marsijaner
Legenda
- Poruka
- 55.089
da , i mi smo tj moja malenkost se i bila skupila kod Vukovog spomenika i onda , laganom setnjom i uz pesme ruskinja isli do...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da , i mi smo tj moja malenkost se i bila skupila kod Vukovog spomenika i onda , laganom setnjom i uz pesme ruskinja isli do...
Vec sam rekao tako je to kod kraljeva, careva i nedoraslih skorojevica koji su uobrazili da su imperatori.Šta kažeš? Nešto si pričao o ludama?
![]()
![]()
![]()
Rat je poceo napadom na Poljsku i objavom rata Nemackoj, kasnije je proglasen svetskim jer se prosirio i u njemu ucestvovali narodi svih kontinenata cak i J. Amerike jer su neke drzave pod americkim pritiskom 44. objavile rat Nemackoj i Japanu.nije mi jasno zašto lažu da je ww2 započeo napadom njemačke na poljsku a nakon zauzimanja varšave i neminovnog kolapsa poljske SSSR je ušao u istočne djelove koji su danas djelovi bjelorusije,ukrajine i čini mi se litve...koliko mi je poznato u tom trenutku njemačka je bila samo u ratu s poljskom...
...
pravi krivci su francuska i britanija koji su objavili rat njemačkoj...pa i nakon toga to nije svjetski rat...SSSR ni USA pa ni nizozemska ni belgija ni italija ni pola evrope nisu bili u ratu....čak i nakon napada njemačke na francusku i kapitulaciju mnogih evropskih zemalja to opet nije bio svjetski rat jer rat je u evropi bio završen izuzev prema samo britaniji koji se odvijao samo u zračnim borbama....u biti nakon kapitulacije francuske rat je u konačnici bio gotov britanci su bili samo komarac koji je smatao ali bez prevelike štete....gledajući rat je postao svjetski u trenutku napada njemaca na SSSR i italijanske,NDH,japanske, njemačke objave rata USA..
Zato sto sankcije Evropske komisije nisu obavezujuce, Bugarska i Madjarska nisu nikada prestale kupovati ruski gas a plus toga korisno je.Rusi još uvek drže gasovod pod pritiskom a neko ga stalno uzima iz EU.Zašto kada su uveli sankcije na isti?
Odluka je Sasvim u redu jer ste bili u Trojnom paktu.Danas.Sofija-Bugarska.Iako gradonacelnik Sofiji je zabranio manifestacija Besmrtnog puka....
Moldavci kao Rumuni i Bugari trebali bi da se prave mrtvi svakog 9. maja.Колона Марша победе у Кишињеву (Главни град Републике Молдавије) је гигантска.
Вичу "Победа!" и "Ура!"
Na istoku nije im uzeto nista, izgubili su samo poljski koridor sa Gdanjskom ili si mozda mislio nakon 2. sv. rata?gledajući realno njemačka nakon ww1 je bila u poziciji kao srbija danas...oteli su joj istočne teritorije i formirali poljsku...nešto kao kosovo danas.
Probali Francuzi i Englezi pa im Hitler zavrno m.uda.Od osvajanja Francuske do napada na SSSR rata praktično nije ni bilo, to je bio period "ujedinjene Evrope", miran sve dok ta ujedinjena Evropa nije krenula na Moskvu.
U Newsweek-u je osvanuo članak sa tim naslovom, pa dalje kaže:
Smatra se da su gubici ruske opreme u Ukrajini toliko veliki da će biti teško pronaći zamenu jer Moskva troši svoje ogromne zalihe vozila iz sovjetskog doba.
Ta procena Instituta za proučavanje rata (ISV) u sredu sledi izveštaje o tome kako su satelitski snimci pokazali stepen iscrpljivanja ruskih vojnih vozila u skladištima tokom rata u Ukrajini.
Otvoreni obaveštajni X nalog Jompi, koji prati ruska vojna skladišta, objavio je 6. maja da su ruske zalihe borbenih oklopnih vozila (AFV) smanjene za skoro trećinu (32 procenta) u poređenju sa predratnim nivoom — sa 15.152 u 2021. na 10.389 , gubitak od 4.763.
U X nalogu se navodi da su satelitski snimci takođe otkrili da je Rusija povukla većinu svojih višenamenskih AFV-ova MT-LB iz skladišta, gde je ostalo samo 922 u poređenju sa 2.527 predratnih.
itd...
Pogledajte prilog 1544893
Eto kako zapad loži Ukrajinu da izginu do zadnjeg...
Nema to veze, oni imaju tu posebnu ruskoguznu istoriju koju im je pisao Deretic JovanProbali Francuzi i Englezi pa im Hitler zavrno m.uda.
Trazio je da neki obrisu naloge ako ne bide nesto itd… medjutim naravno sve je suprotno, pa ga smaram da bi on to trebao , jer ruku na srce nije za njega ova tema, on bi trebao da ode na front i brani svoju zemlju, ali je kukavica i pobegao je . Covek bez drzave.,,Šta je obećao?
Do Kanadeda , i mi smo tj moja malenkost se i bila skupila kod Vukovog spomenika i onda , laganom setnjom i uz pesme ruskinja isli do...
Vidim prati se Svet sa Sputnjikom i ostala obavezna (propagandna) literatura...Jedino ako mobilišu žene i decu iznad 13 godina. Niko normalan ne bi ušao u rat sa supersilom. Oni nisu normalni, čak i da pogine milion Rusa, do tad će Ukrajina ostati bez 5 miliona ljudi jer prisilno mobilisani Ukri ginu kao zečevi u ratu sa profesionalnom armijom.
Čovek je znao sa kim ima posla.Oslobodili smo Evropu od fašizma, ali oni nam to nikad neće oprostiti
![]()
DDR generali?
svi smo željni objektivnih britanskih informacija...U Newsweek-u je osvanuo članak sa tim naslovom, pa dalje kaže:
Smatra se da su gubici ruske opreme u Ukrajini toliko veliki da će biti teško pronaći zamenu jer Moskva troši svoje ogromne zalihe vozila iz sovjetskog doba.
Ta procena Instituta za proučavanje rata (ISV) u sredu sledi izveštaje o tome kako su satelitski snimci pokazali stepen iscrpljivanja ruskih vojnih vozila u skladištima tokom rata u Ukrajini.
Otvoreni obaveštajni X nalog Jompi, koji prati ruska vojna skladišta, objavio je 6. maja da su ruske zalihe borbenih oklopnih vozila (AFV) smanjene za skoro trećinu (32 procenta) u poređenju sa predratnim nivoom — sa 15.152 u 2021. na 10.389 , gubitak od 4.763.
U X nalogu se navodi da su satelitski snimci takođe otkrili da je Rusija povukla većinu svojih višenamenskih AFV-ova MT-LB iz skladišta, gde je ostalo samo 922 u poređenju sa 2.527 predratnih.
itd...
Pogledajte prilog 1544893
Eto kako zapad loži Ukrajinu da izginu do zadnjeg...
Sve je pod kontrolom, sada će Medvedev dati izjavu...806 dan, snovi kremljobotski pucaju kao mehur od sapunice.![]()
Hix bre. Zašto englezi i ameri ne dozvoljavaju da se austrija i nemačka spoje u jednu državu? Pa to bi prošlo na svakom referendumu i onda i danas.SSSR i Nemacka su podelili Poljsku. Ali dok je Nemacka uzela Poljsku a pre toga Cesku i Austriju, Rusija je isto uzela veci deo Poljske, zatim ceo Baltik Est Lit Let i pokusala je da anektira i Finsku, ali samo deo je uspela.
Pa sto nisu stavili patriot da cuva elektranu. Pitam za Mstija.Ukri su “mentalno” već “na Krimu”, a sada će isto tako zamisliti i da ima struje.
tako je...naravno lokalnih sukoba,zločina pod kontrolom naci režima i vazala je bilo ali na globalnom nivou beznačajno...Od osvajanja Francuske do napada na SSSR rata praktično nije ni bilo, to je bio period "ujedinjene Evrope", miran sve dok ta ujedinjena Evropa nije krenula na Moskvu.
Умоболнице пребукиране?Tu si zato što nemaš gde drugde da budeš.

Ne lupaj.SSSR i Nemacka su podelili Poljsku. Ali dok je Nemacka uzela Poljsku a pre toga Cesku i Austriju, Rusija je isto uzela veci deo Poljske, zatim ceo Baltik Est Lit Let i pokusala je da anektira i Finsku, ali samo deo je uspela.
Sve to su USA i Engleska ocutale jer su cenile de je Nemacka veci problem. Stavise Engleska je molila SSSR da se ukljuci protiv nacista a 1940 Molotov je izjavljivao: Haha, to imperijalisti hoce da zarati Nemacki i Ruski narod ali mi smo stvorili mirovni savez pakt.
E, a kad je Hitler krenuo da cepa SSSR i stigao do Moskve, onda su se Rusi setili saveznika i JEDVA su pobedili Hitlera.
A Engleska je potukla Hitlera na Zapadu Evrope i Musolinija u Italiji.
A USA je potukla sve isto sa Englezima i PLUS sama je sredila JAPAN ! Japan koji je od 1930 klao po istocnoj Aziji i niko mu nista nije mogao.