Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оно је горе Руски чланак ако ниси приметио. И још ћеш да кажеш да Лукашенко ништа није рекао.

Овде да се постави да Путин отворено каже да ће Украјина пасти за три дана, ви би слегли раменима и само рекли, па шта.
Lukašenko nije ruski zvaničnik, daj nam izjavu Putina, Šojgua ili Gerasimova. To može biti relevantno, ovo nije.

.
Не знам да ли је наведено тачно.

Могуће да је патка којом сорошев пајац-издајник Србије покушава да заташка ствари које други јасно виде.

Ево поглед из руског угла:

Друид
Управо завршена тродневна посета Еманула Макрона Србији показала је да Београд по старом обрасцу покушава да лавира.

Кремљ званично задржава добронамеран приступ Александру Вучићу, али не полаже велике наде у њега.

Као резултат преговора Србије и Француске потписани су уговори у области економије, социјалне и хуманитарне сфере.

Најважнија тачка посете био је уговор о куповини 12 француских авиона Rafale и пратећих роба и услуга, односно инфраструктуре и опслуживања авиона од стране француских инжењера.

Предсеедник Србије А. Вучић изјавио је да данас Београд не може да купује руске авионе због санкција и ограничених могућности сарадње.

Из Кремља је одоворено, "то ствар наших српских пријатеља".

У стварности, Макрон (као и други делатници Европске уније) наставља да разграђује Србију и одвлачи на проевропски пут.

Вучић је у целини задовољан оваквим развојем догађаја иако не може а да не узме у обзир проруску оријентације већине становништва.

И нашли смо се у оваквој, не нарочито ужурбаној повуци-потегни ситуацији.

Међутим, све иде у корист Европске уније, а Вучић се оријентише у том правцу иако не отворено нити брзо.

Посета Е. Макрона само је потврдила ову претпоставку, мало чему овде треба да се радујемо.
Sep 2 at 12:06

.
Kupovina Rafala je odavno vest , od pre desavanja u ukrajini jos od pre 2021 godine se to spominje. Odluku o kupovini rafala nije od politickog vrha vec od Vojske koja je dobila odresene ruke da izabere avion a politika je obecala da ce to srediti. Za rafale se cekalo zeleno svetlo francuza. Jedino oni zele da nam prodaju avione.

Uz kupovinu rafala , dolaze nam , Mil Mi-28, Ka-52. Jos sistema Pancir i Buk M2. Da ne nabrajam sta sve jos. Postoji sansa i T90 …

Kupovina Rafala je odavno vest , od pre desavanja u ukrajini jos od pre 2021 godine se to spominje. Odluku o kupovini rafala nije od politickog vrha vec od Vojske koja je dobila odresene ruke da izabere avion a politika je obecala da ce to srediti. Za rafale se cekalo zeleno svetlo francuza. Jedino oni zele da nam prodaju avione.

Uz kupovinu rafala , dolaze nam , Mil Mi-28, Ka-52. Jos sistema Pancir i Buk M2. Da ne nabrajam sta sve jos. Postoji sansa i T90 …
Blentavi Balkanci, nije im bilo dosta, opet bi ratovali, ali bez mene i mojih.

Pocelo je od Xicorove tvrdnje da iz Rusije odlaze samo mrzitelji i i izdajnici a ja sam ironicno pitao kakva je to zemlja sa toliko izdajnika sto ne znaci da ih i ja smatram takvima, suprotno Vasem iskustvu moje je drugacije o Rusima ovde koje poznajem i kontaktiram, nikada nisam sreo nekog koji mrzi Rusiju a vrlo retko one koji kritikuju Putina. Pozdrav.
ako cemo iskreno, sta nam je to doslo iz rusije i ukraine? deca budzovana i tajkuna. talog taloga. takve imamo i mi ovde
a sirotinja ostala da uzaludno gine i krvari, dok se bogati pacovi baskare po bg, zaboleci ih podjednako i za ruse i za ukre

Da sumiramo situaciju:

ukrajinska vojska bjezi. Doslovno bjeze pred rusima. jednom kada vojska pocne bjezati tesko ju je zaustaviti. pola ministara u ukrajinskoj vladi je dobilo otkaz. jer i oni najvjerojatnije bjeze. ako netko zna kakva je stvarna situacija na frontu onda su to ministri. ako oni bjeze onda je situacija katastrofalna.

mogucnost da se ukrajinska vojska povuce do dnjepra i tamo napravi liniju je nikakva jer ce rusi napasti sa sjevera ukrajine i bjelorusije. a najvjerojatnije i napraviti pomorski desant na odesu. znaci, mogucnost stabilizacije fronta je nula.

ukrajinski narod zivi na generatorima i stalnim nestasicama struje. svima je dosta mobilaizacije i postoji vrlo aktivni pokret otpora trenutnoj vlasti.

jedini nacin da se odrze borbe u ukrajini je da NATO ude sa svojim trupama i stabilizira front.

Da bi NATO usao to mora odobriti predsjednik SAD-a joe biden. a biden nema pojma da je uopce predsjednik.

inace, biden vam je bio taj koji je progurao u SAD-u bombardiranje srbije. samo zahvaljujuci njegovoj kampanji koju je vodio je odluceno da se bombardira srbija i crna gora.

Throughout 1998-1999, Biden waged a tenacious campaign to sell the Clinton administration and his Senate colleagues on a preemptive bombing of Serbia, which he claimed was necessary to prevent killing and displacement operations against the ethnic Albanian population of Kosovo. Biden said “the objective will be to degrade [Milošević’s] military capability so significantly that he will not be able to impose his will upon Kosovo, as he is doing now.” https://theintercept.com/2021/04/27/biden-nato-bombing-serbia-montenegro/

Joe Biden Confession on War Crimes 1999 - Bombing Belgrade​

https://www.youtube.com/watch?v=927i2HAgxms

Pogledajte prilog 1603561

BROD TONE I NATO PACOVI BEZE SA NJEGA

:vatromet:

Зато што су све те ракете крш. Користили су их у напад на Украјину, и њихова ПВО их је све оборила. Једино за шта би могло да послужи је да удара на мете где су ратна дејства, под условом да немају ПВО.
opet fantaziras kao po dobrom starom obicaju :cepanje:

Док не рикне Путин, јер је он већ матор. После њега ће бити весело, јер мора други диктатор да дође.
Амери ће да отворе фронт негде другде, само је питање времена. Њима је што дужи рат у интересу, а изгледа да је и Путину, јер му не смета то што му гине брдо војника без потребе.
ameri ce da otvore front kod svoje kuce jer uskoro krece gradjanski rat u americi

До сада су изгубили између 300-500 хиљада, само будала може да се претвара да то није истина. Док су Укри изгубили између 400-650 хиљада.
Рат траје и даље, изгубиће и више. Да не причамо о Руским цивилима, уништеној техници, градовима, и слично. Него, јел избацише Укре из Курска или јок...
ukropi su izgubili 1 mil+ dok rusi samo 65k a sad nastavi da kmecis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back