Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To da su srbi oborili 1000 aviona amerima ja prvi ne verujem,to su nebuloze.
Amerikanci su ugl gadjali krstarecim raketama,i neka mesta tepih bombardovanje sa b52.

Rusi sipaju fab bombe na utvrdjene polozaje koje nije moguce razbiti necim drugim,kao avdejevka.
Pre ulaska sa severa rusija je oko 400 fabovki dnevno bacala samo na prilaze harkovu da unisti betonske bunkere,da nisu to forsirali pitanje sta bi sad bilo tamo.
Ne kazem da se zelenski razume u ratovanja,verovatno prenosi javnosti izvestaje generala,barem neki deo.
Skinuli ste im:
- 1 x F-117
- 2 x F-16 (nisam siguran, možda je i samo jedan)
- par helikoptera (2 - 3)

I to je to. Ostalo su priče za unuke o slobodarskom i neustrašivom srpskom narodu.

I da je samo 1 x F-117, ogromna sramota za NATO i razbijen je mit o neuništivosti njihove opreme. Prastarim sovjetskim sistemom :D
Glupost, naravno. F-117 je u imao zilione sati borbenih misija, s jednim srušenim avionim. Ne postoji borbeni avion koji se ne može srušiti kao ni tenk koji se ne može uništiti, to su nekakvi mitovi za sirotinju, pa izlože Abramsa u Moskvi pa ga siroti Rusi lupaju šakama.

Glupost, naravno. F-117 je u imao zilione sati borbenih misija, s jednim srušenim avionim. Ne postoji borbeni avion koji se ne može srušiti kao ni tenk koji se ne može uništiti, to su nekakvi mitovi za sirotinju, pa izlože Abramsa u Moskvi pa ga siroti Rusi lupaju šakama.

I baš u Srbiji da padne prvi put posle zilion misija...

Nisam pratio detalje, ali tesko mi je da poverujem da je neko tog ranga tek tako uhapsen. U svakom slucaju, nadam se da ce istraga pokazati pravo stanje.

Kao sto sam napisao, treba da hapse i izdajnike, i lopove, i nesposobne. Mislim da je jedan od uhapsenih, inace Cecen, general koji je rukovodio rejonom Ugljedara gde je mnogo vojnika poginulo u bezuspesnim pokusajima da oslobode taj grad. O tome je dosta pricao Deki Snajper, a bilo je pomena i ovde na temi - da je mnogo vojnika stradalo kod Ugljedara zbog lose komande, ali nije pominjano ime. Sada imamo ime, i smenjen je (ne znam da li je i uhapsen).

U svakom slucaju cistke su dobre jer se sklanjaju lose jabuke a ostali imaju primer sta ce ih snaci ako zlouptrebljavaju poziciju.

Ja bih samo prema ovakvim prestupnicima u ovakvim trenucima (ozbiljan rat svetskog znacaja) bio mnogo suroviji - zna se na sta mislim, i to po prilicnoj skracenoj proceduri, uz oduzimanje SVE imovine.

Не кажем ни ја категорички да генерал није подлегао искушењу, али знам да га прати репутација живи скромно, од плате, да је омиљен код војника. Док су сви остали смењни, ухапшени или који су дали оставку вишеструко компротиване личности без наклоности војске и народа.

Видећемо шта ће бити, али се надам да ће Иван ("Спартанац") Попов бити ослобођен.

Ovoliko bi Wehrmacht izbacio iz stroja za jedan tjedan :lol:Rusi još imaju tikove od njih :D

Ух, како се само вараш. Види се да их уопште не познајеш. Плус, ни мало не размишљаш. Ниси у стању да гледаш даље од данас. Пази да ти и слични теби не добијете тикове због отвореног подржавања оног и овог нацизма.

Ајде, накачи снимку Вермахта у Харкову, ниси одавно.

1716648326798.jpeg

Zato volimo tvoju objektivnu diskusiju,
Hvala, cenim to i znam da si iskren, mnogo mi znali tvoja podrška i razumevanje :cool:

i zalažeš se da rat i ubijanje stane.
od prvog dana, vrlo često jedini ovde
Najiskrenije mislim da je i najgori mir bolji od rata

Ali samo onako kako su to Rusi zamislili, objektivno.
Apsolutno ne, uostalom svi se slažemo da Rusi nisu zamislili da će se ovaj rat ovako razvijati i ovoliko trajati, prema tome ne bi bilo baš ni po njihovom.

Ja samo gledam šta je narealniji i najbrži put prema miru a to svakako nije pobeda Ukrajine i povlačenje svih ruskih vojnika sa osvojenih teritorija, jer su šanse za to danas mizerne.

Takođe brzi put ka miru nije da se NATO uključi direktno u rat protiv Rusije, to je brzi put da svi odemo u materinu.

Dakle, primirje na ovoj liniji fronta jeste najbolje za sve strane a vi budite iskreni prema sebi pa priznajte da je tako.

Hvala, cenim to i znam da si iskren, mnogo mi znali tvoja podrška i razumevanje :cool:

od prvog dana, vrlo često jedini ovde
Najiskrenije mislim da je i najgori mir bolji od rata

Apsolutno ne, uostalom svi se slažemo da Rusi nisu zamislili da će se ovaj rat ovako razvijati i ovoliko trajati, prema tome ne bi bilo baš ni po njihovom.

Ja samo gledam šta je narealniji i najbrži put prema miru a to svakako nije pobeda Ukrajine i povlačenje svih ruskih vojnika sa osvojenih teritorija, jer su šanse za to danas mizerne.

Takođe brzi put ka miru nije da se NATO uključi direktno u rat protiv Rusije, to je brzi put da svi odemo u materinu.

Dakle, primirje na ovoj liniji fronta jeste najbolje za sve strane a vi budite iskreni prema sebi pa priznajte da je tako.
Najgori mir je bolji od rata?
Ajde, podjseti me kada si to osudio rusku invaziju na Ukrajinu

Ruska pzo je smeće pa ruske hipersoniče rakete obara zapadns srednja PZO u Ukrajini, ruski hi-tech PZO ni sebe ne obrani od 50 godina starih raketa NATO-a.
"Ukrajina gubi teritorije u regiji Donbas, ukrajinska vojska donosi teške odluke o tome koje položaje zadržati, koje oružje koristiti, a koje ne koristiti" — Bijela kuća

Zapravo, Ukrajina nije ta koja gubi "teritorije u regija Donbas", ali ih Sjedinjene Države gube. Ti se teritoriji iz kontrole Sjedinjenih Država prenose pod kontrolu Rusije. Također, nije Ukrajina ta koja odlučuje koje će oružje koristiti, kao što razumijete. Kakvo će oružje Sjedinjene Države dati Ukrajini, Ukrajina će to oružje upotrijebiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back