Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, kao sto je i Hrvatska bila bivsa 1991 godine. Najkasnije kad Rusija kolabira, Ukrajinci ce povratiti sve te teritorije u njihovoj oluji. Samo treba nastaviti sustavno razvaljivati Rusiju vojno, ekonomski, demografski, i po mogucnosti provocirati unutarnje sukobe koliko je to moguce.
Opet se tješimo Srbijom iz 90tih.
:mazi:

Probudi se

20250901_172742.jpg

Opet se tješimo Srbijom iz 90tih.
:mazi:

Probudi se

Pogledajte prilog 1778683
Od cega da se probudim?

Ovaj savez ima cvrstinu nesvrstanih. Nitko od njih, osim mozda Sjevero Korejanaca neci ici u rat, niti ce ih direktno financirati kada im Ukrajinci uniste temelje ekonomije. Pa cak ni dati moralnu podrsku, kada vidim ciji sve predsjednici su na tom sastanku. Tako da paralela sa Slobinom Srbijom i nije toliko daleka.

Poslednja izmena:
Vidim ja da imaš krive predodžbe.
Ja te pitam ko ih je naoružao ti bez odgovora pa o predpostavkamo što bi bilo jad bi bilo.
Modus operandibke sličan kao i devedesetih.....pobunjenike je neko naoružao jer jedno je lovačka puška a sasvim drugo tenkovi,haubice,oklopnjaci,rakete,helikopteri,avioni etc....kontaš ili???
Price o vijekovima zemlji etc...to je trivijalan pokusaj stvaranja iluzije.
Ostatak posta ti možemo prokomentirati kad se budeš ponašao i pisao normalno.
Ко је наоружао Хрватску када се оцепљивала?

Hoces reci da nam je bilo bolje u Jugoslaviji?

Ovaj forum ima odlicne komicare.
Па пред крај сте имали свог Председника СИВ који је наредио ЈНА запоседање граница и фактички започео рат, па Председника Председништва који је рекао "Задатак је извршен, Југославије више нема, хвала љепа", да ли су вас они угњетавали! Па сте имали раније и Милку Планинц, колико се сећам. У Југославији под намесништвом кнеза Павла имали сте више територије него икада у вашој хисторији.

Па пред крај сте имали свог Председника СИВ који је наредио ЈНА запоседање граница и фактички започео рат, па Председника Председништва који је рекао "Задатак је извршен, Југославије више нема, хвала љепа", да ли су вас они угњетавали! Па сте имали раније и Милку Планинц, колико се сећам. У Југославији под намесништвом кнеза Павла имали сте више територије него икада у вашој хисторији.
To su neke abstraktne stvari koje ne interesiraju prosjecnog stanovnika Republike Hrvatske. Nas onako vise interesiraju stvari poput zivotnog standarda i osobnih sloboda i prava, kao i buducnost nase djece.

RAT U UKRAJINI Ruske snage uništile 50 ukrajinskih dronova tokom noći

Rat u Ukrajini traje 1.286 dana. Kremlj je saopštio da evropske sile ometaju napore američkog predsednika Donalda Trampa da postigne mir u Ukrajini, ističući da Rusija neće obustaviti vojna dejstva dok ne vidi stvarne znake spremnosti Kijeva za pregovore. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da „evropska strana rata“ otežava američko-ruske napore i da Moskva nastavlja svoju „specijalnu vojnu operaciju“. Peskov je zahvalio Trampu na zalaganju, ali je naglasio da do sada nisu viđeni recipročni potezi ka miru. Sa druge strane, nemački kancelar Fridrih Merc poručio je da se trenutno protivi slanju kopnenih mirovnih snaga u Ukrajinu, naglašavajući da je fokus razgovora na bezbednosnim garancijama za Kijev. Merc je dodao da ne gubi nadu u postizanje primirja naredne godine, ali priznaje da je spreman na dugotrajan sukob. Trudimo se da okončamo rat što je pre moguće, ali ne po cenu predaje Ukrajine, rekao je nemački kancelar. Ova izjava oslikava trenutni diplomatski zastoj i složene tenzije između Zapada, SAD i Rusije.

Ključni događaji:

Kremlj: Evropa ometa Trampove mirovne napore u Ukrajini
Zelenski zahvalio papi Lavu na pozivu za okončanje rata u Ukrajini
Jedna osoba ubijena, 12 ranjeno u ruskom napadu na Hersonsku oblast
Merc: Spremam se na to da će rat trajati dugo
Fon der Lajen: Evropa ima precizan plan o slanju trupa u Ukrajinu
Grosi: Rusija nije dozvolila inspektorima IAEA pristup zoni oko nuklearke Zaporožje

Ne, bilo je ovako:

81BUz1137LL.jpg
Tako je bilo 2014....ja sam se jasno izrazio da je prije 3-4 god Kijev bio pred padom a Tixi savjetovao ( ako imamo rodbine ili prijatelja) da im javimo da napuste Kijev....@darda je najvaljivao selfi u Berlinu sa crvenoarmejcima a Tixi poručio Portugalcima da uče Ruski...ovo što KASH prikazuje daleko je manje od one situacije od prije 3-r4 god...kada su Sarmati,Suhoji 5 generacije,Kindžali,Iskanderi,kurzi palci najavljivali trodnevni blitz krieg.

jazz opasno spema temu glupostima mora da je ukropsko/natovska pusiona na terenu dostigla vrhunac :cepanje:
Mislim da su zadnjih dana cak i na fronti Rusi ti koji puse.

Ali kao sto sam vise puta spomenuo, ti minimalni pomaci tamo-vamo ne igraju ulogu. Cilj mora biti unistiti ruske kapacitete za financiranje rata i socijalnog mira. A nakon toga ce sve pasti kao kula od karata.

Tako je bilo 2014....ja sam se jasno izrazio da je prije 3-4 god Kijev bio pred padom a Tixi savjetovao ( ako imamo rodbine ili prijatelja) da im javimo da napuste Kijev....@darda je najvaljivao selfi u Berlinu sa crvenoarmejcima a Tixi poručio Portugalcima da uče Ruski...ovo što KASH prikazuje daleko je manje od one situacije od prije 3-r4 god...kada su Sarmati,Suhoji 5 generacije,Kindžali,Iskanderi,kurzi palci najavljivali trodnevni blitz krieg.
Takvo stanje je bilo pre manje od 4 godine

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back