Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Уништење НАТО хаубице М119 од стране артиљераца «Пятнашки».
А истовремено је спаљено и складиште БК
Рад уметничког-дивизиона под командом позивног знака "Сейн"

🇺🇦🏴 „Буданов: руска офанзива ће се „потпуно угасити“ до пролећа.

1. фебруара 2024. године

Абас Џума примећује Будановљев невероватан дар за политичко предвиђање.

Можете пронаћи на десетине изјава шефа украјинске Главне обавештајне управе које немају никакве везе са стварношћу.

Тако је у мају 2022. обећао да ће украјинске оружане снаге „ући на Крим” до краја 2022. године. Буданов је у септембру опет поновио ово обећање, овог пута померивши рок са децембра на пролеће 2023. године.

Месец дана касније рекао је да ће украјинске оружане снаге заузети Крим пре почетка лета.

Крајем априла 2023, шеф украјинске војне обавештајне службе је приметио да „још има времена“ пре него што Оружане снаге Украјине уђу на Крим у временском оквиру који је он одредио.

Следећи пут, на питање новинара о Криму, саветовао је да се не „фокусира пажњу“ на полуострво.

Сељоковљев подсмех....

GNpvTI6XgAAE8y4

(.https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1790866228610830436 - 00:05 PM · May 16, 2024)

Покушај украјинског FPV дрона да обори хеликоптер Ми-35 у Харковској области. Раније је већ било покушаја да се на сличан начин обори Ка-52, али је дрон као и прошли пут изгубио у брзини од хеликоптера.

.
Грузија је усвојила закон о иностраним агентима на који је председница Грузије Саломе Зурабишвили ставила вето.

Вето је симболичан и након одређеног периода, ако закон потврди скупштина која га је изгласала, ступа на снагу.

Како птичице причају, први на листи да буде проглашен иноагентом је управо председница Зурабишвили.

Председница Саломе Зурабишвили има двојно, француско и грузијско држављанство.

Током 2023. грађанка Зурабишвили примила је бесповратно и кроз исплате америчких, француских и турских непрофитних организација око 2,3 милиона евра и још бесповратних 450.000 евра од Европске комисије, а поред тога, за читање лекција путем видео линка ова бакица зарадила је још 200.000 евра који су јој негде промакли приликом пријаве пореза француским органима.

Изгледа да у грузијској влади која је овај закон поднела на усвајање не седе баш потпуни лудаци.

Бтњ, како стоји Србија по питању иностраних агената, било би интересантно да се виде ти подаци.

Не верујем да су испод ових износа.

.

To su prepisali od totalitarnih režima.

Na primer u Kini je zabranjen Google, YouTube, Twitter, Facebook, Wikipedia, Instagram, Reddit....

Kao u nekom Orvelovom romanu.
na primeru svom
boraveci i radio u KINI 2007, 2008 i 2009 , koristio sam moj laptop i njihov internet i imao sam i google i yu tube a njihovwwb, i sta vise , imao sam i cnn, i bbc i druge tv kanale i jos i ruske , kao i kineske na engleskom.
tako , da s punim pravom i oni mogu reciprocno i delovati i zabranjivati , zapadne...jer i kineske se zabranjuju
nego , jel si ti radio , ziveo u Kini i pises i govoris iz svoga iskustva ili samo mantras zapadnjacke lazi

Pa reci iskreno, da li bi se pre odrekao Googlea, YouTubea, Wikipedije, Reddita - ili RT-a.

Da moraš da biraš...
imas gle i ru tube , imas tik tok imas i Kineske web stranice sa pretrzivanjima.
citam koliko si ostrasen sa takozvanim zabranama tj primenom demokratije.
evo , vec sam i pisao da je ovde , zabrnjen RT i sv4 to je rusko , stavise , nebrojano puta su me izbacivali tj nisam imao pristupa ruskim medijama, ali zahvaljujuci ostatku informacija iz serbije , uspevam da ih ovde i imam.
diktatori su svi zapdnjacki lideri , jer , oni , i postacljaju i razresavaju sve , i ako se neko i ne povinuje po naredjenju vodje , biva i izbacen.
od demokratije , ne postoji ni jedan centimetar.
kada su izabrani , ne postoji mehanizam da se oni i mogu i smeniti iako su i mnogi uhvaceni u lopvlucima.
njihov vodja , je taj koji i vedri i oblaci a postavljnja ljudi na vaznim mestima pri ministarstvima je , za smejanje ,
bez skola i znanja, tako da se luta li luta i donose odluke da bi se kasnije i menjali.
Sizife , nisi ovde i ne znas kako je.
manjina donosi odluke koje su u suprotnosti sa ljudskim potrebama i volje.

daa srbija prizna novu kaledoniju kao državu...tuk na utuk
Vrijeme je da pošaljemo Wagnera da oslobodi domorodački narod Kanak u Novoj Kaledoniji.

Kanak je demonstrirao protiv toga da njihovi kolonizatori imaju pravo glasa, sada francuske trupe guše "ustanak".

To uključuje blokiranje TikToka, kako bi se spriječilo da svijet svjedoči kako Francuska nasilno potiskuje drske domorodce.

1715826005958.png

Kina je postala lider u globalnom razvoju. To nikako ne odgovara Sjedinjenim Državama koje su zajedno sa svojim satelitima, već pokorivši ostatak Zapada, na doktrinarnoj razini izjavile da ne mogu dopustiti da itko postane jači i utjecajniji od Washingtona.

Stoga, zajedno s našim kineskim kolegama, imamo objektivan interes da nastavimo predvoditi napore za uspostavu pravednijeg i demokratičnijeg svjetskog poretka.

I naravno, sve će to biti u korist demokratizacije međunarodnih odnosa, kada će svatko zauzeti svoje mjesto u svjetskim poslovima pravedno, prema svom stvarnom doprinosu razvoju svjetske ekonomije, svjetske politike, svjetskog sigurnosnog sustava i ne ucjenama, prijetnjama, ultimatumima, kao što sada radi zapad.

Dvojac Moskve i Pekinga igra vitalnu ulogu ravnoteže u svjetskim poslovima. Uvjeren sam da će predstojeći posjet ruskog predsjednika Narodnoj Republici Kini osnažiti naš zajednički rad.

Vučić: “Danas se vjeruje da su Amerikanci dali odlučujući doprinos pobjedi u Drugom svjetskom ratu, što je, naravno, brutalna laž. U ovom slučaju brojke govore same za sebe. Umrlo je između 21-28 milijuna sovjetskih ljudi, dok je nestalo između 200.000 i 400.000 Amerikanaca”.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back