Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaki scenarij u kojem Ukrajina preživljava kao politički entitet je poraz Rusije i pobjeda Ukrajine, eto, konkretno :kafa:
Ne bih rekao.Mnogo ukrajinaca je leglo u zemlju za takozvane međunarodno priznate granice o kojima Zeljov i njegovi mentori nisu hteli da pregovaraju.Verovatno će ispasti na kraju da su poginuli Ukrajinci poginuli uzalud.
 
Bredliji jure drumovima Ukrajine.
Ali Sudoplatov leti.

1713275942243.png
 
Током последњих 48 сати руска војска је успела да прошири зону контроле до 3 километра према Очеретину/Новобахмутивки.
Сви путеви за Бердичи су физички пресечени тако да ускоро треба очекивати повлачење Украјине из Бердичија.
IMG_20240416_161554_452.jpg
 

Macron pozvao Rusiju na olimpijsko primirje, evo odgovora iz Kremlja​


KREMLJ je danas hladno reagirao na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na primirje u međunarodnim sukobima tijekom Olimpijskih igara u Parizu rekavši da bi Ukrajina to mogla iskoristiti kao priliku za pregrupiranje i ponovno naoružavanje, prenosi Reuters.

Olimpijsko primirje​

Obustava oružanih sukoba pod olimpijskim primirjem dugogodišnja je tradicija, a Macron je u intervjuu u ponedjeljak rekao da će raditi na njegovom postizanju kada Pariz bude domaćin Ljetnih igara od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Upitan o tome, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su i ruski predsjednik Vladimir Putin i ruska vojska primijetili da, u pravilu, režim u Kijevu koristi takve ideje i inicijative da se pokuša pregrupirati i naoružati.

Nije naveo nijedan konkretan primjer kada se Ukrajina tako ponašala. Rat bjesni od 24. veljače 2022., kada je Putin pokrenuo ono što je nazvao "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini, a u tom razdoblju nije bilo primirja.

Peskov nije išao tako daleko da isključi olimpijsko primirje, ali je rekao da još nitko nije poduzeo nikakve službene korake u tom pogledu.


Rusija ima inicijativu u Ukrajini​

Linije bojišnice u Ukrajini nisu se dramatično pomaknule od kraja 2022., ali Rusija je ponovno preuzela inicijativu otkako je zauzela grad Avdijivku u veljači.

Macron je u intervjuu francuskim medijima rekao da će Francuska učiniti sve da dođe do primirja u sukobima u Ukrajini, Gazi i Sudanu te da će po tom pitanju angažirati kineskog predsjednika Xi Jinpinga. "To je prilika u koju ću pokušati uključiti mnoge naše partnere. Kineski predsjednik dolazi u Pariz za nekoliko tjedana, zamolit ću ga da mi pomogne", rekao je.

Peskov je, odgovarajući na zasebno pitanje o Kini, rekao da je stajalište Pekinga o ukrajinskom sukobu "vrlo uravnoteženo i konstruktivno".

Kina, koja nije osudila invaziju Moskve i znatno je potaknula trgovinu s Rusijom od početka rata, prošle je godine iznijela mirovnu inicijativu koja se sastojala od skupa općih načela koja nisu uključivala pojedinosti o tome kako sukob privesti kraju.

eu nacisti me svaki put lepo nasmeju :hahaha:

Naravno da divljaci iz sibira niti ne znaju što olimpijada uopće simbolizira, ali sudjelovali bi rado, makar i na silu 🙄🙄🙄

Divljake treba izbaciti iz civilizacijskih tokova, nadajmo se na što duže vrijeme :kafa:
 
У Часовом Јару је проширена сива зона са великом могућношћу да Руси пробију до Северског Доњеца/Донбас канала и пресеку Часов Јар на два дела.
Чекамо још података да разјаснимо линију борбеног додира.
IMG_20240416_163841_172.jpg
 
šta bi sa onim Partizanima, dokle su stigli? Znam da su pričali da idu sve do Moskve? Jesu li blizu? :cool:

Partizanski vođa: Regrutiramo tisuće za napad na Moskvu. Zadat ćemo razoran udarac​


RUSKI partizani koji su napali moskovske snage iz Ukrajine imaju tisuće kandidata koji čekaju da se pridruže njihovim redovima i nastavit će napadati duž granice dok ne budu dovoljno snažni da napadnu Moskvu, rekao je njihov zapovjednik za Times. "Imamo ozbiljne sposobnosti. Imamo minobacače, oklopna vozila, Stingere, prijenosne protutenkovske sustave i vrlo učinkovite izviđačke dronove", rekao je zapovjednik Legije slobodne Rusije, koristeći svoj ratni nadimak Cezar.


Cezar trenutačno zapovijeda bojnom, ali planira jačanje kako sve više Rusa bude shvaćalo da je moguće boriti se i pobijediti predsjednika Vladimira Putina. Bojna se obično sastoji od 500 do 1000 vojnika.

"Nastavit ćemo izvoditi ovakve napade uznemiravanja do te mjere da osiguramo vlastiti komad ruskog teritorija, tako da nam se pravi ruski sinovi i kćeri, pravi domoljubi, mogu pridružiti. Kada se to dogodi, brzo ćemo povećati brojnost naših snaga i to će završiti kampanjom u Kremlju", rekao je 49-godišnji Cezar.
"Руска партизанска бојна" броји 500-1000 бвојника са или без Крижаричине U бојне? Колико се рачунају спалатски генија за хаубице, маснислав и псовач фабијан? :think:
 
Sto su besni cronacisti danas?
Zbog Casov Jara?
Понестаје им стрељива у катакомбама Азостаља. Геринг/пицика им је обећао да ће их снабдјевати зракомлатима, али је нешто запео. Е сад, нико не зна ђе је ба запело! :namcor:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top