Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 58,8%
  • Još malo

glasova: 8 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 20 29,4%

• Ukupno glasova
    68
e a izvini gde su ti s300 i s400, nesto nisu u stanju da brane nebo kao shto se tvrdilo?

a rusi nisu pucail po rodjendanima u ukranini?

bajo da ista znas u zivotu , znao bi da ti sistemi sluze za obaranje aviona krstarecih raketa a ne za obaranje malih dronova

ne ispaljujes raketu od par miliona na drona od 1000 evra

sto se tice zastite od dronova, rusi koriste sisteme Pancir koje i mi imamo i to dosta uspesno, al ti sistemi stite odredjene bitne tacke u drzavi , zato NATO pakt i Ukrajina terorisu ruske civile u nemogucnosti da dopru do vojnih i strateski bitnih meta.

e a izvini gde su ti s300 i s400, nesto nisu u stanju da brane nebo kao shto se tvrdilo?

a rusi nisu pucail po rodjendanima u ukranini?
Od dronova trenutno ne postoji sistem koji ti može omogućiti odbranu. Takva situacija. Svi traže odgovor na njihovu masovnost, gotovo nepostojeći radarski odraz, a najviše na problem što trebaš obarati "zujalicu" od par stotina evra, raketom čija je cena recimo 200.000 evra.
Pitaj Izraelce kakve muke su imali sa Irancima. Na stranu što ti u haosu koji izazove napad dronovima, protrči i poneka balistička ili krstareća raketa.
Svi su se pripremali da vode savremeni rat iz XX veka. Onda ih XXI vek neprijatno iznenadio.

1758866587055.png

bajo da ista znas u zivotu ,
znam dosta - hvala shto brines,
ti sistemi sluze za obaranje aviona krstarecih raketa a ne za obaranje malih dronova
nije to mali dron, 12m raspon krila, 300kg eksploziva... "bajo" to ti je avion za 4 osobe! koshta oko 2miliona $!
neshto si se razbazhdario u zadjih godinu dana @Тихи ?
zato NATO pakt i Ukrajina terorisu ruske civile
koje civilne objekte gadjaju ukrainic?

shto se tiche terora - samo su drzave sposobne da organizuju tako neshto! (zavera zavera!)

U Crnom moru nema nuklearne flote. Neznalico!

Neko je rako da Ukrajinci imaju pravo na svoju drzavu.

Da, u nekom idealnom svetu svako ima pravo na svoju drzavu.

Npr mi Srbi nismo imali preko 400 godina drzavu pa ko nas pita? Norvezani 700godina. Spanija i Portugalija koje su bile kolonijalne sile nisu imale drzavu 700 g. Amerika najjaca zemlaj sveta bila je kolonija...

A Putin je Ukrajince jos od 2012 upozoravao da: Rusija nema nista protiv da Ukrajina postoji, ali ne kao anti - Rusija.

Znaci, jbg Ukrajinci nemaju srece.
Po tebi Ameri imaju pravo da se razracunaju sa Venecuelom i Kubom jer su antiamericke.

Od dronova trenutno ne postoji sistem koji ti može omogućiti odbranu. Takva situacija. Svi traže odgovor na njihovu masovnost, gotovo nepostojeći radarski odraz, a najviše na problem što trebaš obarati "zujalicu" od par stotina evra, raketom čija je cena recimo 200.000 evra.
shto se tiche tih malih. rhinemetal iz ciriha je vec napravio neshto

a mislio sam o bombardovanju rafineraija koje se sprovode manjim avionima
Pitaj Izraelce kakve muke su imali sa Irancima. Na stranu što ti u haosu koji izazove napad dronovima, protrči i poneka balistička ili krstareća raketa.
Svi su se pripremali da vode savremeni rat iz XX veka. Onda ih XXI vek neprijatno iznenadio.
takav tip napada je javno poznat vec 30tak godina.. kada je amerika htela da napadne iran 2000tih. tada je iran odgovorio da ce napraviti mnogo malih camaca (sa 2clanom posadom) i napashce nosac aviona, koji od ovakvog napada ne bi mogao da se odbrani.
chudi me shto to rusi nisu uzeli za ozbiljno i napravili kontra meru protiv toga u zadnjih 20 godina?

shto govori kakvi papani vode drzave i guraju ljude u propast i smrt (sa obe strane.. nisam ja ni zajedne ni za druge)

RUSIJA zabranjuje izvoz goriva do kraja godine jer su benzinske postaje diljem zemlje, ali i na okupiranim područjima, sve češće prazne zbog ukrajinskih napada dronovima.

Kijev je pojačao udare na ruske rafinerije, crpne stanice i vlakove s gorivom tijekom ljeta, kada je potražnja tradicionalno najveća jer ljudi više putuju na odmore. Cilj je bio poremetiti opskrbne lance.

I ti stvarno misliš da svet i BRICS tako funkcionišu?

Putin iznese predlog javno, mašući novčanicom, onda ga Xi izdvoji na stranu, kaže mu "aj ne budali" i Putin odustane od svojih planova?

Ozbiljno tako misliš?
Ne znam sto bi se Putin foliro i pokazivao novcanicu ako nije tako mislio, mozda je tebi i lukavim putkofilima to neka podvaljotka meni nije.

Zabrana izvoza produljena do kraja godine, proširena i na dio izvoza dizela
Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo priopćilo je da je ovaj tjedan pogodilo više ruskih postrojenja za proizvodnju goriva i crpnih stanica, uključujući i veliku rafineriju u Baškiriji, na jugu Rusije, kojom upravlja Gazprom.

Najnovija zabrana izvoza posljednji je pokušaj Kremlja da se nosi s nestašicama. Moskva je najprije u ožujku zabranila dio izvoza benzina, da bi u srpnju proširila zabranu na sve velike proizvođače.

Jučer je ruski potpredsjednik vlade Aleksandar Novak objavio da će embargo biti produžen do kraja godine te da će zabrana obuhvatiti i dio izvoza dizela.

Krim u najvećim problemima
Najgore je stanje na Krimu, ukrajinskom poluotoku na jugu koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine. Privatni poslovni list Kommersant izvijestio je prekjučer da je otprilike polovica benzinskih crpki na Krimu izvan funkcije zbog nestašica.

Situacija je toliko loša da je i ruski nametnuti guverner okupiranog Krima priznao pravi razlog, rekavši da je problem u “smanjenoj proizvodnji” na ruskim rafinerijama, iako nije spomenuo stvarni uzrok - rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine.

Redovi, prazne pumpe i sarkazam
Na društvenim mrežama pojavile su se snimke i fotografije dugih redova automobila pred rijetkim crpkama koje još imaju goriva. Popularni Telegram kanal Crimean Wind, koji objavljuje informacije s terena, izvijestio je u srijedu da je Sevastopol, najveći grad na Krimu, potpuno ostao bez benzina.

Bombardiraju sve redom, a zauzimaju vrlo malo, ako uopće išta"
Trump je dodao da se rat koji je pokrenuo Kremlj odužio i ušao u svoju četvrtu godinu, a unatoč teškim bombardiranjima, Moskva je zauzela vrlo malo teritorija te ponegdje i pretrpjela gubitke.

"Bombardiraju sve redom, a zauzimaju vrlo malo, ako uopće išta. Štoviše, gube dio teritorija. Mislim da je to jako loše za ugled Rusije", rekao je Trump.

Naglasio je da je "rat trebao već biti završen". Po njegovu mišljenju, da je to bio rat SAD-a, on bi ga "završio u tjedan dana".

"Vidite što su zauzeli sada. Prošli mjesec zauzeli su vrlo malo. A vi ste izvještavali o svim bombardiranjima, o svim dronovima posvuda. Devetsto dronova u jednoj noći prema određenim područjima poput Kijeva. I uz sav taj napor, zauzeli su jako malo. Dakle, vrlo sam razočaran predsjednikom Putinom."

Krim u najvećim problemima
Najgore je stanje na Krimu, ukrajinskom poluotoku na jugu koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine. Privatni poslovni list Kommersant izvijestio je prekjučer da je otprilike polovica benzinskih crpki na Krimu izvan funkcije zbog nestašica.

Situacija je toliko loša da je i ruski nametnuti guverner okupiranog Krima priznao pravi razlog, rekavši da je problem u “smanjenoj proizvodnji” na ruskim rafinerijama, iako nije spomenuo stvarni uzrok - rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine.

Redovi, prazne pumpe i sarkazam
Na društvenim mrežama pojavile su se snimke i fotografije dugih redova automobila pred rijetkim crpkama koje još imaju goriva. Popularni Telegram kanal Crimean Wind, koji objavljuje informacije s terena, izvijestio je u srijedu da je Sevastopol, najveći grad na Krimu, potpuno ostao bez benzina.

dok se vi hrvati tesite bombardovanjem decijih rodjendana na Krimu - za to vreme Rusi gaze i zatiru NATO pakt

Pogeldaj sta je sve Rusija otela od NATO pakta u 2025 godini

Back