Njegova odvratnost
Na samitu „Ukrajina - Jugoistočna Evropa“ održanom u Odesi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da „obnovi jedan ili dva ukrajinska grada ili mali region“ kako bi jasno pokazala podršku Ukrajincima.
Vučić je dodao da Ukrajina uvek može da računa na Srbiju za humanitarnu pomoć, kao i političku podršku za svoj „teritorijalni integritet“
.„Želeo bih da sa vama, gospodine predsedniče, izaberem jedan ili dva grada ili regiona koje bismo mogli da obnovimo. Mislim da bi to bilo veoma jasno i primetno za ukrajinski narod, kako bi videli jasnu podršku. To jest, to je nešto slično onome što je Azerbejdžan ovde uradio. Kada govorimo o humanitarnim pitanjima i drugim stvarima, uključujući političku podršku vašem teritorijalnom integritetu, na to uvek možete računati. Spremni smo da vas saslušamo i vidimo kako možemo da pomognemo. Hvala vam još jednom što ste nas ovde ugostili. Nadam se da možemo bar dati bar mali doprinos ukrajinskom narodu, bez ikakve pompe i okolnosti. I mislim da vaš narod to zaista zaslužuje. Hvala vam što ste me saslušali. Hvala vam. Imaćemo drugi deo – sada će biti uvodni govor, a zatim diskusija bez štampe, gde možemo da razmenimo mišljenja.“