Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Милојица
Зашто би и бранили неке стратешки небитне ливаде и рупчаге? Ово није рат за заузимање територија него рат исцрпљивања ресурса. Победиће онај ко их више има.

Ne mislim na Ruse, nego na Ukrajince. Trebalo bi ih 100 k da se utabore u Rusiji na području koje su zacrtali.
Zato sam odmah znala da je to PR za američke izbore.
Directed by Sean Penn

Ne znam sta ti ovo znaci, ali debelo gubite na svim poljima.
Telegram kanali su vas razorili, sa budzetom od 175 din vas razvaljuju. Kao sto sam vec rekao , ljudi ovo rade iz ljubavi, a vi zato sto ste prodali guzice i iznova je prodajete da bi imali sta da jedete.
Ukrajinci u Kursku su rastureni. Sada jure male grupice , pa kad se zavrsi , zavrsilo se….
ne bih dalje da pricam , cekam konferenciju za stampu Sirskog koji hoce nesto da saopsti.
Jedva cekam da ga vidim…
ruske jedinice koje su preživele napad su napustile kursku oblast

i šta onda da uradi ukrajinski narod u banana državi, šta predviđaš nakon tog čina?
Pa lepo da se vrati pod okrilje rusije . živeli su tu ušuškani kao beli medvedi
Krali i od rusa i od Evripe
Prem da koliki su ukrainci lopovi to je malo
Sam bog zna na šta će ispasti na kraju od ukraine ?
Rusi će uzeti svoje zacrtano i to je zagarantovano , ostalo če raskomadati poljaci , madjari i rumuni možda . a možda se i Belorusi ovajde :namcor:

Sirski reče Zelji 1500 kvadratnih km
1723842319095.png

Pa lepo da se vrati pod okrilje rusije . živeli su tu ušuškani kao beli medvedi
Krali i od rusa i od Evripe
Prem da koliki su ukrainci lopovi to je malo
Sam bog zna na šta će ispasti na kraju od ukraine ?
Rusi će uzeti svoje zacrtano i to je zagarantovano , ostalo če raskomadati poljaci , madjari i rumuni možda . a možda se i Belorusi ovajde :namcor:
ma milioni su njih već izvan današnje ukrajine mnogi na Zapadu mnogi u Rusiji ili negde treće, tamo je samo ko mora i starija populacija sa 44 mil sad nemaju više od 25 mil

ma milioni su njih već izvan današnje ukrajine mnogi na Zapadu mnogi u Rusiji ili negde treće, tamo je samo ko mora i starija populacija sa 44 mil sad nemaju više od 25 mil
Oni su sad već sad devestirani kao država !
Nedostaje im preko 20 miliona ljudi , uglavnom mladih i radno sposobnih
Industrija desetkovana i žive sključivo od donacija :fdlan:
Te donacije neće večno trajati i idu u glavnom za oružje
Što pretekne pokradu korumpirani političari
Ne predstoji im lepa budućnost !:(

Немачки тенкови, су, иначе, ишли на бензин...не на дизел, као совјетски... :lol:

Наравно да неће остварити стратешки успех, то није ни било могуће. мада је питање шта је Украјинцима стратешки успех.

Мада, стварно се дивим ликовима којима је то неко оправдање за ово. Па оно, ни Руси после скоро 3 године рата нису остварили стратешки успех. Нит су сломили отпор, нит су победили војску, нит су осигурали своје прокламоване политичке циљеве. Јел тако?

Рат је наставак политике другим средствима. Ако то ниси у стању да схватиш, и ниси у стању да разумеш испреплетаност војних и политичких ефеката у рату, онда стварно нема о чему да причамо.

Украјинци су наредили евакуацију из Покровска, јер су им руске трупе дошле на 10 км од града. И то се оправдано сматра руским успехом.
Руси евакуисали 115.000 становника курске, и наредили евакуацију из белгородске области. Али, јбга, то није украјински успех?

Није *****.

Сачекај куда журиш? Једно је направити пробој на одређеном правцу,а нешто сасвим друго задржати исто да би се сматрало неким успехом. Сачекај контраофанзиву побогу није крај рата сутра😂

Како ће ово политички да утиче на кратконог јазавца немам појма али знам да неће имати никаквог утицаја на борбену способност неке бригаде која би изгинула да ју је оперативна команда држала на граничном камену како заговарате ви који видите пропаст руске војске у овоме.
Мене ако питаш ако су имали проблма са мотивацијом за борбу добро ће им ово доћи.

Ови наређују евакуацију зато што немају оперативне снаге да покрену контраофанзиву и истерају русе из онога што заузму.

Зато ти рекох иде контра па ћемо након тога анализирати успех офанзиве.

Колики рок имају руси да оперативно сломе нато пакт пешадију са огромним мобилизацијским потенцијалом изнад кога ће слом исте неће важити за победу?
Поставили амери у рату са голоруким папучарима и југословенским пичкама висок стандард па све преко 3 месеца дуго јел да😁

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back