Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi imamo to pravo, imaju ga i Španci, ali ga nemaju USA, Nemačka, Francuska, UK i ostali koji su priznali Kosovo*. Oni mogu samo da konstatuju stanje na terenu a to je da Krim i Donbas pripadaju Rusiji.

Predhodna vlast da, ali pučistka vlast to nije uradila samo zbog Krima.

Ta nova Ukrajina šuruje sa NATO paktom i zato im želim da nestanu.
To je upravo ta najjaca nasa srpska logika. Ja sam protiv NATO, NATO je sa Ukrajinom, znaci po automatizmu sam ja protiv Ukrajine bez ikakve dalje diskusije. Konstantna nada da ce nase nacionalne i licne poraze i frustracije da izleci Rusija napadom na nekoga, strasno. A i da su na vreme poceli da suruju sa NATO danas im se ne bi desavalo ovo sto im se desava.

Američki senat traži još 32 milijarde USD za vojsku u 2026...to je povrh oni nedavno odobrenih 113 milijardi USD za 2026.

The committee’s version of the FY26 National Defense Authorization Act includes $878.7 billion for the Defense Department and $35.2 billion for defense programs within the Department of Energy. When combined with defense spending outside the jurisdiction of the NDAA, total national security spending would sit at $924.7 billion — a sum that does not include $113 billion in reconciliation funds that is slated to be spent in FY26.

SASC members voted the bill through committee in a 26-1 vote on July 9, the summary states.

Ako se ovo odbori ukupni vojni budžet za 2026 će biti 1.037 milijardi USD :klap:

Лаже бре.
Немају толики сток.
А како ће после, већ успаничени, да се бране од РФ?

Немачка ће пребацити стотине ракета дугог домета Украјини.
Генерал-мајор Кристијан Фројдинг

Лаже бре.
Немају толики сток.
А како ће после, већ успаничени, да се бране од РФ?

Немачка ће пребацити стотине ракета дугог домета Украјини.
Генерал-мајор Кристијан Фројдинг
Taj luzer od generala je prognozirao prodor Ukra do samog grada Kurska i dalje prema Moskvi, kao i osvajanje Krima 2023 uobičajene idiotarije da su Rusi ostali bez tenkova, dronova i raketa i puno toga još
Pouzdan je ko ajron dom

OkleN Njemačkoj rakete dugog dometa?
Deda mu je krepo u Sibiru i sad kipti od bijesa i očaja

The number of PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) missiles ordered is set to rise from 3,376 to 13,773.

Amerikanci planiraju ukupno nabaviti 13773 Pac-3 projektila, umjesto planiranih dosadašnjih 3376. Hvala čiki Putinu.

https://defence-industry.eu/u-s-arm...se-air-defence-missiles-from-lockheed-martin/
S obzirom da svih verzija PAC-ova proizvode 600 komada godišnje, od čega je 30 PAC3, sam izračunaj
A cena jedne PAC3 rakete 10 miliona dolara. Jako skupo smeće koje su iranske rakete bušile kao sir.
Čuš 13773

S obzirom da svih verzija PAC-ova proizvode 600 komada godišnje, od čega je 30 PAC3, sam izračunaj
A cena jedne PAC3 rakete 10 miliona dolara. Jako skupo smeće koje su iranske rakete bušile kao sir.
Čuš 13773
Nemate pojma The planned acquisition of 10,397 additional missiles will result in an estimated cost of $40.2 billion, or approximately $3.87 million per missile.

RAT U UKRAJINI Serija ruskih napada dronovima na više ukrajinskih gradova

Rat u Ukrajini traje 1.235 dana. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su u toku pregovori sa partnerima u vezi sa novim isporukama naoružanja Ukrajini, kao i proširenjem proizvodnje naoružanja na ukrajinskoj teritoriji i jačanjem sistema protivvazdušne odbrane. Prethodno je rekao da su Sjedinjene Američke Države nastavile isporuku vojne pomoći Ukrajini koja je bila obustavljena prošle sedmice. Ruski guverner Hersonske oblasti Volodimir Saldo izjavio je da se ispod ruševina zgrade u gradu Oleški, koja je bila meta vazdušnog napada ukrajinskih oružanih snaga, nalazi desetine ljudi. Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je saopštila da je sa Kancelarijom generalnog tužioca te zemlje prikupila dokaze protiv zamenika ruskog premijera Dmitrija Patruševa, za koga tvrdi da je organizovao masovnu krađu žita iz okupiranih regiona Ukrajine.

Ključni događaji:

Zelenski: U toku pregovori sa partnerima o isporuci novog naoružanja
Zelenski: SAD nastavile sa isporukom vojne pomoći
Ruski guverner Hersona: Desetine ljudi ispod ruševina zgrade u Oleški
Ukrajinska SBU optužila zamenika ruskog premijera za krađu ukrajinskog žita

Fabrika „Elektron“ u Lavovu — jedan od najvažnijih objekata odbrambene industrije Ukrajine — nakon posete ruskih projektila
fabrika je proizvodila:
⚡️TV glave za navođenje za rakete vazduh-zemlja
⚡️Dvoosne elektrooptičke TV sisteme za nišanjenje za otkrivanje, identifikaciju i automatsko praćenje kopnenih i morskih ciljeva
⚡️Pasivne TV module za navođenje
⚡️Displeje za praćenje leta i avio sisteme koji se koriste za nadogradnju lovaca Su-25, MiG-29 i borbenih helikoptera Mi-24.

The number of PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) missiles ordered is set to rise from 3,376 to 13,773.

Amerikanci planiraju ukupno nabaviti 13773 Pac-3 projektila, umjesto planiranih dosadašnjih 3376. Hvala čiki Putinu.

https://defence-industry.eu/u-s-arm...se-air-defence-missiles-from-lockheed-martin/
Kliknite za proširenje...
Jel to ona verzija patriota koja pogađa direktnim udarom, a koja se tekvo dobro pokazala u rušenju ruskih i iranskih raketa koje osim što lete hipersoničnom brzinom, uz to i manervišu !

Fabrika „Elektron“ u Lavovu — jedan od najvažnijih objekata odbrambene industrije Ukrajine — nakon posete ruskih projektila
fabrika je proizvodila:
⚡️TV glave za navođenje za rakete vazduh-zemlja
⚡️Dvoosne elektrooptičke TV sisteme za nišanjenje za otkrivanje, identifikaciju i automatsko praćenje kopnenih i morskih ciljeva
⚡️Pasivne TV module za navođenje
⚡️Displeje za praćenje leta i avio sisteme koji se koriste za nadogradnju lovaca Su-25, MiG-29 i borbenih helikoptera Mi-24.

Kliknite za proširenje...
"Elektron" pretvoren u atome, hoću reći u elektrone !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back