Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

North Korean weapons are killing Ukrainians. The implications are far bigger​

On 2 January, a young Ukrainian weapons inspector, Khrystyna Kimachuk, got word that an unusual-looking missile had crashed into a building in the city of Kharkiv. She began calling her contacts in the Ukrainian military, desperate to get her hands on it. Within a week, she had the mangled debris splayed out in front of her at a secure location in the capital Kyiv.

She began taking it apart and photographing every piece, including the screws and computer chips smaller than her fingernails. She could tell almost immediately this was not a Russian missile, but her challenge was to prove it.

Buried amidst the mess of metal and spouting wires, Ms Kimachuk spotted a tiny character from the Korean alphabet. Then she came across a more telling detail. The number 112 had been stamped onto parts of the shell. This corresponds to the year 2023 in the North Korean calendar. She realised she was looking at the first piece of hard evidence that North Korean weapons were being used to attack her country.

"We'd heard they had delivered some weapons to Russia, but I could see it, touch it, investigate it, in a way no-one had been able to do before. This was very exciting", she told me over the phone from Kyiv.

https://www.bbc.com/news/world-asia-68933778

Rusija se sama bori uz malu pomoć prijateljske Sjeverne Koreje.

Ubija i američko i nemaćko Ruse na drugoj strani
Ne ubija oružje (dok mu ne damo AI funkcije) ubija čovek drugog čoveka

Sutra kada uzmeš CZ99 i ubiješ nekoga na ulici niko neće osuđivati ni direktora fabrike ni Srbiju kao državu, ti si pucao, ti si kriv.

Dakle, Ukrajinci ubijaju Ruse i obrnuto, sve ostalo je lingvistička gimnastika.

Na kartama koje postavljas moze se videti sirenje Ukrajine od 1622. Pogledaj sirenje Rusije od iste godine pa mi reci da li su te zemlje sada ruske ili nisu?
Ne znam jel to pokušavaš da me uhvatiš na foru ili znaš nešto više od ostalih?Podeli to sa nama slobodno,evo mene zanima.Mrsko mi sada da tražim i da ti prilažem ovde druge karte ali su skoro iste ovoj,druga je boja.Ukrajina je teritorijalno najveća(samostalno) bila te 1654-te godine.SVE teritorije posle toga je dobijala ISKLJUČIVO na poklon.Nije ratovala za njih jer su bile RUSKE.Ali to su bila neka druga vremena kada su Rusi naivno mislili da su im Ukri braća i da će tako i ostati.
0aa3f35bde11a1d47634909142422416.jpg

Пилоти хеликоптера морнарице, деликатно маневришући својим Ка-29, уништили су непријатељски БЭК.
Борци су пуцали из курсног топовских оруђа, митраљеза, а такође и из калашњикова из десантног вода!

Ubija i američko i nemaćko Ruse na drugoj strani
Ne ubija oružje (dok mu ne damo AI funkcije) ubija čovek drugog čoveka

Sutra kada uzmeš CZ99 i ubiješ nekoga na ulici niko neće osuđivati ni direktora fabrike ni Srbiju kao državu, ti si pucao, ti si kriv.

Dakle, Ukrajinci ubijaju Ruse i obrnuto, sve ostalo je lingvistička gimnastika.
Nije ni tako jednostavno, samo pomisli kako Rusi reaguju na nemačke tenkove ponovo na svojim granicama.

On 2 January, a young Ukrainian weapons inspector, Khrystyna Kimachuk, got word that an unusual-looking missile had crashed into a building in the city of Kharkiv. She began calling her contacts in the Ukrainian military, desperate to get her hands on it. Within a week, she had the mangled debris splayed out in front of her at a secure location in the capital Kyiv.

She began taking it apart and photographing every piece, including the screws and computer chips smaller than her fingernails. She could tell almost immediately this was not a Russian missile, but her challenge was to prove it.

Buried amidst the mess of metal and spouting wires, Ms Kimachuk spotted a tiny character from the Korean alphabet. Then she came across a more telling detail. The number 112 had been stamped onto parts of the shell. This corresponds to the year 2023 in the North Korean calendar. She realised she was looking at the first piece of hard evidence that North Korean weapons were being used to attack her country.

"We'd heard they had delivered some weapons to Russia, but I could see it, touch it, investigate it, in a way no-one had been able to do before. This was very exciting", she told me over the phone from Kyiv.

Kako sad to kad tvoj pajtos kaže

severna koreja nema rakete

A preneo si ovu vest jer cenis da su implikacije vece od onih sto americko oruzje ubija ruske civile u Rusiji.

Dobro, Italijani su kukavice,

nađi mi onda izjavu bilo kog zapadnog oficira (ne političara nego vojnika) koji tvrdi da Ukrajina dobija ovaj rat.

Od Baltičkih zemalja preko Poljske, Evrope i UK do USA ljudi u uniformama daju vrlo slične izjave i predviđanja.
Dok su aktivni moraju malo da uvijaju formu ali čim je neko ex odmah govori bez nekih kočnica i svi tvrde isto.

Ne postoji način da se Rusija zaustavi osim vojnim sukobom, to je fakt od kojeg se više ne može pobjeći, ovi što lupetaju o miru su isti oni koji si 1939. lupetali o miru s Hitlerom, to ti na stvari moj kolega, spremaj se jer smo najebali svi skupa ako se Rusiju ne zaustavi u Ukrajini.

Ne znam jel to pokušavaš da me uhvatiš na foru ili znaš nešto više od ostalih?Podeli to sa nama slobodno,evo mene zanima.Mrsko mi sada da tražim i da ti prilažem ovde druge karte ali su skoro iste ovoj,druga je boja.Ukrajina je teritorijalno najveća(samostalno) bila te 1654-te godine.SVE teritorije posle toga je dobijala ISKLJUČIVO na poklon.Nije ratovala za njih jer su bile RUSKE.Ali to su bila neka druga vremena kada su Rusi naivno mislili da su im Ukri braća i da će tako i ostati.
Pogledajte prilog 1543052
Rekoh ti vec uporedi kartu rusije oiz tog vremena sa danasnjom, nevazno kako je do toga doslo, ratom, poklonom ili sporazumom sve proslo odredjene procedure i danas je to Rusija ili bilo koja druga zemlja.

Ovo tvoje nema veze s mozgom, PPP je vazan ako poredis zivotni standard a ne ekonomsku moc tako da ajatolah racuna samo u nominalnj vrednosti, boli ga djoka sto je krompir jeftin u Putinlendu.
1. ti ne znas nominalnu vrednost tih iranskih dronova, mozda su rusi njima nesto drugo dali
2. imas nominalnu vrednost od 60 milijardi americke pomoci ukrajini, a sta dobijes za te pare, jer ja ne vidim skoro nista, nekoliko raketnih sistema, i desetak tenkica i bornih kola - pa jel to zaista vredi toliko?
3 ekonomska moc ti je kupovna snaga, koliko dobara ja mogu da dobijem za svoje neke pare, tj valutu koja vazi ovde, a ne koliko mi se napise na racunu da imam para, moze i na tarabi da pise... ali znamo da nije
i onda na bazi kolicine tih dobara, koliko mi je mocan novcanik zaista, to onda odredjuje moj zivotni standard, a ne koliko zaista para ja imam u novcaniku, to je tajna, taj nominalni iznos

uzme se stanovannje, hrana, prevoz, skola, zdarvstvo - koliko to sve kosta tamo i vamo i koliko primam tamo i vamo
pa onda se vidi gde imas visak, a gde manjak
imaju i formule za izracunavanje da se vidi taj "paritet", samo je pitanje sta ulazi u tzv. "potrasacku korpu" i roba i usloga

to sto se stvari u usa nacifraju, pa kao skolarina na 100-ine hiljada i posle moras da pravis te 100-ine hiljada, to nema nikakve veze, moze i na tarabi da pise, ali znamo da nije realno da jeste
sta si ti zaista dobio, i sta posle dajes zaista - to se gleda

na kraju ameri svoju vojnu uslugu nazivaju POMOC ukrajini, a jedna indija polovionu oruzja KUPUJE od rusije, pa ti vidi sta je noiminalna vrednost, ono sto se daje kao poklon ili POMOC, ili ono sto se zaista placa

60 MILIJARDI, AHA, I NA TARABI MOZE DA PISE 60 MLRD

Poslednja izmena:
Ne postoji način da se Rusija zaustavi osim vojnim sukobom, to je fakt od kojeg se više ne može pobjeći, ovi što lupetaju o miru su isti oni koji si 1939. lupetali o miru s Hitlerom, to ti na stvari moj kolega, spremaj se jer smo najebali svi skupa ako se Rusiju ne zaustavi u Ukrajini.

A sto ste najebali? Sta mislis da ce se desiti kad Ukrajina padne?

Rekoh ti vec uporedi kartu rusije oiz tog vremena sa danasnjom, nevazno kako je do toga doslo, ratom, poklonom ili sporazumom sve proslo odredjene procedure i danas je to Rusija ili bilo koja druga zemlja.
Sada sam te razumeo(ako nisam-ispravi me) pa ću ti reći da Rusiji niko i nikada nije poklanjao teritorije.NIKADA.Uvek su ratovali za svoju zemlju.

A jesi li MOŽDA razmišljao na sledeći način: Zašto se zapad meša u unutrašnje stvari Rusije kada je to njihovo?Jesi li ikada otvorio neki sajt sa istorijskom tematikom i počeo da istražuješ da vidiš baš čija je to zemlja?
Šta traži zapad u Ukrajini?Ona nije ni u NATO ni u EU. M?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back