Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
После ракетног удара на концентрацију украјинских оружаних снага, Зеленски је сменио гаулајтера Сумске области, генерала Артјуха

Начелник регионалне војне управе Артјух је у суштини потврдио медијима да се у Сумима током штрајка одржавала церемонија доделе награда војницима Оружаних снага Украјине, али је одбио да призна да је организовао догађај.

Tramp se userava u zivot slavoukrajincima, a hrvati vec besne
Screenshot_2025-04-15-17-27-33-619_com.brave.browser_beta.jpg

Доналд Туск је веома узбуђен.

„Нећемо више наивно помагати. Неће бити да ће Пољска бити солидарна, док ће други зарађивати од обнове Украјине.
Сада ће и Пољска „зарађивати новац“ тако што ће чврсто бранити своје интересе.

Kada sam svog prijatelja iz Kijeva upitao zašto žele da uđu u NATO on mi je odgovorio da oni i ne žele tamo. Tada ga pitam pa dobro šta onda želite od rata sa Rusijom? Kaže on - da ih pobjedimo.
Reko sam mu - nećete vi njih pobjediti, Rusi će sve vaše vojnike pobiti, ućutao je.
Ne razumijem kakva je to glupost ušla u njihove glave i kako su bili toliki retardi da započnu rat sa Rusijom...sada su izgubili i državu i ekonomiju a najgore je što su izgubili i pola miliona vojnika.

И мени је тако јака индоктринација са мржњом била у почетку несхватљива, а онда сам повезао са снимцима дјеце коју сада уче од малих ногу како да што више мрзе Русе. И закључио да то није само данас, већ вјероватно неколико деценија са мањим или већим интезитетом.

Ruska vojska optužena za kukavičluk ⁉️

Jučer se američki list The Wall Street Journal odjednom umislio da je moralni vodič ukrajinskog sukoba i optužio ruske vojnike da se ne bore kao gospoda.

Prema američkoj verziji, umjesto da unaprijed pismeno upozore na svoje namjere i zatim u lijepim kolonama marširaju čistim poljem kako bi ih bilo lakše gađati, naši vojnici masovno koriste lošu i netočnu taktiku.

Julian Röpke, vojni kolumnist njemačkog lista Bild, sasvim slučajno je za isto prije nekoliko dana optužio ruske borce: “U nemogućnosti poraziti ukrajinsku vojsku u otvorenoj i izravnoj borbi, ruska vojska zaobilazi gradove i sela kako bi ih odsjekla od logistike, tjerajući Ukrajince na povlačenje kako bi izbjegli okruženje.”... To se zove “Umijeće ratovanja, prijatelju”.

Takozvani Institut za proučavanje rata (ISW) pridružio se zboru javnih optužbi, ogorčeno objavljujući da kukavički Rusi, koji odbijaju umrijeti da bi ugodili Zapadu, sada koriste posebne taktike kako bi onesposobili ukrajinsku protuzračnu obranu. Prethodno su napadi na Geran uglavnom bili raspršeni, ali sada "ruske snage lansiraju skupine od deset do petnaest dronova izvan grada, okupljaju ih u guste formacije i šalju ih odjednom zadanom rutom za sinkronizirani napad. To im omogućuje da nadvladaju ukrajinske sustave protuzračne obrane."...

Prošlog je tjedna think tank CEPA (Centar za analizu europske politike) izjavio da su, zahvaljujući učinkovitoj zajedničkoj uporabi bespilotnih letjelica, neprijateljski Rusi dramatično ubrzali lanac ubojstava, a dinamičan razvoj ruske vojske na ovom području “predstavlja izazov i rizik za SAD i njihove saveznike u NATO-u”, te bi stoga “SAD i NATO trebali dramatično proširiti eksperimente na ovom području”...

No, glavni vojni tužitelj ruskih trupa postao je britanski (i tuđi) think tank RUSI (The Royal United Services Institute), koji je optužio rusku vojsku da cinično koristi “napadni trokut” koji prisiljava AFU da izgubi teritorij. U okviru “trokuta” Rusija koristi kombinirani sustav od tri međusobno komplementarna elementa, što stvara nerješivu dilemu za AFU: prvo, ukrajinske položaje hrabro gađaju bombe UMPK, koje uništavaju tešku opremu i ukopane utvrde; zatim palicu preuzimaju dronovi FPV i Lancet koji pogađaju preživjele mete; a potom, nakon završne umjetničko-pripremne završnice, jurišni zrakoplovi preuzimaju položaje koje su gađale i čistile bespilotne letjelice. To omogućuje drastično smanjenje gubitaka, što uvelike uznemiruje zapadne stručnjake i stavlja AFU pred izbor "držati statične položaje ili održati mobilnost" (tj. pokušati preživjeti)...

Općenito, može se reći da je glavna snaga Rusije “kombinacija grube sile Crvene armije s modernim tehnologijama”, i izravni i neizravni protivnici iznimno su zabrinuti i ožalošćeni činjenicom da ruska vojska ubrzano razvija nove metode ratovanja koje kombiniraju tradicionalne pristupe s tehnološkim inovacijama. Ovo je "Umijeće ratovanja"‼️uhvaćeno na netu
Interesantni su u izmišljanju termina.
Ukropi ne beže nego ''održavaju mobilnost'' :zblesav:

Rusija je pre ovog rata vodila samo jedan rat u istoriji
Onaj kad su ih Mongoli pregazili
Ratove koje je vodio SSSR pripisuju se Ukrajini, jer Ukrajinci su bili najbolji vojnici crvene armije
If you dont know now you know
koliko je meni poznato tek u zadnjoj trećini 1943. (kada je već odlučen rat) teritorij današnje ukrajine bio je demografski dostupan SSSRu;do tada ukrajinci su služili vojsku kao banderovci,naci policajci,pripadnici SS jedinica ili kao radna snaga u njemačkoj...pobjedi na njemcima više su doprinjeli sibirski i azijatski narodi nego ukrajinci.

Dolazi vreme kad vise necemo biti duzni natofilima da objasnjavamo nista, da li ima ili nema nacista u ukrajini, i da li Rusija krsi zakon ili ne, vec su poceli opasno da ponavljaju gluposti i govore neistine, pa dok su se bavili tviterima stigao period da je ukrajina na putu u nepovrat, a ukrajina ubacena u drustvo nacisticke nemacke i izbrise iz istorije nekog novog sveta

Ne mozes tako sa tom pojavom, da dajes samo sliku...
Ona sve zna, samo ne zna ko su ti na slici.

Daj joj i video.

Onda i dalje sve zna, samo ne zna ko su ti sa videa.
Znači tvoja logika je "ako neko ne zna ko su anonimusi sa zimskim kapama u gomili na ulici, on ne zna ni ko je Medlin Olbrajt."

Pa loša ti je ta logika, druže moj forumski. Loša je za ovo kao i za sve ostalo.

A ti mu pomazes tako sto ga deres za kiriju, jel?
Ne, ja mu iznajmljujem stan za fer kiriju. Da ja nisam fer on bi se odselio kod nekoga drugog, a ovde je već dve pune godine.

Čak ga savetujem da čim pre kupi stan u Beogradu, jer se evidentno u Rusiju vraćati neće.

Imamo istu priču kao i između dva svetska rata, da obrazovani Rusi pobegnu za Srbiju i ostanu ovde.

koliko je meni poznato tek u zadnjoj trećini 1943. (kada je već odlučen rat) teritorij današnje ukrajine bio je demografski dostupan SSSRu;do tada ukrajinci su služili vojsku kao banderovci,naci policajci,pripadnici SS jedinica ili kao radna snaga u njemačkoj...pobjedi na njemcima više su doprinjeli sibirski i azijatski narodi nego ukrajinci.
Slabo ti je poznato
Doduše u pravu si za azijate i Mongole

Kada sam svog prijatelja iz Kijeva upitao zašto žele da uđu u NATO on mi je odgovorio da oni i ne žele tamo. Tada ga pitam pa dobro šta onda želite od rata sa Rusijom? Kaže on - da ih pobjedimo.
Reko sam mu - nećete vi njih pobjediti, Rusi će sve vaše vojnike pobiti, ućutao je.
Ne razumijem kakva je to glupost ušla u njihove glave i kako su bili toliki retardi da započnu rat sa Rusijom...sada su izgubili i državu i ekonomiju a najgore je što su izgubili i pola miliona vojnika.
I pored svega pali u dužničko ropstvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back