Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
30 година подлости.
31. августа 1994. године завршено је повлачење совјетских трупа из Немачке

– најмоћније групе која је могла да разбије било који голубарник НАТО-а у прах.
И на крају: Производ Запада – нацизам – опет диже главу тамо, а свет је поново на ивици светског рата
u čemu je problem...po običaju pas će ugristi ruku koja ga hrani.

Pogledajte prilog 1601454

rusi masovno prebacuju vojne baze, zbog osvajanja u kursku i belgorodskoj oblasti vise desetina ruskih vojnih baza je doslo u domet ukrajinskih projektila
Morace rusi kao i 41ve da prebace industrijske i vojne kapacitete iza urala da ne bi bili unisteni ili zauzeti
Ne brini ti za ruske rezerve, velika pozadina plus velika ledja u Kini.Rusija će ovaj sukob dobiti i biće krvavije nego što je trebalo biti ali to njje krivica Rusije.U početku mi je bilo žao ukrajinskog naroda medjutim kako ne vidim masovne proteste protiv rata i režima Zelenskog dobiće kako su birali.Istina ogroman broj Ukrajinaca je već van Ukrajine u Rusiji i EU.Ostala je sirotinja i fanatici,banderaši.Ne postoji scenario po kojem će ovaj brod završiti u mirnoj luci.

Ne brini ti za ruske rezerve, velika pozadina plus velika ledja u Kini.Rusija će ovaj sukob dobiti i biće krvavije nego što je trebalo biti ali to njje krivica Rusije.U početku mi je bilo žao ukrajinskog naroda medjutim kako ne vidim masovne proteste protiv rata i režima Zelenskog dobiće kako su birali.Istina ogroman broj Ukrajinaca je već van Ukrajine u Rusiji i EU.Ostala je sirotinja i fanatici,banderaši.Ne postoji scenario po kojem će ovaj brod završiti u mirnoj luci.
Ne, ovo dugorocno vodi do raspada ruskog sveta, ili u najboljem slucaju do beznacajnosti Rusije na geopolitickom planu.

U trenutku kada su Ukrajinci zapucali, češki NATO je dopremio, rakete su pale na civilnu cestu u Belgorodu.

Nažalost, jednom vozaču njihov je automobil odmah ispario, a oni su odmah poginuli.

NATO je sponzorirao terorizam od režima diktatora Zelenskog u Kijevu.

Gadjali su i ranije nasumično po centru ali ovo je zasta nigdje veze.Čista teroristička odmazda zapadnim oružjem.Da sam ja na mjestu Putina odavno bih centar Kijeva i sve administrativne zgrade poravnao medjutim mislim da su Rusi svjesni istorijsko-kulturne vrednosti svih tih zgrada i da je to jedini razlog zasto je do sada Kijev poštedjen u tom nekom masovnom gadjanu režima Zelenskog.Nisam nikada bio u Kijevu ali svi koji su bili kažu da je taj centralni dio stvarno lijep sa izuzetnim gradjevinama bogate istorije i kulture koja je direktno povezana sa istorijom i stare Rusije.

Ne, ovo dugorocno vodi do raspada ruskog sveta, ili u najboljem slucaju do beznacajnosti Rusije na geopolitickom planu.
Ja ne vidim da je tako.Niko objektivan ne vidi da je tako.Pa budi realan jedan Iran je skoro 40 godina pod zapadnim sankcijama što ga nije sprečilo da bude ozbiljan igrač u toj regiji a kamo li Rusija čiji su kapaciteti,ako se gledaju globalne zalihe u rudama, gasu i nafti, zaista impozantne i zastrašujuće.

• Podržavam
Reactions: iig
Gadjali su i ranije nasumično po centru ali ovo je zasta nigdje veze.Čista teroristička odmazda zapadnim oružjem.Da sam ja na mjestu Putina odavno bih centar Kijeva i sve administrativne zgrade poravnao medjutim mislim da su Rusi svjesni istorijsko-kulturne vrednosti svih tih zgrada i da je to jedini razlog zasto je do sada Kijev poštedjen u tom nekom masovnom gadjanu režima Zelenskog.Nisam nikada bio u Kijevu ali svi koji su bili kažu da je taj centralni dio stvarno lijep sa izuzetnim gradjevinama bogate istorije i kulture koja je direktno povezana sa istorijom i stare Rusije.
zapad misli da je ovo igra na kratke staze jer im je takav mentalni sklop i nisu u stanju ili jednostavno ne žele misliti o sutra...

Ja ne vidim da je tako.Niko objektivan ne vidi da je tako.Pa budi realan jedan Iran je skoro 40 godina pod zapadnim sankcijama što ga nije sprečilo da bude ozbiljan igrač u toj regiji a kamo li Rusija čiji su kapaciteti,ako se gledaju globalne zalihe u rudama, gasu i nafti, zaista impozantne i zastrašujuće.
možda se varam...ali šta se tiče resursa,demografije i znanja na bliskom istoku je jedino iran ozbiljan igrač...

možda je ovo sitnica ali pokazuje namjeru rusije u dugoročnoj perspektivi
...

možda se varam...ali šta se tiče resursa,demografije i znanja na bliskom istoku je jedino iran ozbiljan igrač...
Pa bilo bi ih još ali Izrael i SAD su se potrudile da izazovu vječni rat šiita i sunita.Ko nije slušao već je unakažen kao recimo Irak.Iran je spasilo razvijanje solidne balistike i domaćeg pvo na ruskoj osnovi kao i ruski nuklearni program inače bi ih jenki odavno pokorili.Više neće ni imati prilike jer je Iran uložio milijarde u svoje naoružavanje u medjuvremenu.Sada to više nisu obična savezništva već strateška sa Rusijom i Kinom pre svega.Pokazalo se da su ekonomske sankcije SAD+plus sateliti prazan pucanj kada imaš jake saveznike.Ali najveći hit je S.Koreja koja je nataložila toliko oružja da može ratovati decenijama.:lol: Možda uz SSSR magacine najveći manijak podzemnih vojnih magacina.I sada takav lud dodje u zagrljaj bijesne Rusije.Pa oni su stvarno hit.Genijalan strateški savez Rusije sa S.Korejom.Puni su granata jbt.:hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back