Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e , ala vi tu prosipate dosta informacija da ukrajinci gube
ovde sa svih strana , velicaju pobedu ukrajinaca i naslova l kao sto je ova
msn i svi koji ovde citaju , imaju uverenje da ukrajina pobedjuje.

The Daily Digest

The M109A6 Paladin is a powerful US artillery gun helping Ukraine against Russia​

This self-propelled howitzer terrifies Russian troops
The US M109A6 Paladin 155mm Howitzer self-propelled artillery system may be one of the most powerful weapons ever developed by American military engineers. Now it's in Ukraine making a difference in Kyiv's fight to push back Russian forces and its terrifying Russian troops.
This self-propelled howitzer terrifies Russian troops

i recimo , sta o kako i komentarisu

Firing the first round with a spotter drone in the air, then firing a second adjusted shot if required to destroy the target.....then moving before counter battery fire can be brought down upon them, makes this indispensable in winning the artillery war. No wonder ukraine has taken out tens of thousands of russian artillery pieces. Russia never stood a chance

Po svim pokazateljima ukrajinska vojska je na ivici sloma, nema oklopa nema artiljerije, opale granatu iz ručnog bacača i bježe u rov jer ako koji sekund zakasne stiže avio bomba.

Samo da se što prije završi da više niko ne gine, ishod rata je odlučen.
Zašto taj slom, ili blizina sloma, ne uzrokuje neke veće teritorijalne promene, pomeranja? Rusi napreduju, ali iza Ukrajinaca je ogromna dubina teritorije.

Ukrajinci su vojska sa nato naoružanjem, a šta je vojska naoružana nato naoružanjem, ako ne nato vojska? Plus planiranje akcija, komanda i sl. je natovska.
Ukrajinci cak i sada posle tri godine rata i dalje imaju vecinu naoruzanja iz SSSR standarda.

Cak je zapad prilagodjavao sisteme da ih mogu nositi migovi i suhoji i helikopteri, opet ruski.

Ukrajina je saveznik, proksi zapada, ratuje za sebe, uz obilatu pomoc zapada.

Oni nisu clanica NATO.

Kao sto Korejanci od Severa nisu Rusi, nisu ni Varsavski pakt ni SSSR, ali jesu saveznik Rusije. I isporucili su brdo oruzja Rusima, i to ih ne cini ni dalje Rusima

Ukrajinci cak i sada posle tri godine rata i dalje imaju vecinu naoruzanja iz SSSR standarda.

Cak je zapad prilagodjavao sisteme da ih mogu nositi migovi i suhoji i helikopteri, opet ruski.

Oni nisu clanica NATO.

Kao sto Korejanci od Severa nisu Rusi, nisu ni Varsavski pakt ni SSSR, ali jesu saveznik Rusije. I isporucili su brdo oruzja Rusima, i to ih ne cini ni dalje Rusima

ja u Kursku vidim iskljucivo 100% NATO tehniku

Od SSSRa im ostao tek poneki T62

Oni nisu clanica NATO.

Ima istine u ovome što pišeš,ali je neverovatno da je taj nato toliko zapeo da pomogne Ukrajini u ovom sukobu da smo skloni da sumnjamo u kom grmu čuči zec.I znamo da su za potrebe svojih "saveznika" uveli neverovatne sankcije Rusiji,i da špijuniraju u njihovu korist,i da im isporučuju milijarde dolara pomoći,i da se da proveriti ko su nastradali stranci po Ukrajini,i da...Ostalo je samo da pobodu svoju zastavu tamo,ali očigledno nemaju ONO nešto za takav postupak,pa glume nevinašca i igraju se frazama kao i ti ovde.Nije nato nego ih samo pomažu svim i svačim.Nije g*vno nego se pas posr'o.

Kad se uzme u obzir uključenost nata na strani Ukrajine, može se reći da bi konvencionalni rat nata i Rusije izgledao upravo ovako kako izgleda rat u Ukrajini. Rusi bi napredovli, ali jako sporo. A sporost je logična, jer ipak nato je sila.
Neko formalno uključivanje nata, ne bi donelo velike promene, jer niti mogu da angažuju nešto mnogo više vojske niti da obezbede više naoružanja, dakle, Rusi bi i dalje napredovali, ali dabome usporeno.

PS: Ja sam laik, pa moje mišljenje sasvim moguće može da bude pogrešno. :D

Bosanac, ja sam rekao da pucanje u leđa nije herojstvo .
Ni to ne znači ništa, kad uletiš među tri neprijateljska vojnika sigurno je da imaš nešto što se karakteriše kao herojstvo. Mogli su da se vrate u svakom momentu i ubiju te ako ti ne ubiješ njih.

Drugo je to kad dignu ruke i predaju se mada se to rijetko dešava kad je sam neprijateljski vojnik jer to lako može biti distrakcija. Niko ne želi da rizikuje nakon toliko godina na frontu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back