Ovo je ukrajinac koji je poginuo u borbi sa Jakutom:
Pogledajte prilog 1668621
Specijalac, neka specijalna jedinica. Bio je sam, nije mi jasno šta je radio sam u vršljanju po liniji.
Prije nego je prišao ruskom borcu pogođen je u ruku, bio je ranjen. Čak je i Jakutu skliznula ruka niz dršku noža pa je ukrajinac imao u rukama nož a Jakut je golom šakom uhvatio za oštricu. I onda je rukama zagrizao šaku ukrajinca da bi oteo svoj nož. Inače ruski borac je od komšije kupio tri takva noža ručne izrade. Mana noža je što nema graničnika koji bi sačuvao šaku da ne sklizne.
Ukrajinac je ruskog vojnika na snimku zamolio da ga ne mrcvari više sa nožem jer je već smrtno ranjen i da ga pusti da se oprosti sa nebom i u miru umre. Tada mu je ruski vojnik rekao "u redu, praštaj mi brate" a on rekao "praštaj i ti meni"
Inače taj položaj su držala dva ruska vojnika, jednog su ubili ukrajinci i Jakut je ostao sam. Nije se povukao već je branio položaj i ubio četiri ukrajinska vojnika a ostalo su dronovi otjerali.
U toj priči i borbi se ogleda sva tragedija rata, obični ljudi na svojim leđima nose teret krvavog sukoba.