Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj nesretnik može samo da povuče belu crtu !!!
Chris Pratt Laugh GIF by Parks and Recreation

Касне они тридесет и више година за нашим просторима. Они тек јуче почели.

Видео одмазде против Африканаца који су дезертирали из украјинских оружаних снагаНа каналима ТГ појавио се снимак на којем се види како украјински војници пуцају у црнце који су дезертирали из Оружаних снага Украјине. На снимку, снимљеном камером на прсима, један од војника се обраћа људима који клече испред њега: „Зашто нисте седели црногузи у својој Африци? Дезертери и ја имамо кратак разговор.”После тога неко виче на украјинском „Убијте их“ и једна од Оружаних снага Украјине отвара ватру на Африканце

Pa imali su ih.

Više ih nemaju.
Imaju babe i maloljetnike, dovoljno.
Imam ozbiljno pitanje: danima Rusi pokušavaju nešto kod Harkiva, krenu s 3 - 4 tenka i par oklopnjaka, Ukri ih doslovno razvale. Onda drugi dan krenu s 3 - 4 tenka i par oklopnjaka pa ih Ukri opet razvale. Pa krenu treći da, pogodi s čime. I tako stalno. Objasni mi tu vrhinsku taktiku, možda je život ruskog vojnika jeftiniji od drona? To je jedino logično objašnjenje :think:

Na eskalaciju očigledno nije trebalo dugo čekati

Koliko čujem Putin je izjavio da će sada Rusija snabdevati sofisticiranim oružjem dugog dometa sve one u svetu koji bi da ih ispaljuju na ciljeve zemalja koje isporučuju Ukrajini oružje za dejstva protiv Rusije.

Baš "zanimljiv" razvoj situacije, hebalo majku.
Ček da razmislim šta je rekao
Jel rekao da će Huti dobiti S-300, to je to?
Ili da isporuči Srbiji kinžale pa neka opletu po Hrvatima koji isporučuju Ukrima oružje :lol:

Imaju babe i maloljetnike, dovoljno.
Imam ozbiljno pitanje: danima Rusi pokušavaju nešto kod Harkiva, krenu s 3 - 4 tenka i par oklopnjaka, Ukri ih doslovno razvale. Onda drugi dan krenu s 3 - 4 tenka i par oklopnjaka pa ih Ukri opet razvale. Pa krenu treći da, pogodi s čime. I tako stalno. Objasni mi tu vrhinsku taktiku, možda je život ruskog vojnika jeftiniji od drona? To je jedino logično objašnjenje :think:
Prvo nisam video da se to događa. Ne brojim 3-4 vozila negde, ovo je ozbiljan rat i oružje se troši nemilice.

Drugo, pogledaj šta im rade na ostatku fronta dok ih malim snagama zamajavaju kod Harkova.

Treće, izgleda su Ukropi rešili da kao marketinški potez pred "mirovnu konferenciju" udare prema Belgorodu a rusi im pripremaju reprizu prošlog juna.

Trčiš pred rudu, galamiš i arlaučeš o sitnicama dok ti izmiče šira slika. Ukrajina neće dočekati 2026, ostaje samo da vidimo dal će povući EU sa sobom.

Потенцијални амерички НАТО коридори ка Украјини и Русији, који заобилазе не-НАТО чланице (Швајцарску, Аустрију, Србију, Босну и Херцеговину).

3mf9y1717600460.jpg

Коридор бр. 2 је занимљив јер би ишао преко Словеније и северозападне Хрватске. Не треба ни помињати да би у случају ескалације коридори били мета.
Zagreb će verovatno biti prvi na udaru nuklearnih projektila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back