Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veliko ažuriranje priče, ukrajinski vojnik kojeg su napali vlastiti jer se predao zapravo je živ, a ruski dron mu je dao vodu - pogledajte 2. dio u nastavku:

Nastavak priče od izviđača 51. pukovnije 106. zrakoplovne divizije
"Vidjeli smo da je živ, donijeli smo mu bocu vode i nefopam (lijek protiv bolova). Bio je uplašen i mislio je da želimo baciti granatu na njega. Nakon toga smo mu dali paket u kojem je bilo još vode i ceduljica da su boce sadržavale vodu. On je pokazao da mu treba komunikacija i uspostavili smo kontakt s njim da nismo mi pokušali ubiti njega
'drugovi, a on je odgovorio da sve razumije.

vrhovi će, naravno, nastaviti urlati, jer prihvaćanje užasne stvarnosti da se ukrajinska vlada jednostavno rješava svojih ljudi je kao smrt za kopra.

Kako je Putin objasnio moguće promjene u nuklearnoj doktrini Ruske Federacije:

“Na Zapadu razvijaju nuklearno oružje izuzetno male snage i znamo da u njihovim stručnim krugovima na Zapadu postoji ideja da se takvo nuklearno oružje može koristiti i da tu nema ništa strašno. Može biti da nije strašno, ali na ovo moramo reagirati i reagiramo. Moje izjave da preispitujemo svoju strategiju povezane su s tim."

I opet je pola godine kasnije stajalo sa ogromnom vojskom kod Leipziga protiv udruženih saveznika. Najveća bitka u Europi do svjetskog rata sto godina kasnije.

Јесте. И изгубио. Могуће мало и зато што му је најбољи део армије, са којом је претходно покорио Европу, завршио каријеру у Русији.

Tvoj je oko 70.
pa hrvatijanci su 2 godine za redom izglasani kao najgluplji narod na svetu u medjunarodnoj anketi a to nije lako postici

Sjećate se one ankete po kojoj su Hrvati bili najgluplji na svijetu? Još uvijek su​

HRVATSKA je i u 2023. godini vodeća država na ljestvici najglupljih na svijetu prema rezultatima ankete na stranici Thetoptens.com, u kojoj mogu sudjelovati ljudi iz cijelog svijeta.

Naša je država ovu titulu ponijela i 2019. godine, kada je uvjerljivo pobijedila s čak 21% glasova. Ove godine se barem možemo tješiti da je situacija ponešto bolja budući da sada vodimo s 18% glasova.

https://www.index.hr/magazin/clanak...gluplji-na-svijetu-jos-uvijek-su/2438866.aspx :cepanje:

Putin je spreman ići do kraja, ali nije spreman ići u Harkov. Ali ako Rusija ne namjerava pobijediti u Ukrajini, onda će svakako morati ići do kraja.

Putin - o situaciji kod Harkova:

“Što se tiče smjera Harkov, već sam rekao da tu nema nikakve tajne, rekao sam prije šest mjeseci da ćemo, ako se nastavi granatiranje naših pograničnih naselja, biti prisiljeni stvoriti sigurnosnu zonu, sanitarnu zonu na Ukrajinski teritorij. Oni su nastavili, ta granatiranja, a mi smo radili ono o čemu smo pričali.

Da, znamo da uglavnom Amerikanci i Europljani guraju Ukrajince da ponovno, pod svaku cijenu, to želim naglasiti, pod svaku cijenu, opet pod svaku cijenu, potisnu naše jedinice na crtu državne granice, i planiraju predstaviti ovo kao veliki uspjeh 2024. godine u vezi s nadolazećim summitom NATO-a, a potom i izborima u Sjedinjenim Državama.

Dobro, vidjet ćemo što će se zapravo dogoditi, ali ova zapovijed “pod svaku cijenu” - a uvjeravam vas da je tako, znam o čemu govorim - naravno, ako nije utemeljena na stvarnosti, onda je opet će jako skupo koštati ukrajinske oružane snage.

Ali da vidimo što se zapravo događa. U svakom slučaju, koliko mi razumijemo - a rekao sam da nemamo cilj približavanja Harkovu i tako dalje - ovo je još uvijek taktički smjer - i neprijatelj će to pokušati prikazati kao strateški uspjeh ako uspije. Pa, da vidimo što on zapravo radi."

Dovoljno je da Bugari promene stranu i mi smo ok.

Eventualno da se Crnogorci predomisle.
Бугари стално мењају стране и на то смо се вековима навикли.
Али, Монтенегрини морају да буду натерани да задрже страну коју су одабрали и да им се најзад уведу визе. Дотужише више. Нека буду Хрвати, само да не дирају Србе у Црној Гори и Светог Василија острошког, Милост му и Слава.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back