Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukropi su natovarili oštećen tenk na labudicu i odvezli ga.....direktno na ruske položaje.
Jedan je zalivadio, drugi je zarobljen.
Malo su se izgubili na terenu koji slabo poznaju, a navigacija? Zna ponekad da pogreši ako ideš neucrtanim putevima.
Ili kad neko ukine GPS

GQ1pPOOXIAAo29E
GQ6pQdvXEAA6Y65

Poslednja izmena:
Aha, znači Italija pošalje Ukrajini 5 miliona granata.
Srbija proda 5 miliona istih granata Italiji.
I sve je divno i krasno, Rusima je to potpuno prihvatljivo, pa nije Srbija ništa prodala Ukrajini.
Za 3 mjeseca, Italija opet pita Srbiju, ej, mi bi još 5 miliona granata, potrošili smo stare.
Pa da, sve okej.

Ne, nego ćemo da tražimo sertifikat od Italijana za svaku kupljenu granatu.

Oružje služi da se ubijaju ljudi a Rusija je drugi najveći prodavac na svetu, slabo ima pravo da bilo kome morališe

Da Italijani ne kupe od nas kupili bi na nekom drugom mestu, nije baš da mi prodajemo satelite i lovce pete generacije nego granate po tehnologiji od pre 70 godina.

Dakle imamo pravo da prodajemo ono što proizvodimo a danas verovatno 50% municije koja se proizvede u svetu završi u Ukrajina sa obe strane direktno ili indirektno. Samo budale bi se lišile dela tog kolača.

To što Rusi pričaju mogu da okače mačku o rep, ni oni nama ništa ne poklanjaju niti im bilo šta dugujemo.
Srbija mora da brine svoju brigu i u tom smislu je upošljavanje namenske pametan potez, nismo im mi krivi što su odlučili da ginu.

Pametne nacije su uvek tako radile, Šveđani su u WW2 svoj čelik prodavali i Hitleru i saveznicima, Hitleru čak mnogo više.

Oružje služi da se ubijaju ljudi a Rusija je drugi najveći prodavac na svetu, slabo ima pravo da bilo kome morališe

Da Italijani ne kupe od nas kupili bi na nekom drugom mestu, nije baš da mi prodajemo satelite i lovce pete generacije nego granate po tehnologiji od pre 70 godina.

Dakle imamo pravo da prodajemo ono što proizvodimo a danas verovatno 50% municije koja se proizvede u svetu završi u Ukrajina sa obe strane direktno ili indirektno. Samo budale bi se lišile dela tog kolača.

To što Rusi pričaju mogu da okače mačku o rep, ni oni nama ništa ne poklanjaju niti im bilo šta dugujemo.
Srbija mora da brine svoju brigu i u tom smislu je upošljavanje namenske pametan potez, nismo im mi krivi što su odlučili da ginu.

Pametne nacije su uvek tako radile, Šveđani su u WW2 svoj čelik prodavali i Hitleru i saveznicima, Hitleru čak mnogo više.
Zapad ne sme da nam pisne za uvođenje sankcija, Rusija mora da ćuti za prodaju granata.

Tako to ide kad si suverena država a ne vazal.

Zapad ne sme da nam pisne za uvođenje sankcija, Rusija mora da ćuti za prodaju granata.

Tako to ide kad si suverena država a ne vazal.

Prodaja oružja zapravo nije ko prodaja malina, strana koja prodaje traži od kupca potvrdu o krajnjem korisniku, kao pravni dokaz da se prodano oružje neće preprodavati dalje, recimo stranama u oružanom sukobu, ali kako je vaša država k od ovce, nitko se ne pridržava te potvrde, jer vi nemate mehanizme kojima bi sankcionirali kršenje potvrde o krajnjem korisniku, a vjerojatno i znate da se ta potvrda neće poštovati ali vas boli kita. :klap:

Prodaja oružja zapravo nije ko prodaja malina, strana koja prodaje traži od kupca potvrdu o krajnjem korisniku, kao pravni dokaz da se prodano oružje neće preprodavati dalje, recimo stranama u oružanom sukobu, ali kako je vaša država k od ovce, nitko se ne pridržava te potvrde, jer vi nemate mehanizme kojima bi sankcionirali kršenje potvrde o krajnjem korisniku, a vjerojatno i znate da se ta potvrda neće poštovati ali vas boli kita, zato vas Rusi zovu kučkice :klap:
Kme kme, mi smo ti koji zarađuju novac prodajom oružja i municije a vi ste oni slepci koji dobiju naredbu da svoje oružje poklone, podviju rep i pitaju "jel to sve ili treba još?".

Moćne USA i EU ne mogu da iskontrolišu odakle kupuju milione barela i kubika ali zato mala Srbija treba da kontroliše gde ide oružje koje ona prodaje.

Zabole nas, uzimamo lovu i propagiramo mir i drugarstvo 😘

Tako je, tražit ćeš razlog zašto im trebaju granate.
Npr, ako Meloni kaže "Zato da gađamo Srbiju", onda joj nećeš prodati.

Kme kme, mi smo ti koji zarađuju novac prodajom oružja i municije a vi ste oni slepci koji dobiju naredbu da svoje oružje poklone, podviju rep i pitaju "jel to sve ili treba još?".

Moćne USA i EU ne mogu da iskontrolišu odakle kupuju milione barela i kubika ali zato mala Srbija treba da kontroliše gde ide oružje koje ona prodaje.

Zabole nas, uzimamo lovu i propagiramo mir i drugarstvo 😘
Što se mene tiče, samo bubajte te granate za izvoz, idu u dobre ruke.

Srbija treba prvo da očisti reke, planine, vodu, vazduh, da reorganizuje i počisti sudstvo, sredi kriminal i korupciju, ekonomiju i zdravstvo.
Daću jedan primer, učlaniš se u planinarski savez i bez opreme pokusavaš da se penješ, padneš, polomiš se i onda kukaš kako te Evropa uslovljava da moraš imati opremu za planinarenje kako bi došao do vrha.
Niko nas ne tera da idemo u Evropu, idemo sami jer tako želimo i logično je jer geografski smo već u EU, glupo bi bilo zaista da idemo u neku Azijsku uniju.
Sve ostalo je kuknjava i ruski narativ koji služi da nas odvrati od EU.
Drugo, 80% procenata izvoza imamo sa EU, sa Rusijom svega ispod 2%.
Od bespovratnih donacija iz EU smo više dobili novca nego u poslednjih 30 godina investiranja Rusije u Srbiju.
Koju alternativu imamo?
Rusija nam je alternativa?

Napiši konkretno na osnovu čega misliš da nam Rusija nudi više i bolje od Evrope?
Zaposli se u EPP u nekoj partiji.

мислиш да је било у реду кад сте продавали и да убијају Србе?
ко не би зарадио, пропуштити таку прилику

ја не би волио зарадити на томе да моји метци убијају Србе а даље ни друге Славјане

Koliko vidim po postovima,

NIKO od brace rusofila na forumu NIJE nicim konkretnim demantovao ono sto je izreceno na ruskoj drzavnoj TV. Samo ma nije, casna rec

"Srbija je Kucka"

Dakle Rusi ipak govore cistu istinu

Srbija je Kucka, kleci na vratima NATO i uskoro ce postati punopravna clanica

Cestitam

U nuklearnoj i svemirskoj tehnologiji su broj 1 u svetu.
Da ne pricam o hipersonicnoj tehnologiji i prvi su i jedini u svetu koji imaju tehnologiju motora za krstarece projektile neogranicenog dometa…
Mozda bi tako bilo da nije Indije i uspeha koji Rusi ne mogu dostignuti ili Elona Maska ciji je doprinos svemirskoj tehnologiji daleko veci nego citave ruske kosmonautike u zadnjih 20ak godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back