Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🇺🇦 УКРАЈИНА, Авдејевка

Заробљени припадници почасне гарде председника Украјине

Специјална председничка бригада (јединица А0222) је специјална војна јединица Оружаних снага Украјине.

Њен главни задатак је да заштити украјинског председника.

Руска војска хвата у бази ПВО код Авдејевке припаднике Председничке бригаде Оружаних снага Украјине која носи име Богдана Хмељницког.

a jel ce imati duple porcije. ej , jer su specijalni

https://www.blic.rs/vesti/svet/jezi...-balistickim-raketama-i-na-kijev-foto/76wrv4h

Харков наводно погођене две пуне вишеспратнице, петоро погинулих око педесет повређено, погледао снимке, виде се две велике зграде и околина буквално све уништено скроз, осим темеља зграда, велика експлозија.

Ако су вишеспратнице и насељени део града онда би ту требало да буде и живи неколико стотина људи са пуно аутомобила и возила око зграда, рецимо ја живим у сличној вишеспратници и пуна зграда и околина људи и возила и аутомобила. На свим снимцима то се не може видети, буквално нема људи по зградама и возила око зграда, делује да су зграде биле празне и околина ненасељена нема уопште возила, све уништено на пар хектара и на првим снимцима празне зграде са празним становима и евакуишу пар рањених и около три возила горе, да је то било заиста насељено место и кварт то би по овим снимцима било нажалост неколико десетина мртвих ако не и стотине. Да ли је ту било неко место за скривање војника Украјине, можда, али тешко да је било насељено према свим снимцима и сликама са места експлозије.
з.png
z2.png

z3.png
zzzzzzzzzz.jpg

z55555555555.jpg
z6.png

Пронашо сам мап стрит адресу зграда:

з7.png

Ево га стрит поглед као насељени крај, возила аутомобили паркићи и људи :

https://www.google.hr/maps/@50.0495...B6U-qn3ivw!2e0!7i13312!8i6656?hl=sr&entry=ttu

Foke su identifikovane - Christopher J. Chambers i Nathan Gage Ingram.
Jedan je tokom operacije pao u vodu, drugi je skočio da ga spase.
A mislio sam da foke znaju da plivaju.

Da ih nije smazala ajkula Huti?

GEeifTuXgAAzH1_
ma mala prica za malu decu , cuj , jedan je pao a ovaj drugi ga spasavao , a ne govore da su i drugi i ucestvovali u akciji i da su uspeli da se spasu.
ovi nisu. mora da su i dobili , po neki hutovski a nisu i znali kako da i jedu..ili dal da gutaju

To nije Isusov nauk licemjeru, Isusov nauk je okrenuti neprijatelju drugi obraz...
Наравно да јесте, Христово Учење каже да нема веће љубави на свету него дати свој живот за ближње своје. ;)
Kršćani su najveći licemjeri među religijama, kod muslimana bar znaš šta je i kako je, on ima zapovijed da ubija nevjernike, kod kršćana ne znaš ništa, Isus ih je učio da ljube neprijatelje, oni ubijaju neprijatelje, pa ti sad vidi čije učenje kršćani slijede
И браћа по Адаму,муслимани се боре против *******изма у оквиру руско-чеченске Ахмат Бригаде. Постављао сам већ овде о њима.

gle , ko sada tu laze
zar nisu mediji i objavili da se on sastao sa zelenskim u ukrajini , i to bas za Januar 3 , i to pre nego sto su i dobili bonbonice , sastana k sa zaluznim
e dakle , kazu da se i pojavio i pricao sa nekima ali nigde nijedne slike ili taj njegov govor, ono sto i je vazno , nalazi se opravdanje da je jos DEc22 imao kao intervenciju i da je doslo do komplikacije i da je primljen Jan1..
nesto bre , nikako da se sloze , kada i gde i je bio ..
i ovu vodu prljavu jamerikanci ce i popiti?

Fullscreen button

US Secretary of Defense Lloyd Austin during a hearing on Capitol Hill in Washington, DC on May 11, 2022

US Secretary of Defense Lloyd Austin during a hearing on Capitol Hill in Washington, DC on May 11, 2022© Brendan Smialowski
US Defense Secretary Lloyd Austin on Tuesday made his first appearance since being hospitalized for complications from cancer treatment -- a stay he concealed from both the White House and Congress for several days.

Austin, who was admitted to Walter Reed on January 1 and spent two weeks in the military hospital, spoke via videolink from his residence at the opening of a meeting on aid for Ukraine's fight against invading Russian forces.

"The security of the entire international community is on the line in Ukraine's fight. I am more determined than ever to work with our allies and partners to support Ukraine and to get the job done," Austin said in front of a Defense Department seal and small American and Ukrainian flags.

He highlighted a $250 million military assistance package that Washington announced last month, but did not detail any new American aid, with funding having dried up and Republicans refusing to authorize more until President Joe Biden bows to their demands for measures to curb migration over the Mexican border.

Austin, a 70-year-old career soldier underwent minor surgery to treat prostate cancer on December 22, returning home the following day, but was readmitted less than two weeks later for complications including nausea and severe pain.

СЕРГЕИ ЛАВРОВ:„Да подсетим да се никада нисмо одрекли мирних метода и увек смо били спремни за преговоре.
Међутим, ови разговори треба да се фокусирају на то како да се превазиђе деструктивно наслеђе протекле деценије, које је било посвећено пљачкању Украјине и наношењу насиља над њеним народом.
Разговори би требало да буду о елиминисању основних узрока украјинске трагедије, а не о одржавању шефова украјинског режима на власти или упуштању у њихове заблуде.
Сви други такозвани мировни планови, платформе и 'формуле' које кијевски режим и његови господари и даље узалудно спроводе немају никакве везе са миром и служе само као параван за напоре да се овековечи рат и искрвари западни порески обвезници за новац.
Нажалост, Секретаријат УН ризикује своју репутацију учествујући у крајње надреалном 'копенхагенском формату'.
Све ове 'формуле' не воде никуда.Што пре Вашингтон, Лондон, Париз и Брисел то схвате, то ће бити боље за Украјину и Запад, чији је крсташки рат против Русије већ изложио евидентне репутационе и егзистенцијалне ризике.
Предлажем да ово пажљиво слушају, док још има времена“.
GEiOewxbEAAZz6B

🇷🇺🇪🇬 Путин - на церемонији изливања бетона на блоку број 4 египатске нуклеарне електране “Ел-Даба“: У ствари, почиње нова етапа у изградњи прве нуклеарне електране у Египту. Најважнији пројекат за руско-египатске односе, чија ће реализација, без сумње, дати значајан допринос развоју египатске економије и помоћи у јачању своје енергетске базе. То ће допринети стварању модерних индустрија, квалификованих радних места, решавању социјалних питања. То ћемо урадити заједно, јер нам нови енергетски систем све то омогућава.

Ово је заиста водећи пројекат у најбољим традицијама наше билатералне сарадње.

Ma to nisu pravi Rusi.
Jači su Srbi Rusi od tih navodnih Rusa.

СЕРГЕИ ЛАВРОВ:„Да подсетим да се никада нисмо одрекли мирних метода и увек смо били спремни за преговоре.
Међутим, ови разговори треба да се фокусирају на то како да се превазиђе деструктивно наслеђе протекле деценије, које је било посвећено пљачкању Украјине и наношењу насиља над њеним народом.
Разговори би требало да буду о елиминисању основних узрока украјинске трагедије, а не о одржавању шефова украјинског режима на власти или упуштању у њихове заблуде.
Сви други такозвани мировни планови, платформе и 'формуле' које кијевски режим и његови господари и даље узалудно спроводе немају никакве везе са миром и служе само као параван за напоре да се овековечи рат и искрвари западни порески обвезници за новац.
Нажалост, Секретаријат УН ризикује своју репутацију учествујући у крајње надреалном 'копенхагенском формату'.
Све ове 'формуле' не воде никуда.Што пре Вашингтон, Лондон, Париз и Брисел то схвате, то ће бити боље за Украјину и Запад, чији је крсташки рат против Русије већ изложио евидентне репутационе и егзистенцијалне ризике.
Предлажем да ово пажљиво слушају, док још има времена“.
GEiOewxbEAAZz6B
Министар дипломатије Сергеј Лавров рекао је да су САД и њени савезници извршили притисак на земље ГС УН које су гласале за резолуцију којом се осуђују руске акције у Украјини.
Он је то изјавио у интервјуу за Си-Би-Ес.
Лавров: Циљ је врло једноставан.
Последње смо јавно упозоравали, па, од 2008., 2007. чак можда и да је ширење НАТО-а против свих обећања Јељцина и Горбачова да неће ширити алијансу, ширење НАТО-а отишло предалеко.
Пет таласа експанзије и онда НАТО последњи, мислим у последњем тренутку крајем 2021. године нашао се тик на границама Руске Федерације.
Си-Би-Ес – Велики део запада верује да је то кршење. И 2014. и ова интервенција је кршење украјинског суверенитета.
Лавров: Запад се потпуно дискредитовао.
И искрено, зашто је ово западно када је преко 140 земаља у Генералној скупштини гласало за осуду ове инвазије? Нама није битно ко је на који начин гласао. Зато што сви ови гласови, знам како Американци и Британци и неки Европљани добијају те гласове.
Имам много пријатеља у Њујорку и када су ове резолуције изгласане, питао сам зашто су гласали на овај начин? И рекли су ми, мало се стидећи, разумеш да сам ја овде ходао десет година.
Моја деца су на Станфорду. И пре гласања су ми дошли и рекли, немој то заборавити. Ваша деца проучавају.
И не заборавите да је ваш банковни рачун у тој и таквој банци.
Чекај мало. Већина ових земаља била је под притиском Сједињених Држава.
Не већина, сви.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back