Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada nikoga nema braća Rusi kažu:

"Ni duši!”

Slično kažemo i mi:

"Nema žive duše."

Ameri i Englezi za to isto kažu:

”No-body!"

Dakle, da ne bude nikakve zabune, za njih je čovek telo, a za nas, plemenita duša slavjanska, je čovek duša... To je ta nepremostiva razlika među nama - mi smo svetlost, a oni tama ...

putin - srce.jpg

"Ni duši!”

Slično kažemo i mi:

"Nema žive duše."

”No-body!"

Dakle, da ne bude nikakve zabune, za njih je čovek telo, a za nas, plemenita duša slavjanska, je čovek duša... To je ta nepremostiva razlika među nama - mi smo svetlost, a oni tama ...

Pogledajte prilog 1551339

Softver (=duša) je uvek bitniji od Hardvera (=tela)

...

Ali ti ipak nije jasno da se Ukrajinci neće predati, jel tako?
To zaključuješ na osnovu iskustva Hrvatske pretpostavljam. Navodno ni vi se niste nikada predali, već ste se bespoštedno borili protiv agresora i na kraju pobedili.
Međutim, to je samo po sebi laž i jedno je neverovatno licemerije insistiranje, kako Hrvata, tako i čitavog Zapada, na tome da se Ukrajinci bore do poslednjeg za svoju Otaždbinu.
Pre svega Donjeck, Lugansk i Krim nisu njihova Otadžbina, već prostor na kome žive ljudi koji ne žele biti deo Ukrajine.
Potom, kompletno katoličanstvo i protestantizam, poznato je po tome što maše "belom zastavom" istog trenutka kada obrade informaciju da se suočavaju sa jačim od sebe. Nikad tu niko nije ginuo do poslednjeg. Hrvati su cvileli pred JNA kad su i kako mogli, kukali za primirjem, na kraju i potpisali mirovni sporazum prema kome trećina Hrvatske ostaje u rukama "terorista" i "agresora". Treće poluvreme i poništavanje tekovina vojnog sukoba, doneće im Nemci, pre svega diplomatskim sredstvima.
Besmisleno je pričati o bespoštednoj borbi Francuza, Belgijanaca, Danaca, Holandjana, Čeha i Poljaka, kako su svi zajedno potpisivali kapitulaciju pred nacistima, bez da im je vojna moć bila značajnije umanjena.
Ukrajincima su Rusi do sada uništili skoro tri kompletne armije. Predratnu, ratnu - zasnovanu na sovjetskom naoružanju, onda i ovu poslednju opremljenu zapadnim naoružanjem.
Vi ih i dalje terate da ginu, grudima zaustavljaju ruske granate, iako sami to nikada niste radili, već ste svakog okupatora nazivali oslobodiocem.
Nije lepo.

"Ni duši!”

Slično kažemo i mi:

"Nema žive duše."

”No-body!"

Reci to ovim ruskim nesretnicima koji gnoje ukrajinski černozem, pola meleona ih zagnojilo, ruske duše :roll:

Očigledno oni Ukrajinci koji pokušavaju da izbegnu odnosno da se odbrane od mobilisanja ne misle tako.Oni jesu napadnuti ali ne od Rusije nego od strane ukrajinskog režima koji ih silom odvodi na ratište.Na ratište treba da idu oni koji ubeđuju Ukrajince da im je Rusija neprijatelj,da je agresor,da je prekršeno međunarodno pravo ...
Uvijek je bilo kukavica..

"Ni duši!”

Slično kažemo i mi:

"Nema žive duše."

”No-body!"

Nema žive duše- not a living soul
Nema nikoga -No-body

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back