Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad pročitam sličiš mi na Acu koji na vlasti 2 decenije i za sve mu je kriv DS :hahaha: :hahaha:

Znaš kako, ne spadam u luzere kojima su za sve u životu uvek krivi neki drugi, porodica, okruženje, država, vlast, CIA, BIA, Vatikan, ...

Uvek pokušavam da vidim šta ja mogu da uradim a ne da čekam da mi drugi skroje sudbinu.
U datim okolnostima trudim se da odaberem najbolji mogući pravac i u tome najčešće uspevam.
Ja ne kukam, samo konstatujem.

S druge strane imaš i one koji su ubeđeni da smo bombardovani zbog Monikinog pušenja a objektivno to i jeste jako zgodan trenutak i vrlo živopisno opravdanje za našu nesrećnu sudbinu.

Тај референдум уопште није постојао, уколико се не рачуна "Руговин референдум по кућама који нико никада на свету није признао" деведесетих!
На Криму је био прави референдум и немојмо да фалсификујемо историју бар не неких од нас који смо још увек живи сведоци.
Pravi referendum na okupiranoj teritorji druge suverene drzave u ratnim uslovima. :lol:

Svi pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da prodru na graničnu teritoriju Ruske Federacije zaustavljeni su u roku od 24 sata, uništeno je do 65 pripadnika ukrajinske vojske i češke VBR Vampir – Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Video prikazuje uništavanje češkog REM-70 Vampir VBR Oružanih snaga Ukrajine, koji se spremao da granatira Belgorod iz oblasti Harkov. Kordinate neprijatelja su odmah prosleđene ruskom Ministarstvu odbrane.

NESRETNICI NISU USPELI NI DA BEKNU STIGLA IH KAZNA, NACISTIMA OVA KOMPENZACIJA IDE ODLIČNO. ZA 2 ZAPALJENA AUTA I 2 KONTEJNERA ODE TI 20AK LJUDI, BRAVO BUDANOV !!!

Становници Лавова завиде Криму: „... Дошли су Руси – школе, вртићи, куће, салаши, све су направили... Украјинци су дошли и све упропастили. А шта сте градили за 30 година? Све разбијте и срушите!

Jel si ti na nekim droZama ili nas zaje***aš ovde?Nama Turci nisu baš ništa poklonili da bi mogli to da traže nazad.Za teritorije se ratovalo i kada nešto osvojiš to je tvoje i nema nazad.Turci,Britanci,USA su kao što si izvoleo napisati bili kolonizatori,odnosno lopovi,pijavice,upotrebi reč po izboru,nebitno je.A Ukrajina NIKADA nije ratovala za teritoriju na kojoj je nego je sve dobijala tuđim osvajanjima i uglavnom se na račun tuđe milosti širila.Jel si ti išao uopšte u školu?Znaš li išta iz istorije?
To je forumski gremlin i uzalud trošimo slova.

🇷🇺🇺🇦 Још једну посаду РСЗО (МЛРС) „Вампир“, која је учествовала у терористичким нападима на Белгород, руска војска је уништила у области Харкова. Изведен је ракетни удар на место где је непријатељ скривао РСЗО (МЛРС). Наставља се лов на гадове који се боре са мирним Белгородцима.

Евгениј Подубњи

🇷🇺🪖 Недеља опроштаја.

За многе ратнике спознаја да сваки дан може бити последњи није нова, и мора се схватити да се мора отићи у други свет са завршеним пословима на земљи.

Такође, ни један православни хришћанин не може да живи мирне душе, схватајући терет одговорности за штету нанету ближњем.

Изгон Адама и Еве из раја подсећа нас на последице греха, па покајмо се, замолимо за опроштај и живимо по закону Божијем.

🪂 Архангел Спецназа.

Оружане снаге Русије објавиле су снимак на којем се тврди да приказује место пада украјинског хеликоптера УХ-60 „Блацк Хавк“ у близини града Лукашивка у Сумској области, при чему је хеликоптер оборен док је покушавао да пређе руску границу и приземљи Трупе код Козинке у Белгородској области; познато је да украјинска војска има само 1 УХ-60А који им је продала приватна компанија под називом Аце Аеронаутицс почетком 2023. и од тада га је користила Главна обавештајна управа за „специјалне мисије“.

Ukrajinci zaista kreću sa očajničkim potezima.
Ovo sa kopnenim napadom na rusku teritoriju im je bilo skroz nepromišljeno i tupavo, posebno što više i nije bio neki faktor iznenađenja, jer su jednom već pokušali nešto slično.

Akcija bez ideje i cilja, šta su mislili, šta su očekivali, čak i da okupiraju 2-3 pogranična sela, šta će dobiti time, da neće slučajno da zadrže teritoriju ili da prodru dublje, osvoje neki grad.

Bojim se samo da u očajanju ne krenu i sa mnogo opasnijim i imbecilnijim provokacijama a posebno onima koje bi uključivale i nuklearne objekte.
Ukrajinci gube rat i sve je moguće, pokušaće bilo šta

❗🇷🇺🥀 Трагедија у Белгороду: 16-годишња девојчица је погинула од стране украјинских терориста. У граду су забележене тешке последице, оштећене су куће и аутомобили, а саопштено је и да има повређених.

📌 Још један тежак дан за Белгород: јутро је поново почело продорним завијањем сирена, а неколико тренутака касније су непријатељске ракете пале на град. Данас је, поред „Вампира“ непријатељ користио и друге врсте РСЗО (МЛРС) , напад је комбинован.

Ovi se baš svojski trude da maksimalno isprovociraju Ruse da im se nahebu mile majke ! Već je najavi nekoliko desetina puta jači odgovor i nakon toga horsko kmečanje U- bojne!

Može se tako reći :namcor:
Prem da koristiš stari otrcani naziv !
To si zaključio što sam lajkovao podizanje spomenika Lenjinu u Donjecku
Da ti objasnim nešto !
Protiv sam svakog primitivizma i varvaruzma u vidu rušenja spomenika , spaljivanju knjiga potiranja kulture i običaja nekog naroda kao i satiranju traga jednoj epohi i vremenui .
To su tragovi istorije koje svaki iole civilizovan narod čuva , ma kakvi oni bili
Samo primitivan ćovek se sveti spomenicima i knjigama !
Naši majmuni posle 5 oktobra kao mečke odma kidisale na zvezdu skupštine grada beograda
Kao to će im rešiti sve probleme ...
I zato smo sad ovde gde smo dok istorija i vreme prolaze neumoljivo kraj nas i ostavlja svoj trag
Istoriju ne možeš izbrisati
Možeš samo naučiti nešto iz nje !
No ti si suviše toksićan možda i glup da to shvatiš i živiš u prošlosti kad te takve stvari dotiču !.
Neke stvari su mrtve i treba da ostanu tamo kao putokaz za nove naraštaje kako treba ili ne treba raditi

A zasto ti to mene pitas?
Kakve veze ja imam sa " vasom " pokrajinom?
jeste ratovali jeste , jeste izgubili jeste, jeste potpisali kapitulaciju dakako da jeste prema tome zaobidji sa " referndumom "!
Наравно да ти лично немаш! То је искључиво наш проблем.
Али, успоставила се некаква паралела са постојећим референдумом на Криму и непостејећим на КиМ.
Одатле и моје питање, уколико је референдум о мењању граница уопште неко питање, а кроз историју и повеље УН изгледа да ипак јесте.
Корушки Словенци су, на пример, референдумом одлучили да остану у Аустрији и то је општеприхваћено, мада их нешто нема од тада.

Znaš kako, ne spadam u luzere kojima su za sve u životu uvek krivi neki drugi, porodica, okruženje, država, vlast, CIA, BIA, Vatikan, ...

Uvek pokušavam da vidim šta ja mogu da uradim a ne da čekam da mi drugi skroje sudbinu.
U datim okolnostima trudim se da odaberem najbolji mogući pravac i u tome najčešće uspevam.
Ja ne kukam, samo konstatujem.

S druge strane imaš i one koji su ubeđeni da smo bombardovani zbog Monikinog pušenja a objektivno to i jeste jako zgodan trenutak i vrlo živopisno opravdanje za našu nesrećnu sudbinu.
Pa sad imaš i one koji vjeruju da je moguće od najvažnijeg američkog čovjeka na Balkanu, postati veći zločinac od Hitlera u američkim mas-medijima, ili da je od UČKa na američkoj listi terorističkih organizacija za par godina moguće postati uvaženi prijatelj i saveznik !
Kažu mišljenje ti je kao duupe, svako ga ima !

Ukrajinci zaista kreću sa očajničkim potezima.
Ovo sa kopnenim napadom na rusku teritoriju im je bilo skroz nepromišljeno i tupavo, posebno što više i nije bio neki faktor iznenađenja, jer su jednom već pokušali nešto slično.

Akcija bez ideje i cilja, šta su mislili, šta su očekivali, čak i da okupiraju 2-3 pogranična sela, šta će dobiti time, da neće slučajno da zadrže teritoriju ili da prodru dublje, osvoje neki grad.

Bojim se samo da u očajanju ne krenu i sa mnogo opasnijim i imbecilnijim provokacijama a posebno onima koje bi uključivale i nuklearne objekte.
Ukrajinci gube rat i sve je moguće, pokušaće bilo šta
Zapad je platio i oće akciju pa makar istrebio sopstveni narod !
Gledamo to zadnjih godinu dana !
Zelenski je gori za svoj narod od tog zapada
Jednostavno je obmanuo svoj narod ( Setite se predizbornih obećanja )
na kraju doveo svoju kliku i uzurpirao svi vlast u ukraini
On je mrtav čovek u svakom pogledu !
Isto kao i Ukraina !

Губили смо га и враћали, тако да то није новина.
И нико нам ништа није "враћао", сами смо узимали, али морале су и друге околности да се поклопе.
Уколико сматраш да мислим ће РФ да освоји КиМ и да нам га "поклони", нити је били нити ће бити!
Само у Другом рату су дошли, војно интервенисали и изашли. Свугде другде су остали до деведесетих.
Hebote koja bruka ni Rusi nas nisu hteli. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back