Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Владимир Владимирович Путин званично је упозорио Запад како би изгледао рат са Русијом:

„Поштоване колеге, медији, новинари и гости.

Добар дан!

Данас се опет у Европској унији и државама чланицама НАТО-а позивају на „рат против Русије.“.

Данас, нажалост или не, опет можемо рећи да се историја увек понавља. Увек!

Ставови наших колега из Европе и НАТО-а о Русији се никада не мењају; они су увек спремни да униште Русију, све руско, и спремни да заузму Русију; њихов циљ се никада не мења.

Мржња према Русији је увек остала у венама неких наших колега и држава које владају ЕУ и НАТО.

Поштоване колеге, Данас поново чујемо да је Русија агресор, а истина је да Русија никада није била агресор и да се увек бранила кроз историју.

То је чињеница!

Драге колеге из Европе и НАТО-а, Русија никада не почиње рат; Русија увек зауставља ратове. Почињете ратове, а циљ је увек да се уништи Русија.

Русија никада није претила земљама, никада није угрозила безбедност света, али ми волимо да кажемо „Змија највише уједе када умре“.

Ви сте створили фашизам, увек свуда, а у Украјини су ратови ваше дело, а Русија ће увек бранити своју земљу и свој народ. Колико год то коштало, колико год губитака претрпели, ми смо увек бранили своју земљу и њен народ; увек ћемо тако наставити.

Као што знате, ми смо се много пута у нашој историји доказали као земља духа.

А данас опет вичете „Победа над Русијом“.

Поштоване колеге, уверавам вас да Русија неће пасти; може бити поцепана, али никада уништена.

Ако нека земља НАТО ЕУ објави рат Русији, сви морају знати да ће наша реакција бити муњевита, а ако осетимо претњу по себе, наша реакција ће бити деструктивна.

Данас Русија има све врсте оружја у садашњој историји света, наглашавам. (Додајем: немате појма.)

Нисте видели ништа од Русије и њених могућности у Украјини јер Украјина је наша историјска земља, а у Украјини има Руса и ми их спасавамо, а ово није рат већ војна операција. (тачно)

С друге стране, неће бити као у Украјини; то је оно што треба да знате.

Што се тиче тога да ли смо спремни да преговарамо за мир, увек смо били спремни да преговарамо, али нико није хтео да преговара са нама.

Наравно, Русија нема пријатеља међу НАТО и европским лидерима, јер Русија је јака, огромна земља, што је управо оно што ваше НАТО и европске колеге не желе.

Али прихвати то!

Колико год понављали да ће једног дана Русија бити поражена... Ја верујем у Бога, а Бог је са нама. Свет може да се заврши раније, али Русија неће пасти.

Не треба нам свет без Русије.

За разлику од вас, ја добро знам шта су држава и народ и зато ћу се увек борити за своју земљу и народ.

Да ли сте спремни да ово прихватите, како желите? Да ли сте спремни да поново започнете рат против Русије? Али и ми смо спремни.

А данашњи рат против Русије био би апсолутна апокалипса.

Саветујем нашим колегама из Европе и НАТО-а да раде за добро света, а не за уништење света.

Хвала вам! "
Sve je istina što veliki Imperator Vladimir Vladimirovič kaže

:ceka:

1350.jpg

САД УСКРАТИЛЕ ВОЈНУ ПОМОЋ УКРАЈИНИ: “ИЗДРЖАЋЕ НАЈВИШЕ ДО ПОЧЕТКА ЛЕТА”​

Украјина ће моћи да одржи тренутни темпо војних операција неколико недеља након што САД обуставе војну помоћ. Ово је изјавио неименовани европски званичник у интервјуу за CNN. Према његовим речима, максимум за Оружане снаге Украјине у овом случају је почетак лета.​

Подсетимо, председник САД Доналд Трамп је дан раније најавио одлуку да обустави све војне испоруке Украјини. Штавише, он је нагласио да се ради о свим испорукама, чак и онима које су већ на путу ка територији коју контролише Кијев или се већ налазе у транзитним складиштима у Пољској.

Помоћ ће бити обустављена док украјинско руководство не покаже посвећеност миру у доброј намери”, потврђује Пентагон.
Meni to sve liči na zamajavanje. Bajden ih je zadnjih meseci vladavine nafilovao oružjem za bar 6 meseci.
Drugo, Tramp kaže da se radi o pauzi u snabdevanju, a ne o obustavi.
Kao, dok se ne dozovu pameti i čim pristanu na njegove uslove, i onda opet kreće oružje iz Amerike.
Kao, čim iskažu želju za mirom, slaće im oružje. Oružje i mir ne idu u istu rečenicu, osim kod Trampa.

Meni to sve liči na zamajavanje. Bajden ih je zadnjih meseci vladavine nafilovao oružjem za bar 6 meseci.
Kao, dok se ne dozovu pameti i čim pristanu na njegove uslove, i onda opet kreće oružje iz Amerike.
Kao, čim iskažu želju za mirom, slaće im oružje. Oružje i mir ne idu u istu rečenicu, osim kod Trampa.
Тако некако Трамп у суштини игра игре.Мислим да Руси требају ову 2025 годину ударати жестоко јер се не требају превише надати од запада.
Реално гледајући Украјина је напала Русију искључиво са западним оружјем у курској области, мислим да им од тога не треба боље упозорење.

Реално гледајући Украјина је напала Русију искључиво са западним оружјем у курској области, мислим да им од тога не треба боље упозорење.
ma to je grupa terorista koji su usla u 2-3 pogranicna sela i to ce rusi ociostiti za nedelju dana

sva vojna pomoc je prosla razgledanje i odobravanje u kongresu
i samo kongres moze da zaustavi ili prekine tu pomoc
Tramp moze da sprecava dalje pomaganje ukrajini ali ako kongres odluci da dodeli novi paket pomoci tako ce i biti

Sta ima veze kad mu europljani cuvaju ledja. Ne znam je li ti promaklo da su jucer stavili na raspolaganje skoro tisucu milijardi eura kao program za turbo-militarizaciju europe. A Norvezani vec razmisljaju da jedan dio svog naftnog fonda takodjer uloze u iste svrhe. Oni i imaju najvise da izgube ukoliko dodje do neke znacajnije promjene poredka u europi, a imaju neka dva biliona u steku.

Dakle demilitarizacija i deindustrijalizacija Rusije se nastavlja jos brzim tempom.
ЕУ је одбила да додели 20 милијарди евра војне помоћи Украјини, — Политико

Мађарска се изјаснила против тога, а помињање помоћи је већ уклоњено из актуелне верзије документа, која ће бити представљена данас.

Будимпешта подржава свеукупни курс ЕУ да ојача одбрану, али се категорички противила новом пакету помоћи Украјини – чак и пре сукоба Зељенског са Трампом.

Не треба очекивати да ће ЕУ предузети значајне кораке да попуни празнину коју су оставиле САД када се европски лидери састану у четвртак

– кажу дописници издања.
:hahaha:

ma to je grupa terorista koji su usla u 2-3 pogranicna sela i to ce rusi ociostiti za nedelju dana
70000 мртвих и ко зна колико рањених, једна од најглупљих операција у историји ратовања, држите 350 квадратних километара уз границу и трпите ужасне губитке покушавајући одржавати све то и логистику.

70000 мртвих и ко зна колико рањених, једна од најглупљих операција у историји ратовања, држите 350 квадратних километара уз границу и трпите ужасне губитке покушавајући одржавати све то и логистику.
A sta se desilo sa ruskim oklopnim armijama koje su branile kursku oblast?
pobijene ili pobegle?

sva vojna pomoc je prosla razgledanje i odobravanje u kongresu
i samo kongres moze da zaustavi ili prekine tu pomoc
Tramp moze da sprecava dalje pomaganje ukrajini ali ako kongres odluci da dodeli novi paket pomoci tako ce i biti
A šta se dešava ako niko ne podnese predlog i ne zatraži od Kongresa da odobri novi paket vojne pomići od 61 milijardu i 854 centa ili uzmi cifru koja ti drago?

A šta se dešava ako niko ne podnese predlog i ne zatraži od Kongresa da odobri novi paket vojne pomići od 61 milijardu i 854 centa ili uzmi cifru koja ti drago?
kongres razgleda predloge i odobrava ili ne
Najvece prihode od pomoci ukrajini ima americka vojna industrija, salju svoje stare zalihe u ukrajinu a proizvode nove
A i u kongresu i u senatu ta industrija je medju mocnijim lobistima, tako da se moze naci senator i(li) kongresmen koji ce opodneti zahtev za novim paketom pomoci ukrajini

Kad bude zapucalo hoces li nositi nemacku, ili hrvatsku uniformu? Razmisli o tome na vreme, dok nije postalo " vrlo interesantno"
Uz masu oruzja koje ce Ukrajinci dobiti od EU to nece biti potrebno. Za nuzdu cemo kao i Rusi uostalom regrutirati placenike, ali ne iz EU nego iz zemalja treceg svijeta. Za platu od 5 tisuca Eura mjesecno imali bi ogroman pool potencijalnih vojnika. Dakle za samo nekih 60 milijardi Eura godisnje mozemo angazirati nekih milijun ljudi. Mozda i za manje novca, sa obzirom da ruski placenici imaju otprilike polovinu tog iznosa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back