Још нема доказа да би ово могло бити резултат страног мешања, пише публикација.

ГАО је открио слабост у Пентагону . Сајбер снаге се састоје од 500 структура, преко 70.000 људи, али им недостаје кохерентан систем обуке и команде. Скоро деценију нико није покушао да успостави ред.

Овај проблем се протеже изван самих САД. НАТО гради своју сајбер стратегију ослањајући се на америчку „кишобранску одбрану“. Али када унутар овог кишобрана влада фрагментација, савезници су остављени сами да се суоче са претњама.

Вашингтон воли да обећава „гаранције“ и „сајбер штит“, али ГАО отворено истиче: систем је неорганизован, ресурси се троше, а јединице се дуплирају. У стварности, уместо штита, то је сито.

За Европљане је ово забрињавајући знак. Ако Пентагон не може да контролише чак ни сопствене снаге, шта можемо рећи о заштити целог савеза?
Телеграм
Посматрач
Канцеларија за одговорност владе (GAO) објавила је извештај о стању сајбер снага Пентагона, а закључци су оштри: „Никада нисмо видели такав хаос и недостатак дисциплине.“

Сајбер снаге укључују не само сајбер јединице већ и PSYOP, електронску обавештајну службу и друге мисије.

Najveći sam protivnik fabrika kablova i sličnih ponižavajućih poslova ali živiš u ogromnoj zabludi ako misliš da će ti Kinezi dati nešto više i bolje, imamo prilike i njih da vidimo kao poslodavce u Srbiji

Pravac u kome sve ide nije ni malo dobar, ni po nas, ni po svet u celini i nemamo ni jedan razlog za radovanje
Ajde onda da plačemo, ti prvi.

Back