Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja osobno mislim da čitava ova zapadna garnitura je u potpunosti pogubljena...ne bi me začudilo da upute neke jedinice u ukrajinu i to predstave kao humanitarna pomoć i pri tom upozore putina da ne baca granate po njima...totalno ludilo...inače ja mislim da danas za razliku od početka poznatog svijeta današnje žive generacije zapadnjaka uopće nemaju iskustvo rata u pravom smislu riječi...bajden ima koliko ono...80tak i kusur godina...znači rođen je u ww2 i opće nema sjećanje na rat...ukratko zapadnjaci nemaju iskustvo rata izuzev na play stationu...za njih je rat imaginarna stvar koja se događa drugima...ali to neće ići još dugo...mislim da će ovaj rat biti prvi rat nakon 1860tih koji će amerikanci osjetiti doslovno na vlastitoj koži i u vlastitoj zemlji..
...

чују се гласине како Укрима понестаје меса...
пљуште милијарде и вундервафени, али фали меса а Русија не посустаје :eek:

такође доста Укара бораца на телеграму се жали на глупу пропаганду како су Руси безопасни
заправо је обрнуто (али и Укри су им браћа па се не дају ни они)

.
Ево, ја ћу покушати у неколико речи да ти објасним како је настао Мајдан.

У 2014. Украјини су доспевале обавезе по инокредитима у износу 40 млрд. УСД којим није могла да одговори. Половином 2013. Јанукович је кренуо да тражи решење.

Тражио је репрограм од Кине, али су га ови одбили у фазону плати па клати.

Затим је тражио је од ЕУ да му помогне, а ови га упутили на ММФ. Тамо су му рекали да може да добије 800 мил. УСД, али да мора да подигне цене гаса и енергената, отпусти брдо запосленх у државној управи и да спроведе "транзицију" (читај: отвори "слободном свету" врата за директну пљачку ресурса Украјине).

На крају је отишао код Путина и брат Путин је дао своју понуду. Одмах 15 млрд. УСД за враћање дугова, затим смањање цене енергената и слободан проток робе и услуга из Украјине на руско тржиште без икаквих царина и ограничења. Да би то могло да се оствари у складу са међународним правилима трговине требало је да оформе царинску унију, као што је то Вучић направио са Албанијом и Северном Македонијом.

Сва три предлога изнео је на гласање у украјинску Раду (скупштину) где је огромном већином усвојен Путинов предлог. Треба знати да у украјинској скупштини не седе зомбији као у српској, где их председавајући звноцем буди да гласају. Тамо се без проблема посланици пошакетају у директном преносу.

Такође је усвојено да се преговори са ЕУ одложе на годину дана. Пре тога је то урадио његов претходник Јушченко и није било никаквих проблема. Ми те преговоре водимо 25 година и нико се око тога не потреса.

Тада су отпораши покренули Мајдан који је био у почетку обична зајебанција где су се окупљали млади, слушали неку музику и пили јефтино пиво из самишке.

Негде почетком јануара 2014. у протесте се укључују нацисти Десног сектора и јуришници ултранационалистичке Свободе. Граде се барикаде, пале гуме и бацају молотов коктели.

Све време из ЕУ се упућују упозорења Јануковичу да никако не користи "претерану силу" иако су снаге безбедносту Украјине трпеле озбиљне повреде, а било је и смртних случајева. И Јанукович их је послушао.

Крајем јануара покренута је иницијатива за смиривање ситуације у Украјини и преговарали су из ЕУ Сикорски из Пољске, Штајнмајер из Немачке и Фабијис из Француске као заступници захтева "опозиције" и Јанукович, где је Јанукович прихватио све захтеве. Промену овлашћења председника, превремене изборе и аболицију свих који су учествовали у демонстрацијама. То је требало да буде крај демонстрације и повратак институцијама.

Међутим, сутрадан су снајперисти који су деловали са зграда које су заузели демонстранти убили 100 људи на Мајдану, маса је кренула да заузима државе зграде, међу њима и скупштину. Јанукович је побегао.

Побуњеници су организовали гласање у Ради да се изгласа импичмент Јануковича, али и поред присуства наоружаних лудака предлог није добио већину.

Дакле цела ова трагедија није имала никакве везе са националном припадношћу било кога од актера. Сува лова.

.
Znamda je tacno sto pises ali to sve ne daje Rusima za pravo da uniste ukrajinu nezavisnu drzavu i pored grdjanskog rata koji se desio.

такође доста Укара бораца на телеграму се жали на глупу пропаганду како су Руси безопасни
riječ bezopasni je bedasta...više da su očekivali od rusa da pobjegnu kada zapucaju po njima...

Ma kojoj pričaš, bre? Samo si gomila gluposti ušuškana u tvojoj zagušljivoj sobici, a misliš da imaš pojma o nečemu. Ajde, prestani da se praviš pametan jer svima je jasno da ne znaš ništa! Nemoj više da širiš svoje smešne teorije zavere i da pokušavaš da se praviš važan. Samo se smešan činiš, ništa drugo.

Znamda je tacno sto pises ali to sve ne daje Rusima za pravo da uniste ukrajinu nezavisnu drzavu i pored grdjanskog rata koji se desio.
.
Руси то не желе и није циљ специјалне операције.

После месец и по дана сукоба, априла 2022. Руси су прихватили мировни план и прекид непријатељстава.

А онда је дошао пријатељ Борис из Лондона и рекао, хајде да ратујемо.

.

Moraju da izokrenu vesti jer je blumberg danas pisao da abramse raznosi dron od 500 dolara
Strašno uništili ste 7-8 rashodovanih tenkova od Marinaca, modela iz 80-tih M1A1, starih 35-40 godina

Da ne bi bilo da pričam pizdarije boldao sam ti bitno M1A1 Production started in 1985 and continued to 1992, pressurized NBC system, rear bustle rack for improved stowage of supplies and crew belongings, redesigned blowoff panels and M256 120 mm smoothbore cannon (4,976 built for the U.S. Army, 221 for USMC, 59 M1A1 AIM SA sold to Australia).

A koliko je M1A1 star model navest ću ti modele poslije njega:

-M1A1

-M1A2

-M1A2 SEP

-M1A2 SEPv2

-M1A2 SEPv3

Zadnja dva boldana koristi američka vojska.

Strašno uništili ste 7-8 rashodovanih tenkova od Marinaca, modela iz 80-tih M1A1, starih 35-40 godina

Da ne bi bilo da pričam pizdarije boldao sam ti bitno M1A1 Production started in 1985 and continued to 1992, pressurized NBC system, rear bustle rack for improved stowage of supplies and crew belongings, redesigned blowoff panels and M256 120 mm smoothbore cannon (4,976 built for the U.S. Army, 221 for USMC, 59 M1A1 AIM SA sold to Australia).
Mani me s brojke,samo racunas u prazno

.
Ево, ја ћу покушати у неколико речи да ти објасним како је настао Мајдан.

У 2014. Украјини су доспевале обавезе по инокредитима у износу 40 млрд. УСД којим није могла да одговори. Половином 2013. Јанукович је кренуо да тражи решење.

Тражио је репрограм од Кине, али су га ови одбили у фазону плати па клати.

Затим је тражио је од ЕУ да му помогне, а ови га упутили на ММФ. Тамо су му рекали да може да добије 800 мил. УСД, али да мора да подигне цене гаса и енергената, отпусти брдо запосленх у државној управи и да спроведе "транзицију" (читај: отвори "слободном свету" врата за директну пљачку ресурса Украјине).

На крају је отишао код Путина и брат Путин је дао своју понуду. Одмах 15 млрд. УСД за враћање дугова, затим смањање цене енергената и слободан проток робе и услуга из Украјине на руско тржиште без икаквих царина и ограничења. Да би то могло да се оствари у складу са међународним правилима трговине требало је да оформе царинску унију, као што је то Вучић направио са Албанијом и Северном Македонијом.

Сва три предлога изнео је на гласање у украјинску Раду (скупштину) где је огромном већином усвојен Путинов предлог. Треба знати да у украјинској скупштини не седе зомбији као у српској, где их председавајући звноцем буди да гласају. Тамо се без проблема посланици пошакетају у директном преносу.

Такође је усвојено да се преговори са ЕУ одложе на годину дана. Пре тога је то урадио његов претходник Јушченко и није било никаквих проблема. Ми те преговоре водимо 25 година и нико се око тога не потреса.

Тада су отпораши покренули Мајдан који је био у почетку обична зајебанција где су се окупљали млади, слушали неку музику и пили јефтино пиво из самишке.

Негде почетком јануара 2014. у протесте се укључују нацисти Десног сектора и јуришници ултранационалистичке Свободе. Граде се барикаде, пале гуме и бацају молотов коктели.

Све време из ЕУ се упућују упозорења Јануковичу да никако не користи "претерану силу" иако су снаге безбедносту Украјине трпеле озбиљне повреде, а било је и смртних случајева. И Јанукович их је послушао.

Крајем јануара покренута је иницијатива за смиривање ситуације у Украјини и преговарали су из ЕУ Сикорски из Пољске, Штајнмајер из Немачке и Фабијис из Француске као заступници захтева "опозиције" и Јанукович, где је Јанукович прихватио све захтеве. Промену овлашћења председника, превремене изборе и аболицију свих који су учествовали у демонстрацијама. То је требало да буде крај демонстрације и повратак институцијама.

Међутим, сутрадан су снајперисти који су деловали са зграда које су заузели демонстранти убили 100 људи на Мајдану, маса је кренула да заузима државе зграде, међу њима и скупштину. Јанукович је побегао.

Побуњеници су организовали гласање у Ради да се изгласа импичмент Јануковича, али и поред присуства наоружаних лудака предлог није добио већину.

Дакле цела ова трагедија није имала никакве везе са националном припадношћу било кога од актера. Сува лова.

.
Kako to putin odma daje milijarde dolara državnog novca?
ima li ta država parlament, vladu, ministre... ili sve zavisi od volje jednog čoveka
A i nije lepo što je taj janukovič tek na poslednjem mestu pito ruse, prvo se moljakao amerikancima pa europi pa vatikanu... i tek na kraju rusiji. To je uvredljivo

Screenshot_20240420_172914.jpg

🤣😂

Nema veze drugi na zapadu imaju kapacitet za preradu uranove rude. Njihovo je da je izrudare. I pazi ovo su zalihe koje se mogu izvaditi po cijeni do 160 dolara po toni..dakle zalihe su enormne, ako dignemo ljestvicu recimo 300 dolara po toni.
Budi siguran da Australija ima mogucnost da poveca proizvodnju do "zute pogace" sto sada vec cini jer je dalja prerada zabranjena bez icije pomoci ali to ne radi jer kako ovde kazu profiti su veci od proizvodnje i dalje obrade bakra npr. Rudnik Olimpic Dam uz glavni proizvod bakar preradi i uran jer se nalazi u istoj rudi a po zakonu ne smeju da ostave u jalovini a ne zbog profita, radio sm tamo pa mi je poznato.

Ma kojoj pričaš, bre? Samo si gomila gluposti ušuškana u tvojoj zagušljivoj sobici, a misliš da imaš pojma o nečemu. Ajde, prestani da se praviš pametan jer svima je jasno da ne znaš ništa! Nemoj više da širiš svoje smešne teorije zavere i da pokušavaš da se praviš važan. Samo se smešan činiš, ništa drugo.
:rotf: цјело јутро сједим на тераси, припалим џоинт и пијуцкам каву, уживам у сунцу и вјетру
сад је вријеме за теретану
а ти уживај у својој загушљивој собици

ti zivis u nekom svom iluzornom svetu, mi ti se smejemo, a trebali bi da te zalimo
jel znas ti koliko americkih medija/clanaka ja procitam dnevno gde je kina neprijatelj, a filipini tajvan itd saveznik? vidi kako se ovo svidelo kinezima, kekeke, da nisu mozda oni hteli da ga kupe od nas amera?? e, jesi som. RAT SE BRE SPREMA!

Out of INF, Army deploys Typhon weapon to the Philippines

Breaking Defense
https://breakingdefense.com › 2024/04 › out-of-inf-arm...

5 days ago — The land-based system is designed to launch Raytheon's existing SM-6 missiles and Tomahawk cruise missiles and hit targets between the Precision ...
Svasta i svako pise u Americi pogotovo ali moras biti neurastenik ako mislis da ce Amerika, Rusija i Kina zaratiti jedni protiv drugih, Kinezi potopiti Australiju u more i da je Rusija gazda kako pises. Gomila nebuloza.

A koliko je M1A1 star model navest ću ti modele poslije njega:

-M1A1

-M1A2

-M1A2 SEP

-M1A2 SEPv2

-M1A2 SEPv3

Zadnja dva boldana koristi američka vojska.

Ах, сад одједном више није гејм ЋејнЂер? А били сте у таквој екстази ...

.
Руси то не желе и није циљ специјалне операције.

После месец и по дана сукоба, априла 2022. Руси су прихватили мировни план и прекид непријатељстава.

А онда је дошао пријатељ Борис из Лондона и рекао, хајде да ратујемо.

.
Rusi prihvatili plan po svojim uslovima, Krim postaje Rusija, autonomija sa ciljem odvajanja za Donbas dok Ukrjina nije znala da ce dolaziti zapadna pomoc, takav plan bi Rusi i sada prihvatili bez problema sto ne znaci da su mirotvorci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back