Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno si zaglibio u mrznji prema Rusima da vidis samo ono sto zelis vidjeti. Sve sto ne ide u prilog Ukrajini proglasis rusofilstvom i ruskom propagandom.
Nisi sposoban promatratti neutralnim ocima i biti objektivan, kao i svi ostali koji su za Ukrajinu ovdje.
Nije moja krivnja sto Ukrajini za sada ide jako lose i sto su u defanzivi koja rezultira kontinuiranim svakodnevnim gubljenjem teritorija i uzasnim gubicima. (pogledati malo videa koja izlaze u javnost svaki dan kako otimaju muskarce). Toliko NATO generala isto tvrdi, jesu li i oni rusofili i Putinovi propagandisti?
Dok im je islo bolje tako sam i pisao, kada su Rusima nanosili teske udarce isto sam pisao, tada ste mi davali lajkove.
Kada im ne ide onda sam rusofil i Putinov propagandist.To je pokazatelj koliko osobno dozivljavate ovaj rat. Maksimalna ostrascenost bez trunke objektivnosti.
Nije moja izmisljaotina da Ukrajinu NATO snabdijeva svim sto joj treba, i oruzje, streljivo i vojnici. (poslusati onaj prisluskivani razgovor njemackih generala u kojima jasno govore o NATO casnicima u Ukrajini, Amerikancima i Britancima koje su osobno sretali jer - su i oni bili tamo). I onda netko kaze NATO ne ucestvuje u ovom ratu. Svaki dan mrtvi zapadnjaci ali nisu NATO vojnici vec vojnici iz NATO zemalja. U cemu je razlika? Primjera radi, 1993 je moja prijateljica bila ranjena u Hercegovini i ostala bez oka, bila je pripadnica 1. gardijske brigade Tigrovi. Ali su nosili HVO oznake a ne HV.
Kad sve sumiramo dodjemo do zakljucka da cijeli zapadni angazman u Ukrajini i dalje nije dovoljan da zaustavi Ruse. I pod takvim okolnostima ovdje se konstantno ruga Rusima i podcjenjuje ih. Optuzujes druge za rusku propagandu a nisi ni svjestan koliko siris ukrajinsku.
Mozda se situacija preokrene, tko zna, pa Ukrajina preuzme inicijativu. Mozda im konacno uspije zaustaviti ruske T-54 tenkove..
Imam na X i ruske voekore. Pratim sto obje strane pišu.

Ford je otvorio fabriku u njemačkoj 1925 godine, daleko pre nego što je hitler počeo da neguje brčiće
kasnije su to nacisti preuzeli i koristili
e sad šta bi ti reko o fabrici ZIS koju su podigli amerikanci 1930 u rusiji i koja je proizvodila i vojna vozila
šta bi reko o Fordovoj fabrici automobila iu rusiji 1932 godine u gorkiju
šta bi reko o fabrici traktora u staljingradu koju su komplet amerikanci doneli u rusiju i koja je proizvodila t34 tenkove?
šta bi reko o istoj takvoj fabrici u harkovu koju su podigli i opremili amerikanci koja je isto tako proizvodila tenkove?
šta bi reko o oko 300.000 mašina koju je amerika dala rusiji u periodu od 1930 do 1940 da opremi svoje fabrike
šta bi reko o ruskoj fabrici automobila ZIL koju je napravio Artur Brand iz Detroita
Šta bi reko o fabrici automobila GAZ koju je otvorio ford i gde su počeli praviti model Ford A koji su rusi zvali GAZ AA
šta bi reko o oko 6.500 zapadnih inžinjera (od kojih 1.500 američkih) koji su radili u rusiji 1932 godina na projektima ruske vlade oko izgradnje teške industrije
šta bi reko o najvećem ruskom metalurškom kombinatu Magnitogorsk koji su podigli amerikanci
šta bi reko o američkim fabrikama i pogonima za proizvodnju zrakoplova kao i motora za zrakoplove koje su od 20 desetih godina pravili u rusiji Konsolidejt, Vulte, Glen Martin, Ripablik...
šta bi reko o 2 fabrike avionskih motora u moskvi koji su pravili američke Vajt ciklon motore,
šta bi reko o fabriki zrakoplova Daglas koju su potpuno podigli i opremili amerikanci i gde se proizvodila ruska kopija DC3 koju su oni nazvali Li-2

i još puno puno punoooooo toga u svakoj oblasti nastanka i razvoja ruske industrije i tehnike
Oni svi udri po zapadu..

pobedili su saveznici, na prvom mestu britanija, jer ipak se ona borila protiv nacizma još od 1939 godine, kada rusima nije smetao ni hitler, ni nacistički pozdravi ni koncentracioni logori
niti 1940 godine nije rusima smetao nacizam, naprotiv, čestitali su hitleru osvajanje europe, i slali nemačkoj gorivo i rude za nemačku industriju i armiju
niti do sredine 1941 nitko u rusiji nije imao ama baš ništa protiv nacizma, protiv nacističkih zastava protiv nacističke ideologije. Sve im je to bilo normalno i prihvatljivo
GPgD3_dWwAAEKUi

Mnogo se zanosiš, ponele te emocije pa ne vidiš šta ti je pred očima.
Ne. već ti ne pratiš koliko europske zemlje kupuju novog oružja...do 2030, EU će se sama moći nositi sa Rusijom... a SAD će skupa sa Anglosasima moći kontra Kine ići 100%.

Jel ti znaš što znači kad NAT0 kupi cca 1000 multirole fighter od 2020 godine, te još istočnoazijski saveznici i Australija nekih 500 komada...

Бог му дао здравља.

Компетентан, ауторитативан, стручан, некорумпиран. Родољуб. Плус, изгледа више као Динарац него као Рус. Овакве високе ликове са карактеристичном фацијалном конституцијом има широм Београда, западне Србије, старе и садашње Херцеговине, широм Приморја и Босне. Као да је брат близанац мом рођеном стрицу.

Да додам: Прича се да би могао бити нови премијер, иако мислим да је то више жеља јавности него политичка реалност.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back