Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliki je neuspjeh bila ruska ofenziva na Ukrajinu u protekloj godini. Karta prikazuje regiju Donetsk. Crvenim su svi ruski "uspjesi" u jednoj godini. Za godinu dana!

Screenshot_20240817_174633_X.jpg

Znaš li ti prvo koliko PVOa je imala Ukrajina? U top 5 na svetu.

Tenkova više nego cela EU zajedno, ogromnu vojsku, da, na startu svakog sukoba vojska se ne snalazi, na obe strane, nisu ratovali u životu, treba vremena, ali praviti od Ukrajine neku jadnu slabu državicu koja ne može da se odbrani je teška glupost.

Nije to Afganistan ili sankcijama iscrpljeni Irak ili Srbija, na takvima se iživljavaju ameri, ovakve nikad nisu smeli da napadnu.
Нисам је ја правио слабом државицом, то су урадили Руси. Видели смо како су кренули да ратују против Украјине, очекивали да ће бити као и 2014.

Да их нападну, видели смо како су се Руси показали до сада. Трећеразредна војска, и трећеразредна сила. Да немају нуклеарке, од њих не би остало ишта, јер су ишли више да позирање него на неку силу.

Koliki je neuspjeh bila ruska ofenziva na Ukrajinu u protekloj godini. Karta prikazuje regiju Donetsk. Crvenim su svi ruski "uspjesi" u jednoj godini. Za godinu dana!

Pogledajte prilog 1595170
А већина те територије је била насељена Русима. Шта ће тек бити када буду ушли где су само Украјинци...

❗🇷🇺🇺🇦 Курски правац: борбе целом дужином фронта
шта се зна до 12.00 17.08.2024

Ситуација на Курском правцу остаје тешка, а непријатељ и даље покушава да пробије одбрамбене линије Оружаних снага Русије на различитим деловима правца.

🔻 У Глушковском рејону, ситуација није претрпела значајније промене у протекла 24 сата - јучерашње информације о уласку Оружаних снага Украјине у Вишњевку никако нису потврђене. Такође, недалеко од моста у Глушкову уништеног ракетним нападом, руске трупе су успоставиле понтонски прелаз.

🔻 У Кореневском рејону, било је доказа о присуству непријатеља у Руском Поречном, за који су јуче биле борбе. На снимцима објављеним на интернету виде се напади на оклопна возила украјинских оружаних снага у центру села.

🔻 У Суџанском рејону, украјинске формације настављају да снимају видео снимке у истом западном делу града, укључујући и једну од продавница „Магнит“ у улици Первого Мая. Истовремено, још увек нема објективних доказа о присуству било које од страна на источној страни насеља.

🔻 У Беловском рејону ситуација није претрпела значајније промене, а у области насеља Камишно и Гири у последња 24 сата нису забележени сукоби. Након изјава руског Министарства одбране о чишћењу села Озерки пре неколико дана, нису добијене никакве информације о борбама, тако да је село тренутно под контролом Оружаних снага Русије.

GVMP2SHXgAANq78

Видим и ја. Украјина изгледа јача од Русије по свему, а Руси се исто навикли да рокају Чечене, Грузијанце, Афганистанце и слично. Шта би било да су се борили против нечег озбиљнијег од једне Украјине.
Jaca je,zato se raspala

Ne sviđa se tebi realnost pa si se posvađao s njom.
Укри за 7 дана заузели 540 километара, то је реалност, да Руси не могу ни своје границе да одбране. Сад ће да им одвуку технику и војску од места где су напредовали. Видећемо како ће све то изаћи, али ово је црно око за Русију.

Jaca je,zato se raspala
Није још, још се држи.
Većina je to teritorija gdje nisu živjeli isključivo samo Rusi.
Premda je to jedan od razloga zašto je Rusija zauzela te dijelove Ukrajine.
Ма то је чисто због нациста, лабораторија, трговине децом...

Укри за 7 дана заузели 540 километара, то је реалност, да Руси не могу ни своје границе да одбране. Сад ће да им одвуку технику и војску од места где су напредовали. Видећемо како ће све то изаћи, али ово је црно око за Русију.

Није још, још се држи.

Ма то је чисто због нациста, лабораторија, трговине децом...
Uzeli i sad ih vracaju u vrecama,kad vas lozi zapad da ste pobili sve Ruse a dosao moskovski korpus sa kadirovcima i polupao ko kante.

Prodali ste donbas,zali boze onoliko mrtvih ukrajianca zarad PR upada u Kursk.

И зар се то не односи пре свега на Русију која је 2022. године напала страну земљу уместо да се бави њеном економијом, неостаљинизмом, повећаним криминалом, корупцијом, сиромаштвом у којем је несумњиво међу првих десет у свету?

Иако је то рекао Французима Украјинац који размишља шта ћу ја овдје а не тамо гдје се воде борбе у мојој Украјини, могао је и да другачије каже. "Пошто сте ви нас напали, сада ми вас нападамо!" и то би био једини разлог гледано из угла Украјинаца.
Код Руса постоји више разлога зашто су напали Украјину, један од главних је заштита њиховог народа у Донбасу од масовног напада и погрома који се припремао дуго времена након Мајдана.

Ово за сиромаштво си као и обично слагао, какво сиромаштво може да буде међу првих десет у свијету ако је просјечна плата (у Москви и Петерсбургу је више од хиљаду) 650 евра, бензин-дизел да се возиш и трошкови становања и гријања су око 100 евра мјесечно а цијене у продавницама као у остатку Европе.
Постављао је "ZX" рачуне за свој стан па потражи ако те интересује, а ја сам постављао слике са безинске пумпе за бензин или дизел који коштају око 60 евроценти.
За основни живот без путовања и куповине рецимо кола је скромно и довољно.
Пошто си рекао да живиш повремено/стално у Чешкој, напиши укратко укупне основне трошкове живота и просјечну зараду па да упоредимо.

Uzeli i sad ih vracaju u vrecama,kad vas lozi zapad da ste pobili sve Ruse a dosao moskovski korpus sa kadirovcima i polupao ko kante.

Prodali ste donbas,zali boze onoliko mrtvih ukrajianca zarad PR upada u Kursk.
Док не отворе нови фронт, и почну да рокају, а онда ће све оно што су Рује добиле до сада, да изгубе. Сад кад крену кише биће супер горе, техника има да се заглави, и таман да се опет одугвалачи рат још једну годину.

Не знам ко смо то "ми" али ок.

Док не отворе нови фронт, и почну да рокају, а онда ће све оно што су Рује добиле до сада, да изгубе. Сад кад крену кише биће супер горе, техника има да се заглави, и таман да се опет одугвалачи рат још једну годину.

Не знам ко смо то "ми" али ок.
1000 frontova i jos 5 kontraofanziva.
Pitaj one u Volcansku kako su prosli od fabova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back