Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusija šuplja, ode još jedno skladište goriva


6a697f1d-3e25-4a63-ae74-fea3be50f96b.gif
 

УКРАЈИНСКИ ПРОПАГАНДИСТИ НАЈАВИЛИ БРЗО НАПРЕДОВАЊЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ КРОЗ ХАРКОВСКУ ОБЛАСТ​

Руске трупе нису изненадиле украјинске оружане снаге у области Харкова, али брзина којом су руске јуришне групе напредовале и заузеле веома велику територију поставља многа питања за команду Оружаних снага Украјине. Ово је изјавио украјински пропагандиста Јуриј Бутусов.​

Према речима новинара, у овом тренутку су четири насеља скоро на граници доспела под контролу руских снага, реч је о селима: Стрелечја, Красное, Пилнаја и Борисовка. Такође постоји напредак у Волчанској облсти, пошто постоји и други правац напада. Укупна површина територије која је под контролом руске војске је више од 30 квадратних километара, наводно су га заузеле снаге јачине четири до пет батаљона.
Према речима Бутусова, окупирана територија је била сива зона, тако да тамо није било одбране Оружаних снага Украјине. Ипак, поставља се питање о брзини напада руских трупа и напредовању дубље у Харковску област, јер су у Кијеву били свесни предстојећег напада, то није било изненађење за Генералштаб.

Ово подручје испод границе је дуго у ствари била сива зона, линија одбране ту није била распоређена, па је зато непријатељ успео да створи мостобран ширине до 10 км и дубине до 5 км на територији Украјине без икаквих посебних препрека. Ово је отприлике 40 км од Харкова„, пише Бутусов.
Упркос резервама које су биле распоређене на овом правцу, Оружане снаге Украјине нису успеле да зауставе напредовање Оружаних снага Русије, иако је оно успорило. Истовремено, очекује се интензивирање напада, а одбрана то можда неће моћи да издржи. Према речима пропагандисте, ако се напредовање руских трупа сада не заустави, они ће одгурнути украјинске оружане снаге од границе, затим створити мостобран и кренути у офанзиву са новим снагама.
 
Oфанзива на Харков је сигурно блеф. Мислим да се неће залетати на град док не заузму Купјанск, Красни Лиман и Изјум. Тек тад могу мирно да крену на Харков.
Nije blef prosto se aktivira taj front.Neće biti srljanja, zaboravi na brzi prodor, ako se dobro ukopaju i formiraju ozbiljan mostobran uz granicu za dalje napredovanje sa jakom artiljerijom iće to solidno.Svako dan po malo pritisak se pojačava.Ostaje još front uz Bjelorusiju da se aktivira ali on se čuva za kraj...
 
Oružane snage Ukrajine napale su skladište nafte u gradu Rovenki (LNR): 1 osoba je poginula, najmanje 6 je povređeno. Ranije je granatiranje izvedeno raketama dugog dometa ATACMS.

Sada je jak požar na mestu dolaska, vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar i spreče njegovo dalje širenje. Takođe se navodi da je oštećeno nekoliko stambenih zgrada koje se nalaze u blizini baze.

UPD: Broj poginulih porastao je na 3. Među sedam žrtava, četiri su u teškom stanju, a jedno dete je takođe povređeno.

6708_285895552_2024-05-10_223453.jpg
 
Nije blef prosto se aktivira taj front.Neće biti srljanja, zaboravi na brzi prodor, ako se dobro ukopaju i formiraju ozbiljan mostobran uz granicu za dalje napredovanje sa jakom artiljerijom iće to solidno.Svako dan po malo pritisak se pojačava.Ostaje još front uz Bjelorusiju da se aktivira ali on se čuva za kraj...
Руси нису испоштовали рокове задате од У бојне тако да је ова акција пропала.
Брегами визуелно потврдио губитке, чека се да искуца те да нам објасни. Ал ја га познајем и верујем му 101%.
Ноле буразер исто, ту су негде испод Катона Старијег кад су у питању поштење а непристрасност на нивоу Тукидида.
То је то, чека се сад да изађу све те стотине хиљаде из причуве(тројански тенкови и борбена возила су већ у Москви, остаје само да телепортују војску у сред кремља као у РА2 и гг).
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top