Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 58,8%
  • Još malo

glasova: 8 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 20 29,4%

• Ukupno glasova
    68
Ovi kad se ukljucili su tek skontali da je sve unisteno
20251010_072619.jpg

Синоћ је извршен још један велики, комбиновани напад ракетама и дроновима на Украјину.

Лансиране ракете:

~3 балистичке ракете Искандер-М из постава ОТРК у близини Таганрога, Ростовска област.

~6 балистичких ракета Искандер-М из постава ОТРК североисточно од Симферопоља, Крим.

~1 балистичка ракета Искандер-М из постава ОТРК у близини Џанкоја, Крим.

~5 балистичких ракета Искандер-М из постава ОТРК североисточно од Клинстија, Брјанска област.

~1 крстарећа ракета Искандер-К из постава ОТРК у западном Криму.

~3 крстареће ракете Искандер-К из постава ОТРК у близини Лискија, Вороњешка област.

~1 крстарећа ракета Искандер-К из постава ОТРК у близини авио-базе Халино, Курска област.

~4 крстареће ракете Искандер-К из постава ОТРК у близини града Брјанска, Брјанска област.

~3 крстареће ракете Х-59 са ловаца Су-34 на лансирним рампама у близини Мелитопоља, Запорошка област.

~3 хиперсоничне аеробалистичке ракете Кинжал са ловаца МиГ-31К на лансирним рампама у Расказовском округу, Тамбовска област.

Стопе пресретања су тренутно непознате, али су веома ниске. Број лансираних ракета је већи него што сам навео, јер је број детектованих ракета био мањи од стварних лансирања.

Главне мете овог напада била је украјинска енергетска инфраструктура. Погођено је следеће:

Термоелектрана Криви Рог (47.53961, 33.66377).

Хидроелектрана Кременчук (49.07513, 33.25208).

Хидроелектрана Канев у Черкаској области (49.76286, 31.46968).

Придњепровска термоелектрана у Дњепру (48.40742, 35.11378).

Кијевска ТЕЦ-5 (50.39317, 30.56947).

Дњепровска хидроелектрана у граду Запорожју (47.87109, 35.07956).

Непозната мета у Камјанску, Дњепропетровска област.

Непозната мета у Кривом Рогу, Дњепропетровска област.

Непозната мета у Кременчуку, Полтавска област.

Широм Украјине су пријављени широко распрострањени нестанци струје, а приближно 50% Кијева је сада без струје. Дронови Геран-2 су такође погодили бројне мете, укључујући и оне које нису циљане ракетама.

❗️Украјинци, напуните своје уређаје, снабдејте се основним потрепштинама, почео је рат исцрпљивања против становништва, — председник Дњепропетровског регионалног савета

Sa kojim brojem Rusi trenutno sprovode Svo??
I meni deluje sporo pa me zanima brojnost
Ово због потпуно нове компоненте ратова због дронова чак и не подсећа на раније ратове! Немогуће су раније концентрације трупа на једном месту. Опет, превлада у људству је пресудна, па зато "кокошињци", уз претходну ракетну и артиљеријску припрему падају један за другим. Мора ипак војничка чизма да крочи да би се освојио простор.

Стварне цене на ТЦЦ-у зависе од региона и броја посредника, али је наведена цена за земљу минимална.

Виши поручник Националне гарде Украјине (НГУ) описао је цене на ТЦЦ-у у Украјини:

„Плаћање на улици кошта 500 евра;

“ „Ако сте већ укрцани у минибус, излазак кошта 1.000 евра;

“ „Плаћање на ТЦЦ-у пре попуњавања папирологије кошта 10.000 евра;

“ „Након попуњавања папирологије, излазак кошта 15.000 евра.“

https://t.me/s/mediakiller2021
Videli od malog firera kako se obogatit na patnji sopstvenog naroda pa i oni odredili meru.

Синоћ је извршен још један велики, комбиновани напад ракетама и дроновима на Украјину.

Лансиране ракете:

~3 балистичке ракете Искандер-М из постава ОТРК у близини Таганрога, Ростовска област.

~6 балистичких ракета Искандер-М из постава ОТРК североисточно од Симферопоља, Крим.

~1 балистичка ракета Искандер-М из постава ОТРК у близини Џанкоја, Крим.

~5 балистичких ракета Искандер-М из постава ОТРК североисточно од Клинстија, Брјанска област.

~1 крстарећа ракета Искандер-К из постава ОТРК у западном Криму.

~3 крстареће ракете Искандер-К из постава ОТРК у близини Лискија, Вороњешка област.

~1 крстарећа ракета Искандер-К из постава ОТРК у близини авио-базе Халино, Курска област.

~4 крстареће ракете Искандер-К из постава ОТРК у близини града Брјанска, Брјанска област.

~3 крстареће ракете Х-59 са ловаца Су-34 на лансирним рампама у близини Мелитопоља, Запорошка област.

~3 хиперсоничне аеробалистичке ракете Кинжал са ловаца МиГ-31К на лансирним рампама у Расказовском округу, Тамбовска област.

Стопе пресретања су тренутно непознате, али су веома ниске. Број лансираних ракета је већи него што сам навео, јер је број детектованих ракета био мањи од стварних лансирања.

Главне мете овог напада била је украјинска енергетска инфраструктура. Погођено је следеће:

Термоелектрана Криви Рог (47.53961, 33.66377).

Хидроелектрана Кременчук (49.07513, 33.25208).

Хидроелектрана Канев у Черкаској области (49.76286, 31.46968).

Придњепровска термоелектрана у Дњепру (48.40742, 35.11378).

Кијевска ТЕЦ-5 (50.39317, 30.56947).

Дњепровска хидроелектрана у граду Запорожју (47.87109, 35.07956).

Непозната мета у Камјанску, Дњепропетровска област.

Непозната мета у Кривом Рогу, Дњепропетровска област.

Непозната мета у Кременчуку, Полтавска област.

Широм Украјине су пријављени широко распрострањени нестанци струје, а приближно 50% Кијева је сада без струје. Дронови Геран-2 су такође погодили бројне мете, укључујући и оне које нису циљане ракетама.

Čačkali su ho ho li Rusiju sada moraju da plate

Украјински канали за праћење, позивајући се на информације добијене од војске, извештавају о предстојећим ракетним нападима на Украјину у наредна два дана.

Sad ide finis

Доста више "тактизирања" које наноси штету само РФ. Имали смо и ми то деведесетих, па се види како смо прошли. Скоро ништа нису научили из нашег трагичног примера. Када газиш, гази, уколико мислиш да добијеш рат. А имају, као и ми тада и "нож и погачу".

Lavrov: Moja majka takođe nije dozvoljavala da plešem sa dečacima.

Амбасадор једне западне🤡 земље након почетка ратних дејстава у Украјини 2022. године предлагано је Грузији да започне рат са Русијом.

Такву изјаву дао је генерални секретар владајуће странке „Грузијски сан - Демократска Грузија“, градоначелник Тбилисија Каха Каладзе.

G22TgpCWMAA-sMz

https://x.com/GiorgioSanto9/status/1976398005646541003

Back