Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Али однос Руса и Јевреја је исконски лош.
Погледај емисију, много је добра, а и симпатичан ми је Јеврејин, наш из Сарајева, који је од 1992. у Израелу и пре свега веома образован човек.
Мени на веома прихватљив начин прича јеврејску причу.
Такође објашњава како су извели Бољшевичку револуцију у царској Русији. Прича и зашто је дошло до насељавања "Јевреја" из Русије у Израел. Стављам знаке навода јер објашњава да многи од њих нису Јевреји уопште, већ у неком шестом колену имају Јевреја претка али то је одговарало тој ционистичкој струји...
Тако да, односи Јевреја и Руса не могу бити никад истински добри.
Друга ствар је реалполитика.
Али гледано и у том ко тексту, Јевреји су опет контра Руса.

Елиезер Папо, супер едукативна емисија, врло питко објашњено.

Nisu ti odnosi loši.

1729457479635.png

Не, не, није то тачно.
Па Достојевски читаве расправе пише о разликама Руса и Јевреја.
Он је умро 1881. године, а расправе су вредносне и моралне.

Друго, како мислиш увежен из Украјине?
То је била Царска Русија тад. Украјина није постојала, а ни Украјинци.
У Украјини је управо живело јако много Јевреја.
Дњепропетровск је и данас њихов центар.
А и Зељенски је Јеврејин.
U tom periodu je antisemitizam u Rusiji počeo da ozbiljno hvata maha, međutim pre nego što je poljska aristokratija i obrazovana klasa postala deo vladajućeg sloja carske Rusije toga prosto nije bilo. U XVII i XVIII veku u Rusiji uopšte nije bilo nikakvih propisa protiv Jevreja, prvi antisemitski propisi u Rusiji su prepisivani iz ranijih poljskih propisa posle podele podele Poljske.

Prve pogrome nad Jevrejima u Odesi su organizovali Ukri koji su se tamo u većem broju naselili krajem XIX veka.

Давно је ово било.
Вероватно у склопу покушаја да их приволе на своју страну, што би за Израел било одлично али узмимо у обзир да они итекако зависе у одлукама од западних Јевреја којима је у интересу да путеви транспосрта нафте не падну Русима и савезницима им у руке.
Нажалост, Јевреји у Израелу су само топовско месо западних интереса.
И не треба ту ништа мистификовати.
Ратови се воде због ресурса.
Кад се с тим рашчисти, распрше се све илузије нематеријалне природе.

Ali su pod neprestanim pritiskom i sumnjama od ostalih. Poljski Jevreji koji su emigrirali u Palestinu pre dolaska Hitlera su tamo raširili ozbiljnu rusofobiju.
Meni je pričala naša prevoditeljica da ni ona, jer je došla iz YU, iako joj je ujak već živio u IL nije služila vojsku. To je bilo 1991.
Jednostavno takva su im pravila bila. 15 godina kasnije moj susjed koji je studirao u IL, služio je i vojsku.

U tom periodu je antisemitizam u Rusiji počeo da ozbiljno hvata maha, međutim pre nego što je poljska aristokratija i obrazovana klasa postala deo vladajućeg sloja carske Rusije toga prosto nije bilo. U XVII i XVIII veku u Rusiji uopšte nije bilo nikakvih propisa protiv Jevreja, prvi antisemitski propisi u Rusiji su prepisivani iz ranijih poljskih propisa posle podele podele Poljske.

Prve pogrome nad Jevrejima u Odesi su organizovali Ukri koji su se tamo u većem broju naselili krajem XIX veka.
Сложени су то процеси били.
У то време је жарила и палила Аустрија (АУ монархија).
Треба добро проучити тај утицај ту и преклапања.
Оно у шта сам сигурна, то је да се анимозитет никад не ствара без разлога.
Кривице увек има на обе стране.

Давно је ово било.
Вероватно у склопу покушаја да их приволе на своју страну, што би за Израел било одлично али узмимо у обзир да они итекако зависе у одлукама од западних Јевреја којима је у интересу да путеви транспосрта нафте не падну Русима и савезницима им у руке.
Нажалост, Јевреји у Израелу су само топовско месо западних интереса.
И не треба ту ништа мистификовати.
Ратови се воде због ресурса.
Кад се с тим рашчисти, распрше се све илузије нематеријалне природе.
Kako davno, pa prije 6 godina.

Kako davno, pa prije 6 godina.
Их, па у међународним односима је и две године екстремно много.
Очас посла се деси перестројка.
С обзиром да пратим политику солидно, мислим да је несрећни Натењаху покушао с Путином договор пар месеци пре чувеног 7. октобра.
Али прејак је утисај Западног интереса на том поднебљу.

Pa da, zato su kineske baze u USA susjedstvu. Čista prijetnja.
Tebi kao dobrom komunisti smetaju baze po Aziji , zlatna su bila vremena kada ih nije bilo pa su udruzeni komunisti prepisali Juznu Koreju za mesec dana nezadovoljni postignutim dogovorima samo 4-5 godina ranije ili ponovljeni scenario samo neku godinu kasnije u Vijetnamu.

То онда значи, да се круг стеже око Путтлера...

Он је међу следећим кандидатима, дефинитивно
Mislis da ce Putin da se sam rokne?!

Pa, ovako na prvu deluje mi malo nategnuto, ali sta ja znam, mozda poludi skroz pod stare dane, botoks svakako ima razne nus pojave

Južna Koreja ne bi samo izgubila bez Amerikanaca, potpuno su pregaženi, iz pokreta - tek od skora su postali bogatiji od Severa, tada su bili gori i od Albanije.
Znaci ovde javno tvrdis da je saradnja sa US dobra cak i odlicna po ekonomiju, sto vidimo pored Koreje Juzne i u komsiluku u Kini koliko su se razvili primajuci US kapital, a ranijih godina dok su saradjivali samo sa USSR bili su ko Golje sa Golije

Doduse, vidimo po Koreji Severnoj koliko su, kako kazes, "bogati"

Mislis da ce Putin da se sam rokne?!

Pa, ovako na prvu deluje mi malo nategnuto, ali sta ja znam, mozda poludi skroz pod stare dane, botoks svakako ima razne nus pojave
Мислим да Путтлерово окружење, не чисти само Путтлер, већа да чисте до њега пут сад...

Изгледа да његове газде или нису задовољне њиме, чим овако поверљив Путинов другар погибе или и његове газде стигла нека тешка завера далековидијих богаташа

Мислим да Путтлерово окружење, не чисти само Путтлер, већа да чисте до њега пут сад...

Изгледа да његове газде или нису задовољне њиме, чим овако поверљив Путинов другар погибе или и његове газде стигла нека тешка завера далековидијих богаташа
Pricas o FSB, nije ti to sluzba drzavne bezbednosti Srbije pa da su kurtoncina od sluzbe

Ako mislis da njih moze cackati neki debeloguzi majmun skorojevic jer ima nekoliko milijardi dolara koje je zgrabio na kumovskim vezama, u gadnoj si zabludi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back