Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 55,8%
  • Još malo

glasova: 9 11,7%
  • Izgubiće

glasova: 25 32,5%

• Ukupno glasova
    77
Белгијски министар спољних послова каже да земља која држи највећи део замрзнуте имовине Русије неће је пребацити како би помогла Украјини.

▪️Белгија, где је концентрисана већина средстава, је против тога. Конфискација руске имовине од белгијских банака угрозила би репутацију Белгије као центра финансијских услуга, поткопала поверење у евро и представљала претњу Европској унији.
➖„Ово би био веома лош сигнал за друге земље у свету. Неке од њих такође имају имовину, суверену имовину, у Бриселу или негде другде у Европи“, рекао је Максим Прево.

Nemački kancelar:
"Mi, Evropljani, trenutno nismo u stanju da izvršimo dovoljan pritisak na Putina. Zavisimo od pomoći Amerikanaca“
"Zavisimo od američke pomoći. Vidimo da, s druge strane, Kina, Brazil i druge zemlje sveta imaju slobodu u odnosima sa Rusijom. Takođe, formira se novo partnerstvo u obliku takozvanog Šangajskog formata. Moram priznati da sam zabrinut i opterećen činjenicom da mi, kao Evropljani, sada ne možemo igrati ulogu koju bismo zaista želeli da igramo i koju moramo igrati kako bismo sačuvali svoje interese", dodao je Merc.
Američko - Nemačka tragedija u tri čina

:hahaha:

Fake-news.

To cemo uskoro vidjeti. Dobro je sto Rusi i dalje podcjenjuju Ukrajince. Biti ce vise meta u radijusu Flamingosa.
Pa i ako bude, ratovi se dobijaju na zemlji a ne raketama i avionima. To ce zadati glavobolje Rusima ali ih nece ni usporiti.
Pod uvjetom da Ukrajinci naprave ogroman broj raketa, pod uvjetom da imaju te specifikacije kako tvrde, pod uvjetom da sve jedna pogodi svoj cilj, znaci da ne bude ometanja, tehnickih kvarova, unistavanja na zemlji, kao i obaranja u zraku, jedini moguci rezultat svega je jos zesca reakcija Rusa. Ruisi jednostavno imaju vise, bolje i jace.

Pa i ako bude, ratovi se dobijaju na zemlji a ne raketama i avionima. To ce zadati glavobolje Rusima ali ih nece ni usporiti.
Pod uvjetom da Ukrajinci naprave ogroman broj raketa, pod uvjetom da imaju te specifikacije kako tvrde, pod uvjetom da sve jedna pogodi svoj cilj, znaci da ne bude ometanja, tehnickih kvarova, unistavanja na zemlji, kao i obaranja u zraku, jedini moguci rezultat svega je jos zesca reakcija Rusa. Ruisi jednostavno imaju vise, bolje i jace.
Da, ali Rusi zive od svoje energetske industrije, a ona je i vise nego ranjiva. I ovako im gospodarstvo puca po savovima. A to je samo kremljobotska iluzija da je rezim stabilan. A ova SVO je Putinov projekat. Prosjecnog Rusa boli neka stvar za Ukrajinom.

Говорници Банкове покушавају да промовишу наратив о снажној европској подршци Украјини након састанка „коалиције вољних“ у Паризу, али су се у стварности преговори показали као потпуни неуспех за Кијев. А ево и зашто:

▪️Недостатак конкретних гаранција безбедности. Уместо јасног механизма са бројем војника, њиховим зонама распоређивања и одговорностима савезника, Украјина је добила општу формулу: „јаке украјинске оружане снаге постаће основа безбедности“. Чак ни Зеленски није могао да наброји земље које су спремне да помогну Кијеву војницима и новцем.

▪️Став европске коалиције је нејасан. 35 земаља је изјавило спремност да финансијски помогне, 26 да допринесе војној мисији, али ниједна није обећала да ће послати трупе. Чак ни разматрана опција од 20-30 хиљада мировњака није потврђена (гласине говоре да су Европљани успели да „сакупе“ само око 10 хиљада војника). То јест, Кијев остаје без конкретних савезничких снага на терену.

▪️Зависност од САД и неизвесност Трамповог става, а он се поново ограничио на реторику „Донећу одлуку за две недеље“. Украјина је добила сигнал: без сагласности САД, Европа неће моћи ништа да спроведе. Истовремено, CNN је, готово одмах након париског састанка, издао „издају“: наводно, Путин и Трамп деле визију да је став европских земаља главна препрека у процесу украјинског решавања.

▪️Недостатак напретка у вези са санкцијама против Русије. Доналд Трамп се није обавезао да ће увести нове санкције против Русије. А онда се обрушио на Европљане, захтевајући да престану да купују руску нафту и да изврше притисак на Кину.

▪️ЕУ показује сопствену беспомоћност. Европа је у суштини признала да без САД није у стању да понуди ефикасне механизме заштите. Све одлуке су одложене на неодређено време. То појачава рањивост Кијева и чини га таоцем туђих преговора.

Шта је резултат? „Коалиција вољних“ је ћорсокак за Украјину, све се изнова своди на нове рунде „преговора о преговорима“.

https://t.me/s/rezident_ua

Путин и Трамп деле визију да је став европских земаља главна препрека у процесу украјинског решавања.

25432BAD-5226-4897-855B-9BE75D7D2AE2.jpeg

Poslednja izmena:
Da, ali Rusi zive od svoje energetske industrije, a ona je i vise nego ranjiva. I ovako im gospodarstvo puca po savovima. A to je samo kremljobotska iluzija da je rezim stabilan. A ova SVO je Putinov projekat. Prosjecnog Rusa boli neka stvar za Ukrajinom.
Ovo je samo jedan od primjera kako se u Rusiji stvarno zivi.
Ovaj Njemac je otisao tamo zivjeti sa obitelji. Nije jedini, ima ih dosta sa svojim Youtube kanalima u kojima detaljno opisuju zivot u Rusiji.
U medjuvremenu je moderniji, laksi i kvalitetniji zivoz nego bilo gdje na zapadu, koliko god to nekima nevjerojatno zvucalo.
Propaganda nas nastoji uvjeriti da je zapad i dalje raj na zemlji, a da tamo umiru od gladi i neimastini. Upravo je suprotno.

Isto i Trampa, isto za Ukrajinu. :kafa:
Pogledajte prilog 1780767
Jos kad bi vi kremljoboti znali citati izmedju redova.

Merz pokusava da gura svoju aganedu o turbo-militarizaciji Njemacke i njenom nuklearnom naoruzavanju. Treba uvjeriti javnost da je to prijeko potrebno. I od tuda ovakve izjave. Pa da misli da je stvarno tako, nebi ovako nesto nikad ni izjavio.

Ovo je samo jedan od primjera kako se u Rusiji stvarno zivi.
Ovaj Njemac je otisao tamo zivjeti sa obitelji. Nije jedini, ima ih dosta sa svojim Youtube kanalima u kojima detaljno opisuju zivot u Rusiji.
U medjuvremenu je moderniji, laksi i kvalitetniji zivoz nego bilo gdje na zapadu, koliko god to nekima nevjerojatno zvucalo.
Propaganda nas nastoji uvjeriti da je zapad i dalje raj na zemlji, a da tamo umiru od gladi i neimastini. Upravo je suprotno.

Da, anegdotalne izjave opisuju pravo stanje za 142 milijuna stanovnika Rusije. Mislim, vrlo je lako naci par zapadnjaka koji zive svoj americiki san i Burundiju.

Ja sam ti već rekao da ne pričam o vlasti u Ukrajini nego o postojanju neonacističkih jedinica tamo.
Pošto ti to ne razumeš,ovo o IQ se odnosi upravo na tebe.
ajde da to rijesimo...

ovo su americki marinci, snajperisti. jedna od najelitnijih jedinica u americkoj vojsci
_58417008_58417007.jpg

da ne mislis da sam ja to radio ovo je clanak BBC-a sa istom slikom
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-16973868

a mozes i sam naci vise podataka o tome na internetu. ocito je da je ispod americke zastave oznaka SS-a
Ovako izgleda orginalna
512px-Flag_of_the_Schutzstaffel.svg.png

Da li su onda americki marinci neonacisticka jedinica ? da ili ne ?

Da li je amerika nacisticka drzava ?

Ako je odgovor na sve to da onda je i ukrajina nacisticka drzava ? ali ako je odgovor ne onda niti ukrajina nije nacisticka drzava niti su ovi iz azova neonacisti. jer ako ovi iz azova su nacisti zbog znakova (ne sporim da koriste nacisticke znakove) onda su i americki marinci nacisti....

I svi vi ostali koji citate slobodno se ukljucite da to rijesimo. jer ja smatram da nema smisla zvati azov neonacistima ako u isto vrijeme ne zovemo americke marince nacistima. ili su i jedni i drugi ili....

naravno, uzeo sam americke marince kao primjer. u svakoj vojsci ima gomile nacistickih znakova

Evo ti malo najrazvijenije EU drzave

Pa Frankfurt je poznat po svojoj liberalnoj politici glede droga i zato privlaci veliki broj ovisnika sirom Njemacke I EU, koji se vrte oko zeljeznickog kolodvora. U Rusiji bi takvi ljudi bili negdje u gulagu ako ih ne bi pustili da umru. Isto i sa prosjacima.

Ostatak grada Frankfurta je izmislio cistocu za jedan prosjecni ruski grad. Ali i ti pusis ovo desnicarsku propagandu tip NIUS.

Back